fbpx

Είσαι πρωτοετής φοιτητής; Αυτά είναι 5+1 πράγματα που προβλέπουμε ότι θα ζήσεις φέτος!

Έφτασε η ώρα που σιγά-σιγά επιστρέφουμε -όλοι- πίσω στα πανεπιστήμια. Κάποιοι έχουν επιστρέψει ήδη και κάποιοι θα το κάνουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μαζί με όλους τους φοιτητές που θα μπουν και πάλι στις αίθουσες και τα αμφιθέατρα είναι και οι πρωτοετείς, που τις περισσότερες φορές φαντάζονται το πανεπιστήμιο σαν κάτι εντελώς διαφορετικό απ’ ότι είναι στ’ αλήθεια!

Αν λοιπόν είσαι κι εσύ πρωτοετής φοιτητής, τότε πρέπει οπωσδήποτε να διαβάζεις αυτό το άρθρο, μιας και σου έχουμε μαζέψει τις καταστάσεις που κατά 99% θα ζήσεις τις πρώτες σου ημέρες!

P.S: Για να σε καθησυχάσουμε, όλοι τις έχουμε ζήσει και όλοι τις έχουμε περάσει, γι’ αυτό… “take it easy”, χαλάρωσε και απόλαυσε όσο περισσότερο μπορείς την πρώτη σου χρονιά στο πανεπιστήμιο!

Δες 5+1 καταστάσεις που θα ζήσει (και) φέτος κάθε πρωτοετής φοιτητής:

1
Εν πανεπιστήμιο ή λαβύρινθος;

Freepik.com

Με το που περάσεις «τας πύλας» του πανεπιστημίου, ένα πράγμα θα αναρωτηθείς: «Μα εν πανεπιστήμιο τούτο οξά λαβύρινθος»;! Θα σου φανεί τόσο τεράστιο που κυριολεκτικά δεν θα ξέρεις που να πάεις!

Αν είσαι τυχερός και έχεις φίλους που σπουδάζουν ήδη εκεί, τότε okay θα σου δείξουν τα «κατατόπια». Αν πάλι είστε όλοι στην παρέα πρωτοετείς, τότε απλά … θα χαθείτε! Εντάξει chill-άρε, όταν λέμε θα χαθείτε το πολύ-πολύ να βρεθείτε σε άλλην πτέρυγα, άλλον όροφο, να μπείτε σε λάθος αίθουσα… απλά καθημερινά πράγματα.

2
Γιατί εν ήρτε κανένας;

Freepik.com

Ενώ εσύ θα έχεις πάει στην αίθουσα ακριβώς στην ώρα σου, το πιο πιθανό θα είσαι μόνος σου, αφού εν θα έσσιει κανέναν άλλο (ως τζιαι ο καθηγητής εν να λείπει)! Αυτό, λοιπόν, συμβαίνει για τον εξής απλό λόγο… Το ακαδημαϊκό τέταρτο!

Τι εν τούτο; Αν -για παράδειγμα- το μάθημα σου είναι στις 8:00, τότε υπάρχει το δικαίωμα οι φοιτητές να πάνε στην αίθουσα μέχρι τις 8:15 (πριν θεωρηθούν απόντες). Γι’ αυτό, αφού μας δίνεται η ευκαιρία, το εκμεταλλευόμαστε και κερδίζουμε άλλο ένα τεταρτάκι πριν πάμε στο μάθημα.

3
Μα έσσιει τζιαι θκιάβασμα;

Freepik.com

ΝΑΙ! Έσσιει τζιαι θκιάβασμα τελικά το πανεπιστήμιο.. Δεν ξέρω γιατί, αλλά οι περισσότεροι όταν ήμασταν πρωτοετείς είχαμε στο μυαλό μας ότι το πανεπιστήμιο είναι κάτι πολύ πιο χαλαρό από το σχολείο και δεν χρειάζεται να διαβάζεις…

Η άβολη στιγμή φτάνει όταν προσγειώνεσαι απότομα στην πραγματικότητα και συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο! Τελικά, δεν έχει απλά διάβασμα… έχει ΤΟ διάβασμα, αφού όσο δεν διάβασες 12 χρόνια στο σχολείο, θα διαβάσεις από τον πρώτο κιόλας χρόνο στο uni!

4
Τι εννοείς ενδιάμεσες;

Freepik.com

Αφού περάσεις το πρώτο shock που συνειδητοποιείς ότι πρέπει να διαβάζεις για να πάρεις το πολυπόθητο πτυχίο, έρχεται και το δεύτερο shock όταν μαθαίνεις για τις ενδιάμεσες… Δυστυχώς θα πρέπει να το συνηθίσεις κι αυτό!

Σε κάποια μαθήματα, μπορεί η τύχη να σου χαμογελάσει και ο καθηγητής να μην είναι “fan” των ενδιάμεσων εξετάσεων και να τη γλυτώσεις. Σ’ αυτά όμως που θα έχεις ενδιάμεσες εξετάσεις, το μόνο που θέλω να σου ευχηθώ (εκτός από καλά διαβάσματα) είναι καλή… δύναμη!

5
Όνομα μαθήματος: Μπιρίμπα

Freepik.com

Άτε να πάμε τζιαι σε κάτι πιο χαλαρό – ευχάριστο τωρά! Το μόνο μάθημα, στο οποίο σίγουρα δεν θα βαριέσαι, αντίθετα, θα το απολαμβάνεις πολύ, είναι το μάθημα της μπιρίπας! Είναι γνωστό πως, όσοι δεν ξέραμε να παίζουμε μπιρίμπα -μόλις- πήγαμε στο πανεπιστήμιο ήταν το πρώτο πράγμα που μάθαμε!

Αν γνωρίζεις ήδη να παίζεις, μην στεναχωριέσαι, δεν θα «χάσεις το μάθημα», ίσα-ίσα θα αναλάβεις «χρέη» καθηγητή… Και μέσα σε μια εβδομάδα όσοι δεν γίνουν ξεφτέρια ξέρεις… κόβονται! 😉

6
#UNIfirstday

Freepik.com

Άφου έβρεις τα κατατόπια, τελειώσεις τζιαι το πρώτο μάθημα ακολουθεί το πιο σημαντικό… Η πρώτη selfie στο πανεπιστήμιο!

Νομίζω πως στην εποχή του Instagram κανένας εν επήε πανεπιστήμιο τζιαι να μεν ποσταρεί pic που την καφετέρια με τα hashtags #unifirstday ή #firstdayinuni. Άσε που εν να φκάλεις καμιά 10ρια για να είσαι σίουρος/η ότι επέτυχε!

Εσύ τα έζησες; Γράψε μας στα σχόλια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,100FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending