fbpx

Ο Αρακαπάς θα αναγεννηθεί βάζοντας χρώμα στις στάχτες που άφησε πίσω η φονική πυρκαγιά!

Η φονική πυρκαγιά που ξεκίνησε από το χωριό Αρακαπάς άφησε πίσω της πολύ πόνο, θλίψη και μαυρίλα από τις στάχτες.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ελπίδα, αφού οι άνθρωποι που μεγάλωσαν εκεί και αγαπούν αυτόν τον τόπο δεν θέλουν να τον βλέπουν έτσι. Όμως, δεν μένουν στα λόγια. Παίρνουν πρωτοβουλίες και κάνουν πράξεις που θα αναγεννήσουν τις πληγείσες περιοχές!

Facebook.com/Δε θα τα βάψουμε μαύρα. Θα τα βάψουμε πολύχρωμα

Πιο συγκεκριμένα, στο Facebook δημιουργήθηκε ένα δημόσιο group, όπου με την όμορφη πρωτοβουλία της Χριστίνας Χριστοφή, που κατάγεται από τον Αρακαπά, καλεί καλλιτέχνες (και όχι μόνο) σε ένα event για να βάψουν το χωριό πολύχρωμο, δίνοντάς του και πάλι ζωή μέσα από τις στάχτες του.

«Η φύση θα αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες. Ας επισπεύσουμε αυτή τη διαδικασία για την αποκατάσταση του χωριού μας μετά από την καταστροφική πυρκαγιά. Περιμένοντας τη δεντροφύτευση, η οποία θα χρειαστεί κάποιο χρόνο, ας αρχίσουμε την αναγέννηση του χωριού μας, δίνοντας χρώμα στο μαύρο. Στην προσπάθεια αυτή, χρειαζόμαστε εθελοντές καλλιτέχνες, εικαστικούς, γραφίστες και λάτρεις της τέχνης. Επιπλέον, χρειαζόμαστε μπογιές εξωτερικού χώρου και πινέλα. Το κάθε χέρι είναι για μας πολύτιμο

Facebook.com/Δε θα τα βάψουμε μαύρα. Θα τα βάψουμε πολύχρωμα

Την Κυριακή, 1η Αυγούστου 2021, λοιπόν, στις 10 το πρωί βάζουμε χρώμα στους δημόσιους χώρους του Αρακαπά!

Σημειώνεται ότι το εν λόγω event αφορά μόνο την κοινότητα Αρακαπά, όμως ενδέχεται σύντομα παρόμοιες πρωτοβουλίες να γίνουν και σε άλλα χωριά που πλήγηκαν από τη φωτιά.

«Η φύση θα αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες… Γι’ αυτό το κάθε χέρι είναι πολύτιμο!»

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending