fbpx

10 facts που ίσως δεν γνώριζες για τη σειρά “Friends” και αξίζει σίγουρα να μάθεις!

Οι “Friends” ή αλλιώς «Τα Φιλαράκια» είναι από τις σειρές που έχουν αγαπηθεί όσο ελάχιστες, αφού όσο περνάει ο καιρός σημειώνουν ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Αν και έχουν περάσει 17 χρόνια από το φινάλε της σειράς, μετά το φετινό τους reunion όλα τα φώτα στράφηκαν και πάλι στην παρέα!

Πόσα πράγματα γνωρίζεις όμως για την παρέα που μπήκε στις καρδίες μας από την πρώτη στιγμή που είδαμε το 1ο επεισόδιο;

Ακόμη κι αν είδες δεκάδες φορές όλα τα επεισόδια σε επαναλήψεις ή έχεις μάθει όλους τους διαλόγους απ’ έξω, σε διαβεβαιώνω πως εδώ θα μάθεις μερικά πράγματα που το πιο πιθανόν δεν γνώριζες για την αγαπημένη σου σειρά!

Δες εδώ 10 facts που δεν γνώριζες για τους ”Friends”!

1
Η σειρά δεν θα λεγόταν έτσι

ollimag

Αρχικά, τα υποψήφια ονόματα για τη σειρά ήταν τα εξής: “Insomnia Cafe” και “Six of One”! Στη συνέχεια, όμως, οι συντελεστές κατέληξαν σε κάτι πιο απλό, μιας και δεν μπορούσαν να αποφασίσουν μεταξύ των δύο πιο πάνω… και η σειρά πήρε τελικά τον γνωστό σε όλους μας τίτλο “Friends”!

2
Οι τίτλοι αρχής δεν γυρίστηκαν στη Νέα Υόρκη

Μπορεί η σειρά να διαδραματιζόταν στη Νέα Υόρκη και τα πλείστα επεισόδια να έχουν γυριστεί στην πρωτεύουσα της Αμερικής, αυτό όμως δεν ισχυεί για τους τίτλους αρχής! Το γνωστό intro, λοιπόν, με τον καναπέ και το σιντριβάνι έχει γυριστεί στην Καλιφόρνια!

3
Τα «Φιλαράκια» θα ήταν 4

IMDb

Θα μπορούσες να φανταστείς την παρέα χωρίς τον Chandler και τη Phoebe; Κι όμως! Το αρχικό cast είχε αυτούς τους χαρακτήρες σε β΄ρόλους. Στη συνέχεια, όμως, και ευτυχώς για εμάς μπήκαν κανονικά στο cast!

4
Ο μεγάλος λευκός σκύλος ήταν της Aniston

Showbiz Cheat Sheet

Αυτός ο συμπαθητικός σκύλος που μόλις τον είδαμε ήμασταν σε φάση “Τι εννοείς; Όντως τωρά εν να βάλουν τούντο πράμα μεσ’ το σπίτι;”... in real life ανήκει στην Jennifer Aniston ή αλλιώς Rachel! Και μάλιστα της τον είχαν κάνει δώρο την πρώτη ημέρα των γυρισμάτων για καλή τύχη.

5
Δεν ήταν στο σενάριο η Phoebe να μείνει έγκυος

People.com

Είναι αδύνατον νομίζω να ξεχάσει κανείς την εγκυμοσύνη της Φοίβη, η οποία θα γεννούσε τα τρίδυμα του αδερφού της! Αυτή η “ευτράπελη” ιδέα, λοιπόν, προέκυψε επειδή πολύ απλά η Lisa Kudrow (Phoebe) είχε μείνει στην πραγματικότητα έγκυος κι αυτό κάπως έπρεπε να “κουμπώσει” και στη σειρά.

6
Ο David Schimmer πήρε τον ρόλο του Ross χωρίς audition

Devsari

Και όχι δεν είχε κάνενα “μέσον”! Ο David Schimmer και κοινώς γνωστός ως “Ross” είχε περάσει από audition νωρίτερα και συγκεκριμένα έναν χρόνο πριν την έναρξη των γυρισμάτων των “Friends”. Έτσι οι δημιουργοί ήταν απολύτως σίγουροι για την επιλογή τους, η οποία εν τέλει τους δικαίωσε και με το παραπάνω!

7
Η Monica και ο Joey θα ήταν ζευγάρι

Φαντάζεσαι πώς θα εξελλισόταν η υπόθεση και γενικότερα το story της σειράς αν η Monica ήταν ζευγάρι με το Joey και όχι με τον Chandler; Η θετική αντίδραση του κοινού στο ζευγαράκι Monica-Chandler ήταν η αφορμή για να αλλάξουν τα πλάνα των δημιουργών!

8
Το διαμέρισμα της Monica άλλαξε νούμερο

The Today Show

Ένα από τα πιο τρανταχτά λάθη της σειράς είναι ότι το διαμέρισμα της Monica είχε αρχικά το No5 και μετά απέκτησε το No20. Ο λόγος είναι γιατί οι δημιουργοί κατάλαβαν πως το νούμερο έπρεπε να συμβαδίζει με τον ψηλό όροφο που ήταν τα διαμερίσματα! Αυτό συνέβη και με το διαμέρισμα του Joey και του Chandler που αρχικά είχαν το No4 και μετά πήραν το No19!

9
Ο Gunther ήταν όντως barista

Distractify

Ο “διασημότερος barista” και “για πάντα ερωτευμένος” με την Rachel, Gunther ήταν και στην πραγματικότητα barista. Πιο συγκεκριμένα δούλευε στο Hollywood, σε ένα μαγαζί με το όνομα ”The Bourgeois Pig”!

10
Δεν γυρίστηκαν όλες οι σκηνές μπροστά σε ζωντανό κοινό

Entertainment Weekly

Κάποιες σκηνές δεν γυρίστηκαν ποτέ μπροστά σε κοινό, μιας και οι δημιουργοί δεν ήθελαν να κυκλοφορήσουν spoilers για τις σπουδαίες εξελίξεις που επρόκειτο να ακολουθήσουν. Για παράδειγμα, κάποιες από τις σκηνές που δεν γυρίστηκαν με την παρουσία του κοινού ήταν αυτές που ο Ross έλεγε ότι παντρεύεται τη Rachel!

Ποιο από τα παραπάνω facts δεν γνώριζες και σου έκανε περισσότερη εντύπωση;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending