fbpx

Αυτό είναι το φαγητό που μπορεί να καταπολεμήσει το άγχος και δεν είχες ιδέα!

Με το πέρασμα των χρόνων ο τρόπος ζωής των ανθρώπων έχει αλλάξει ραγδαία. Η απότομη ανάπτυξη έχει οδηγήσει και σε περισσότερες ανάγκες – υποχρεώσεις στην καθημερινότητά μας.

Πολύ συχνό φαινόμενο στη ζωή μας είναι οι φοβίες, το στρες και το άγχος για να ικανοποιήσουμε όλες αυτές τις ανάγκες και υποχρεώσεις που προκύπτουν.

Ο φόβος γεννάει το άγχος. Κι αυτό με τη σειρά του είναι η “ριζά” πολλαπλών παθήσεων και ασθενειών. Υπάρχει, όμως, ένα συστατικό που βοηθά στην καταπολέμηση του “άγχους”… και πρόκειται για το αλάτι!

1
Ακούγετε σαν ψέμα, αλλά είναι αλήθεια!

Συμφώνα με μια νέα μελέτη, το αλάτι (που υπάρχει άφθονο στις τηγανητές πατάτες), μειώνει τις στρεσογόνες ορμόνες και αυξάνει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης.

Η ωκυτοκίνη είναι μια ορμόνη που έχει χαρακτηριστεί ως η ορμόνη της αγάπης, η οποία μειώνει το στρες, καταπολεμά την κατάθλιψη και αυξάνει την εμπιστοσύνη!

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Neuroscience και εξακρίβωσε ότι η ανταπόκριση σε μια κατάσταση άγχους βασίζεται από την ποσότητα αλατιού που βρίσκεται στο σώμα μας.

Όταν έχουμε πολύ αλάτι στον οργανισμό μας, τότε ο εγκέφαλος δέχεται λιγότερη πίεση σε σύγκριση με τις περιπτώσεις όπου ο οργανισμός μας έχει κανονικές ή μειωμένες ποσότητες αλατιού.

Συμπέρασμα οι τηγανητές πατάτες βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους. Προσοχή, όμως, η υπερβολική ποσότητα και η συχνή κατανάλωσή τους, μπορεί να δημιουργήσει άλλα προβλήματα υγείας, όπως διαβήτης ή υπέρταση.

Εσύ ήξερες ότι μπορείς να καταπολεμήσεις το άγχος σου τρώγωντας;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending