fbpx

5 Κύπριοι φοιτητές που πέρασαν κορωνοϊό μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία τους!

Το 2020 δυστυχώς επιφύλασσε αυτήν τη δυσάρεστη έκπληξη της πανδημίας του κορωνοϊού, όχι μόνο για εμάς στην Κύπρο, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Πολλοί συνάνθρωποί μας νόσησαν από τον ιό. Γι’ αυτό κι εμείς, αποφασίσαμε να ρωτήσουμε 5 Κύπριους φοιτητές, οι οποίοι κόλλησαν κορωνοϊό και τον ξεπέρασαν να μοιραστούν μαζί μας πώς ήταν η εμπειρία τους.

Δες πιο κάτω όσα μας είπαν:

1
Ισμήνη, 21 ετών

Eat this, Not That
  • «Ανάμεσα σε πολλούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη βρέθηκα και εγώ στη θέση του ασθενή που νόσησε με τον νέο ιό, γνωστός και ως Covid-19. Η εμπειρία γνωστή, μια γρίπη κλασική ίσως και λίγο πιο ήπια (για εμένα τουλάχιστον).
    Με έναν απλό και χιουμοριστικό τρόπο μπορώ να σας πω ότι τον κορωνοϊό τον πέρασα ως 3 αψιού και ένα βήχα, δηλαδή τον πέρασα ευτυχώς χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα.
    Το γεγονός ότι είμαι νέα και έχω καλή υγεία συνέβαλε σίγουρα θετικά στο να το περάσω με ήπια προς μηδενικά συμπτώματα. Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι οι νέοι που θα “κολλήσουν”, αλλά μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Είναι ευθύνη μας η προστασία τους! Εύχομαι ότι η νόσος σύντομα θα περιοριστεί, ώστε να επιστρέψουμε ομαλά σε μια κανονικότητα.»

2
Eλένη, 22 ετών

CTV News Ottawa
  • «Στις αρχές Δεκεμβρίου άρχισα να νιώθω ότι πονούσαν όλοι μου οι μύες και ένιωθα ότι είχα ελαφρύ πυρετό, αλλά ήταν τόσο ανεπαίσθητος που δεν έδωσα σημασία. Είπα πως μπορεί να έχω κάποια απλή ίωση.
    Λόγω, όμως, των εξελίξεων ανά το παγκόσμιο, αποφάσισα να κάνω προοληπτικά rapid test. Μόλις έμαθα ότι είμαι θετική στον ιό με κυρίευσε το άγχος και η ανασφάλεια, αφού είμαι και μόνη μου φοιτήτρια στην Κύπρο.
    Τις πρώτες μέρες τα δέκατα, τα ρίγη και η απίστευτη κόπωση ήταν πολύ έντονα συμπτώματα. Μέσα σε 6 μέρες, όμως, άρχισαν ευτυχώς να υποχωρούν και το υπόλοιπο διάστημα της καραντίνας μου ένιωθα απολύτως καλά!
    Το πιο δύσκολο για εμένα τελικά δεν ήταν τα συμπτώματα του ιού, όσο το γεγονός ότι δεν κατάφερα να περάσω τις γιορτές των Χριστουγέννων με την οικογένειά μου και τους ανθρώπους που αγαπώ.
    Τώρα που σκέφτομαι αυτές τις μέρες, καταλαβαίνω πως ήταν κάπως τρομακτικό και ύπουλο όλο αυτό, επειδή δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει

3
Άντρια, 21 ετών

Freepik.com/stockking
  • «Ρίγος, ζαλάδα, βήχας και πονοκέφαλος ήταν τα αρχικά συμπτώματα του κορωνοϊού που ένιωσα. Μετά από 3 ημέρες υποχώρησαν όλα, εκτός η ζαλάδα.
    Θεωρώ πως δεν είναι τόσο “τραγικό” για όσους έχουν ήπια συμπτώματα, αρκεί να βρουν πράγματα που τους αρέσει να κάνουν και να τα εφαρμόσουν καθώς είναι σε περιορισμό. Για παράδειγμα εγώ έκανα γυμναστική, διάβαζα βιβλία και έμαθα να κάνω διάφορες συνταγές. Οπόταν οι 14 μέρες της καραντίνας μου μπορώ να πω ότι ήταν δημιουργικές!»

4
Μαρία, 20 ετών

The HR Empire
  • «Αχχ τι μου θύμισες τώρα! Μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ζωής μου ήταν η καραντίνα, όχι τόσο για τα συμπτώματα που μου προκάλεσε ο κορωνοϊός, αλλά κυρίως για το άγχος που είχα καθημερινά για τους ανθρώπους που ήρθα σε επαφή μαζί τους.
    Το μόνο θετικό σ’ αυτήν την ιστορία ήταν το γεγονός ότι ένας ηλικιωμένος, με τον οποίο είχα επαφή, δεν νόσησε επειδή τηρήσαμε τα κατάλληλα μέτρα! Άρα προστατεύθηκε!
    Όσο για τα συμπτώματα που είχα ήταν η απώλεια γεύσης και οσμής, ο πυρετός και ο φρικτός πόνος στα κόκκαλα.
    Αν και πέρασα “καραντινάτες” γιορτές, τα Χριστούγεννα είχαν την τιμητική τους με έναν διαφορετικό τρόπο, αφού τα γιορτάσαμε διαδικτυακά! Έτσι, πιστεύω ότι αυτό θα είναι μια εμπειρία που θα διηγούμαι στα παιδιά μου και τα εγγόνια μου και θα γελάμε, αφού το τέλος ήταν αίσιο!»

5
Γιώργος, 23 ετών

Cochrane Taiwan
  • «Εγώ ήμουν από τους πολύ τυχερούς, αφού τον πέρασα ως ασυμπτωματικός. Άρα, καταλαβαίνεις πως το ανακάλυψα τυχαία. Έκανα rapid test γιατί θα ταξίδευα για να πάω στην Αθήνα, αφού είχα κάποιες υποχρεώσεις που εκκρεμούσαν και η αεροπορική εταιρεία ζητούσε τεστ για να ταξιδέψεις.
    Πάντως μπορώ να πω ότι μέσα στην ατυχία μου (που τελικά δεν ταξίδεψα), φάνηκα και λίγο τυχερός επειδή κανείς δεν κόλλησε από το στενό μου περιβάλλον!
    Το μόνο που εύχομαι είναι να μπορούμε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας και να μπορούμε να ταξιδεύουμε ελεύθεροι

Πάντως, οφείλουμε να πούμε ότι υπάρχουν άτομα που δεν είναι τόσο «τυχερά» και έχουν πολύ έντονα συμπτώματα. Και ας μην ξεχνάμε όλους εκείνους που δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν… Γι’ αυτό είναι σημαντικό να είμαστε ΌΛΟΙ προσεκτικοί, αφού ο κάθε οργανισμός θα «βιώσει» την ασθένεια διαφορετικά.

Γράψε μας κι εσύ στα σχόλια αν έζησες την «εμπειρία» του κορωνοϊού!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending