Αυτό είναι το φαγητό που μπορεί να καταπολεμήσει το άγχος και δεν είχες ιδέα!

freepik.com/stockking

Με το πέρασμα των χρόνων ο τρόπος ζωής των ανθρώπων έχει αλλάξει ραγδαία. Η απότομη ανάπτυξη έχει οδηγήσει και σε περισσότερες ανάγκες – υποχρεώσεις στην καθημερινότητά μας.

Πολύ συχνό φαινόμενο στη ζωή μας είναι οι φοβίες, το στρες και το άγχος για να ικανοποιήσουμε όλες αυτές τις ανάγκες και υποχρεώσεις που προκύπτουν.

Ο φόβος γεννάει το άγχος. Κι αυτό με τη σειρά του είναι η “ριζά” πολλαπλών παθήσεων και ασθενειών. Υπάρχει, όμως, ένα συστατικό που βοηθά στην καταπολέμηση του “άγχους”… και πρόκειται για το αλάτι!

Ακούγετε σαν ψέμα, αλλά είναι αλήθεια!

Συμφώνα με μια νέα μελέτη, το αλάτι (που υπάρχει άφθονο στις τηγανητές πατάτες), μειώνει τις στρεσογόνες ορμόνες και αυξάνει τα επίπεδα της ωκυτοκίνης.

Η ωκυτοκίνη είναι μια ορμόνη που έχει χαρακτηριστεί ως η ορμόνη της αγάπης, η οποία μειώνει το στρες, καταπολεμά την κατάθλιψη και αυξάνει την εμπιστοσύνη!

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Neuroscience και εξακρίβωσε ότι η ανταπόκριση σε μια κατάσταση άγχους βασίζεται από την ποσότητα αλατιού που βρίσκεται στο σώμα μας.

Όταν έχουμε πολύ αλάτι στον οργανισμό μας, τότε ο εγκέφαλος δέχεται λιγότερη πίεση σε σύγκριση με τις περιπτώσεις όπου ο οργανισμός μας έχει κανονικές ή μειωμένες ποσότητες αλατιού.

Συμπέρασμα οι τηγανητές πατάτες βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους. Προσοχή, όμως, η υπερβολική ποσότητα και η συχνή κατανάλωσή τους, μπορεί να δημιουργήσει άλλα προβλήματα υγείας, όπως διαβήτης ή υπέρταση.

Εσύ ήξερες ότι μπορείς να καταπολεμήσεις το άγχος σου τρώγωντας;