fbpx

5 τρόποι για να ξεκινάς την κάθε σου μέρα με ενέργεια!

Και ναι, ο ήλιος έχει ανατείλει και το ξυπνητήρι σου με ενθουσιασμό σου δίνει το «σήμα» για την έναρξη της καινούριας μέρας!

Ωστόσο, ο ενθουσιασμός του ξυπνητηριού σου δεν συγκρίνετε καθόλου με τον δικό σου, αφού, όπως και χθες, δυσκολεύεσαι να αφήσεις τη ζεστασιά και την άνεση του κρεβατιού σου.

Βέβαια, γνωρίζοντας ότι δεν έχεις επιλογή παρά να σηκωθείς, όταν επιτέλους τα καταφέρνεις, ανακαλύπτεις ότι ήδη έχεις αργήσει για το καθημερινό σου πρόγραμμα…

Πιο κάτω σου παρουσιάζουμε 5 τρόπους για να ξεκινάς τη μέρα σου με ενέργεια:

1
Απόφυγε την αναβολή αφύπνισης

Freepik.com

Προσπάθησε με όλη τη δύναμή σου να μην πατήσεις το κουμπί της αναβολής στο ξυπνητήρι και να μην… «γυρίσεις πλευρό» που λέμε εμείς στην Κύπρο!

Όσο περισσότερο παρατείνεις την αφύπνιση στο ξυπνητήρι, τόσο περισσότερο θα παίζει και δεν θα σταματά αν δεν πετύχει τον σκοπό του!

Γι’ αυτό, βάλε στο ξυπνητήρι σου μια μελωδία που σε εξιτάρει και κάνε του το χατίρι να υπακούσεις από την πρώτη… στο κάλεσμα του.

2
Κοιμήσου όσο χρειάζεσαι

Freepik.com

Τονίζεται πως οι ώρες ύπνου που χρειάζεσαι είναι -καθαρά- προσωπική σου υπόθεση, γι’ αυτό ρύθμισε τις με τρόπο ώστε να ικανοποιούν εσένα.

Αν όμως για παράδειγμα ξενύχτισες υπερβολικά παρέα πάντοτε με τον αγαπημένο σου συνδυασμό Dominos Pizza και “Netflix and chill”, μην περιμένεις ότι το πρωί θα ξυπνήσεις σαν πουλάκι για να πας δουλειά.

Απόλαυσε την πίτσα, δες και την ταινία μέχρι το τέλος, όμως, κάν’ το από νωρίς έτσι ώστε να έχεις αρκετό χρόνο να κοιμηθείς!

3
Ξύπνησε χαλαρά

Freepik.com

Μήπως σηκώνεσαι απ’ το κρεβάτι σαν πράκτορας σε ταινία δράσης; Αν ναι, είναι πολύ πιθανό να διατηρήσεις την ίδια ψυχολογία και για το υπόλοιπο της μέρας.

Αν είσαι ο -007- κανένα πρόβλημα, αλλιώς πάρε τον χρόνο σου, τεντώσου, χουζούρεψε και «σαν έτοιμος από καιρό σαν θαρραλέος αποχαιρέτησε το κρεβατάκι σου που χάνεις»!

4
Βάλε φως στο δωμάτιο

freepik.com

Εφόσον, με επιτυχία έχεις αποχαιρετήσει την ξάπλα, το πρώτο πράγμα και -βασικό- που χρειάζεσαι είναι το φυσικό φως.

Άνοιξε τις κουρτίνες και τα μπαροσφραγισμένα σου παραθυρόφυλλα και άφησε τις ακτίνες του ήλιου να σε αναζωογονήσουν και να σε γεμίσουν με ενέργεια.

Σημειώνεται πως κατά τη χειμερινή περίοδο, είναι πολύ πιθανόν το φυσικό φως να απουσιάζει… Σε τέτοια περίπτωση είναι καλό και το τεχνιτό φως! 😉

5
Ενυδατώσου

freepik.com

Όσο κοιμάσαι το σώμα σου αφυδατώνεται εφόσον λειτουργεί με μόνη πηγή τα υγρά που έχει ήδη αποθηκευμένα.

Πριν, λοιπόν, φτιάξεις το καθιερωμένο σου πρωινό καφεδάκι ή το τοστ λούντζα-τυρί-χαλούμι-ντομάταπιες πρώτα ένα ποτήρι νερό!

Αν δεν σε ελκύει το νερό στο ξύπνημα, μπορείς να το αντικαταστήσεις με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού που είναι και πλούσιος σε βιταμίνη C.

Σύμφωνα με την παροιμία «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», όμως, είναι στο χέρι σου να την ξεκινήσεις καλά!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending