fbpx

3 τροφές που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου για να αντιμετωπίσεις πιο εύκολα το κρύο!

Αυτές τις μέρες που έξω κάνει παγωνιά, ψάχνεις συνεχώς να βρεις διάφορες λύσεις για να ζεσταθείς.

Φοράς θερμαντική, κοντομάνικη, τρικό, ζακέτα, σακάκι, κασκόλ, γάντια, κλπ. Υπάρχει, όμως, κι άλλη λύση από το να ντυθείς σας εσκιμώος!

Μπορείς να εντάξεις στη διατροφή σου κάποιες τροφές που βοηθούν να κρατάς το σώμα σου ζεστό και έτσι θα αντιμετωπίζεις πιο εύκολα τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

Δες ποιες είναι αυτές οι τροφές πιο κάτω:

1
Πράσινο τσάι

freepik.com/ededchechine

Ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι είναι η τέλεια επιλογή για τις κρύες νύχτες του χειμώνα! Εκτός του ότι θα ζεστάνει το σώμα σου, βοηθά και στην καύση του λίπους μέσα από τις ενώσεις (π.χ. κατεχίνες) που περιέχει το τσάι, οι οποίες συμβάλουν στη διατήρηση των χαμένων κιλών!

Επίσης, η πολυφαινόλη και το γαλλικό άλας της επιγαλλοκατεχίνης είναι κάποια από τα συστατικά που περιέχει το πράσινο τσάι, τα οποία αποτρέπουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Παράλληλα, μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη, καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Το πράσινο τσάι περιέχει λιγότερη καφεΐνη σε σύγκριση με ένα ποτήρι καφέ, ωστόσο είναι αρκετή για να σου φτιάξει τη διάθεση και -φυσικά- να σε ζεστάνει.

2
Τζίντζερ

Freepik.com

Η ζιγγίβερη και η σογκαόλη είναι κάποιες από τις ιδιότητες που έχει το τζίντζερ και βοηθούν στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος.

Ωστόσο, αρκετές επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει πως το τζίντζερ έχει πάρα πολλά οφέλη. Όπως για παράδειγμα: την αντιμετώπιση της ημικρανίας και της ναυτίας. Επίσης, μειώνει τη χοληστερόλη, ανακουφίζει από εντερικά προβλήματα, ενώ διευκολύνει την απώλεια βάρους.

Ένας τρόπος για να βάλεις το τζίντζερ στη ζωή σου είναι το προσθέσεις ως κύριο υλικό σε πολλές συνταγές. Αν δεν μαγειρεύεις, μπορείς απλά να το προσθέσεις σε ένα ποτήρι νερό και να το απολαύσεις είτε ζεστό, είτε κρύο!

3
Λάδι καρύδας

freepik.com/jcomp

Το λάδι καρύδας είναι από τα λίγα τρόφιμα που ανήκουν στην κατηγορία των “superfood” (υγιεινές υπερ-τροφές). Κι αυτό λόγω των: βιταμίνων, μετάλλων, αντιμυκητιακών,  αντιοξειδωτικών και αντιβακτηριδιακών του στοιχείων.

Παρ’ όλα αυτά, η μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα δεν θεωρείται «πρόβλημα», αλλά πλεονέκτημα στην περίπτωσή μας, αφού αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος! Γι΄αυτό και συνιστάτε από ειδικούς να καταναλώνεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες.

Απώλεια βάρους, μείωση επιληπτικών κρίσεων, αύξηση καλή χοληστερόλης, υγιή μαλλιά και δόντια είναι κάποια από τα σημαντικά οφέλη που σου προσφέρει το λάδι καρύδας.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις το λάδι μαγειρέματος με το συγκεκριμένο λάδι, ώστε να έχεις ένα υγιή οργανισμό!

Εσύ ποιο θα βάλεις στη διατροφή σου για να ζεσταθείς;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending