fbpx

5+1 κυπριακές κωμικές σειρές που έγραψαν ιστορία στην TV και μεγαλώσαμε μαζί τους!

Μπορεί με τα χρόνια να πέρασαν από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες πολλές κυπριακές σειρές, ωστόσο λίγες είναι εκείνες οι οποίες κατάφεραν να ξεχωρίσουν!

Οι αξέχαστες ατάκες – σλόγκαν, ρετρό κυπριακοί χαρακτήρες, σε συνδυασμό με τη σάτιρα και τη φαντασία, κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή του τηλεοπτικού κοινού και να κλέψουν την καρδιά του, γράφοντας, έτσι, ιστορία στην κυπριακή TV.

Μέχρι και σήμερα έχουμε την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουμε ξανά, αφού πολλές απ’ αυτές προβάλλονται τακτικά σε επανάληψη! Έτσι και εμείς επιλέξαμε 6 διαχρονικές σειρές, τις οποίες αγαπήσαμε και συνάμα μεγαλώσαμε μαζί τους πίσω από μία οθόνη!

Δες ποιες είναι αυτές οι αγαπημένες σειρές πιο κάτω:

1
«Βουράτε Γειτόνοι»

Είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο επιτυχημένες κωμικές σειρές της Κύπρου, με ρόλους/χαρακτήρες που ξεχώρισαν (Ρίκκος Μάππουρος, Κίκιτσα, Πέπα, Αρτεμάκης, Ναστάζια κ.τ.λ.) και ατάκες που άφησαν εποχή («εγώ εν τζιαι», «έσσιει κούσπο στο Μιτσερό», «εν να σσιήσω το μαγιό μου», κ.ά).

Μικροί και μεγάλοι έχουν μεγαλώσει μαζί τους, αφού τις χρονιές 2000-2005 τα νούμερα τηλεθέασης είχαν πάρει «φωτιά» από τους τηλεθεατές κάθε ηλικίας.

2
«Οι Τάκκοι»

studentlife.com.cy

Έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από τη μέρα που έκανε πρεμιέρα η κωμική σειρά «Οι Τάκκοι». Το 2002 ήταν μία από τις πιο αγαπημένες σειρές που μας κρατούσαν καθημερινά συντροφιά. 

Ατάκες, όπως το «Κόκο κόττα» και «Τάκκα μου εσύ» έχουν αφήσει εποχή, αφού πολλοί από εμάς -ακόμα και σήμερα- τις χρησιμοπιούμε στην καθημερινότητα μας!

«Οι Τάκκοι» είναι μια σειρά που μας δίδαξε πως δύο διαφορετικοί κόσμοι, δηλαδή χωριό – πόλη, και ενώ έχουν μεγαλώσει με διαφορετικές κουλτούρες και νοοτροπίες, μπορούν να συνυπάρξουν αλλά και να ερωτευτούν. 

Δες εδώ πώς είναι σήμερα οι ηθοποιοί της σειράς!

3
«Αίγια Φούξια»

nlprofilms.com

Η κυπριακή τηλεοπτική κωμική σειρά «Αίγια Φούξια» ήρθε και έκανε χαμό το 2008! Έχει χαρακτηριστεί ως η σειρά «φαινόμενο», αφού μπορούσε να συνδυάσει με άριστο τρόπο το παλιό με το σύγχρονο στοιχείο.

Το έξυπνο χιούμορ και οι ατάκες που ακούγονται ακόμα, όπως: «Oh My God ο Λεωντής!» «Εμένα ξεεεεέρεις με, εγιώ είμαι τίμια γεναίκα!» «Φοάται ο Δημητρός;!», είχαν ως αποτέλεσμα να γίνει μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές όλων των εποχών!

4
«Οι Χωραΐτες»

ant1.com.cy

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον «Κωστή» (γνωστός και ως λαφαζάνης) που έπαιζε τον κουμπάρο του «Γαβρίλη»; Ο Μάριος Δημητρίου άφησε ιστορία με τον συγκεκριμένο ρόλο χωρίς καν να το γνωρίζει τότε!

Πιο χαρακτηριστικό απ’ όλα είναι το σουξέ «Τζιαι εφκήκα πας το σέντε τζιαι ξέρω γιω κουέντες,γιατί είμαι πολλά πελλός, πολλά πελλός τζιαι λέσσιην» που κυκλοφόρησε τότε ο «Κωστής»!

Ωστόσο, αυτό που έκανε ξεχωριστή τη συγκεκριμένη σειρά ήταν ότι σε κάθε επεισόδιο  έβλεπες τους κεντρικούς ήρωες σε μια διαφορετική ιστορία. Παράλληλα, στη σειρά ήταν έντονο και το ποδοσφαιρικό στοιχείο, μίας και οι πρωταγωνιστές της σειράς ήταν φανατικοί οπαδοί της Ομόνοιας, ενώ υπήρχε και ο «Δημητράκης » που ήταν Αελίστας.

5
«Ιστορίες του χωρκού»

24h.com.cy

Είναι από τις μακροβιότερες σειρές της κυπριακής τηλεόρασης, καθώς ξεκίνησε να μεταδίδεται από το 1996 μέχρι και το 2006, όπου προβλήθηκαν συνολικά 451 επεισόδια!

Αφορμή για το σενάριο της σειράς ήταν οι δημοτικές εκλογές του 1996, με την κάθοδο αρκετών υποψηφίων κοινοταρχών σε μικρά χωριά των 50-60 ψηφοφόρων.

Ο κόσμος την αγάπησε για την απλότητά της, ενώ όλοι όσοι την προλάβαμε ξέρουμε απ’ έξω κι ανακατωτά τους στίχους του ρετρό κυπριακού τραγουδιού: «Με Χάμπατσο, Παπάκωστη, Πεζούνα, Καλλιόπη, Παράσσιευκού, Μαρίτσα τζιαι τον ράφτη τον Χαμπή»!

6
«Τα Ψάρκα»

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον σπουδαίο ηθοποιό Κώστα Παπαμαρκίδη, γνωστό σε όλους μας ως «διοικητή Τάππο», ο οποίος μας έκανε να κλαίμε κυριολεκτικά από τα γέλια με το χαρακτηριστικό του «Χαλλόοουυυ».

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα στρατόπεδο, όπου τα λεγόμενα ψάρκα, δηλαδή οι νέοι στρατιώτες έτρωγαν το πήξιμο της ζωής τους από τους παλιούς!

Πες μου ποια άλλη κυπριακή κωμική σειρά θα μπορούσε να έχει ρόλους με επίθετα όπως… «Ασκάς» και «Κουρτουβέλλας»;

Εσύ με ποια κυπριακή κωμική σειρά μεγάλωσες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending