fbpx

5+1 tips που θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις τους followers σου στο Instagram!

Καλώς ή κακώς το Instagram κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο, μιας και έχει εξελιχθεί στον νούμερο ένα ιστόχωρο, όπου επιχειρήσεις, οργανισμοί και διάφοροι άλλοι επαγγελματίες μπορούν να προωθήσουν τη δουλειά τους.

Όλα αυτά δημιουργούν την ανάγκη σε ολοένα και περισσότερους χρήστες να θέλουν να αυξήσουν τους followers τους στην εφαρμογή. Η αλήθεια είναι πως αυτό δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, αφού το «στοίχημα» που πρέπει να πετύχεις είναι να έχεις ένα ξεχωριστό προφίλ!

Πιο κάτω, λοιπόν, σου έχουμε μαζέψει μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να χτίσεις ένα πιο ελκυστικό προφίλ στο Instagram, έτσι ώστε σιγά-σιγά να αυξηθούν και οι followers σου, που είναι και το ζητούμενο. Ωστόσο, θα πρέπει να έχεις κατά νου ότι το «καλό πράγμα θέλει τον χρόνο του»!

P.S: Τα tips που θα βρεις πιο κάτω είναι για προσωπικούς και ΟΧΙ επαγγελματικούς λογαριασμούς!

Δες πιο κάτω τα tips που σου προτείνουμε:

1
Ενδιαφέρον προφίλ

Instagram.com.cy

Το να φτιάξεις ένα ενδιαφέρον προφίλ, δεν σημαίνει ΜΟΝΟ να ανεβάζεις συχνά posts και stories. Για να κερδίσεις ένα follow από κάποιον που πιθανόν να πέσει τυχαία πάνω στο προφίλ σου, τότε θα πρέπει να εντυπωσιαστεί βλέποντας τον λογαριασμό σου.

Πώς θα γίνει αυτό; Πρώτα απ’ όλα είναι σημαντικό να έχεις ένα ενδιαφέρον biο (και πρόσεξε ενδιαφέρον = ΟΧΙ μεγάλο). Αυτό αποτελείται από μερικές πληροφορίες για τον εαυτό σου, όπως με τι ασχολείσαι, τα ενδιαφέροντά σου, κ.α. Προσοχή μην το βαρυφορτώσεις!

Επιπλέον, είναι καλό να επιλέξεις ένα χρώμα – το αγαπημένο σου για παράδειγμα, το οποίο θα έχεις στην εικόνα του προφίλ σου και στα highlights των stories σου. Μ’ αυτό τον τρόπο, 90% αυτός που θα δει το προφίλ σου, ακόμη κι αν δεν σε κάνει follow εκείνη τη στιγμή θα θυμάται τον λογαριασμό σου!

Τέλος, θα πρέπει να μετατρέψεις τον λογαριασμό σου από ιδιωτικό σε ανοικτό (ή αλλιώς επαγγελματικό), έτσι ώστε να είναι εύκολο σε κάποιον να σε ακολουθήσει. Συνήθως οι κλειστοί λογαριασμοί, δεν προσελκύουν τόσους ακόλουθους, επειδή ο άλλος δεν έχει κάτι να δει για να πειστεί να κάνει follow!

2
Κάνε στοχευμένα follows, comments και likes 

Freepik.com

Θα αναρωτιέσαι τι μπορεί να σημαίνει αυτό! Ένα στοχευμένο follow δεν είναι όταν ακολουθείς κάποιον/α φίλο/η, ούτε κάποιον γνωστό γενικότερα, αλλά όταν ακολουθείς άτομα με τα οποία έχετε κοινά ενδιαφέροντα και ακολουθείτε τους ίδιους μεγάλους λογαριασμούς!

Για παράδειγμα… Αν σου αρέσει η μόδα μπορείς να τσεκάρεις τους ακόλουθους κάποιου μεγάλου brand (π.χ hm) ή κάποιου μοντέλου. Αυτό ισχύει και για τα likes και για τα comments… Αν τσεκάρεις μερικούς ανοιχτούς λογαριασμούς που έχετε παρόμοια ενδιαφέροντα, τότε δεν χάνεις κάτι με το να κάνεις ένα like/comment στο τελευταίο post που είχε ανεβάσει!

P.S: Comment είναι καλό να κάνεις και σε μεγάλους λογαριασμούς!

3
Έξυπνα hashtags

Freepik.com

Και αφού το Instagram μας δίνει τη δυνατότητα να βάζουμε μέχρι 30 hashtags σε κάθε post… θα βάζουμε 30! Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις, όμως, είναι να βάζεις hashtags που έχουν χρησιμοποιηθεί σε μέχρι 10.000 posts. Αν χρησιμοποιήσεις #love το post σου δεν θα φανεί τόσο εύκολα σ’ αυτό το hashtag που έχει εκατομμύρια posts.

Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές, που μπορείς να ψάξεις σε Google Play και App Store (απλά βάλε στην αναζήτηση hashtags), στις οποίες μπορείς να κάνεις search για hashtags σχετικά με το post που θα ανεβάσεις και να σου εμφανίσει αυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί σε μέχρι 10.000 posts.

4
Βάζε πάντα location στα posts σου

Freepik.com

Πιθανότατα να έχεις καταλάβει ήδη γιατί είναι σημαντικό να βάζεις πάντα location στις φωτογραφίες που ανεβάζεις.

Βάζοντας στο post σου μια τοποθεσία (όχι απαραίτητα την πραγματική, αλλά και κάποιο πιο γνωστό κοντινό location), έχεις τη δυνατότητα να «εμφανιστείς» σε χρήστες που θα πατήσουν να δουν το location που χρησιμοποίησες!

5
Posts και Stories

Freepik.com

Καλά προφανώς και πρέπει να ανεβάζεις posts και stories για να προσελκύσεις περισσότερους ακόλουθους, όμως, το θέμα δεν είναι μόνο η συχνότητα που θα τα ανεβάζεις, αλλά και το περιεχόμενο! 

Γενικά είναι καλό να ανεβάζεις μια νέα δημοσίευση κάθε 3 ημέρες, ωστόσο αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει να ανεβάζεις μόνο τον εαυτό σου. Είναι προτιμότερο να ποστάρεις και εικόνες από μια τοποθεσία που επισκέφθηκες ή ακόμη και τα γνωστά σε όλους μας quotes…

Αν θες και ένα έξτρα tip, έχει αποδειχθεί ότι οι καλύτερες ώρες για να ανεβάζεις post και να έχει περισσότερη απήχηση είναι οι απογευματινές-βραδινές (μεταξύ 19:00-21:00 δηλαδή)!

Όσο αφορά τα stories τώρα, καλό είναι να ανεβάζεις περίπου 8 stories κάθε μέρα, αλλά και πάλι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανεβάζεις μόνο τον εαυτό σου!

6
Interaction

later.com

Όταν ανεβάζεις, λοιπόν, νέες δημοσιεύσεις και ιστορίες θα ήταν καλό να «καλείς τον κόσμο να αντιδράσει» σ’ αυτά!

Για παράδειγμα, κάτω από μια δημοσίευση μπορείς να γράψεις μια ερώτηση – σχετική πάντα με το περιεχόμενο της εικόνας σου. Στα stories, φαντάζομαι ξέρεις πως θα το πετύχεις αυτό… Μέσα από polls, quizzes, κλπ!

Εσύ ποιο tip ακολουθείς για να αυξήσεις τους followers σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending