fbpx

5+1 αγροτουριστικά χωριά της Κύπρου που αξίζει να πας για να χαλαρώσεις αυτό το τριήμερο!

Μιας και πλησιάζει άλλη μια αργία (και κάποιοι θα κλείσουν να πάνε κάπου για τριήμερο ή και τετραήμερο), ψάξαμε και βρήκαμε τα ιδανικότερα αγροτουριστικά χωριουδάκια για να πας εκδρομή ή ακόμη και να μείνεις εκεί!

Τι καλύτερο από χαλαρές βόλτες ανάμεσα σε πέτρινα γραφικά σπιτάκια, γευστικό φαγητό σε παραδοσιακές ταβέρνες, εξερευνήσεις σε μονοπάτια της φύσης και καταρράκτες;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πάμπολλα πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν επισκεφθείς -με την οικογένεια σου, τους φίλους σου ή τον/τη σύντροφό σου- ένα (ή γιατί όχι και όλα) τα παρακάτω εντυπωσιακά, αγροτουριστικά χωριά της Κύπρου που έχουμε να σου προτείνουμε!

Δες εδώ τα πιο κάτω και ετοιμάσου για εξόρμηση:

1
Κακοπετριά

Check In Cyprus

Αναμφίβολα η Κακοπετριά αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ορεινά χωριά της Κύπρου. Σε μια μόνο επίσκεψη μπορείς να θαυμάσεις τους νερόμυλούς της, που αποτελούν την πολιτιστική κληρονομιά του χωριού, να εξερευνήσεις τον γνωστό ποταμό Κλάριο που προέρχεται από την κορυφή του Τρόοδους και να επισκεφτείς το Μνημείο Ηρώων που κτίστηκε στο χωριό το 1993 προς τιμή όσων έχασαν τη ζωή τους στον απελευθερωτικό αγώνα το 1955-1959.

Έπειτα μπορείς να συνεχίσεις την όμορφη βόλτα σου και να γευθείς ωραία παραδοσιακά εδέσματα σε ένα από τα πολλά εστιατόρια του χωριού. Αν είσαι λάτρης της πέστροφας, τότε σου συστήνουμε σίγουρα να επισκεφθείς το γνωστό εστιατόριο «Μύλος»!

2
Λεύκαρα

My Guide Cyprus

Το χωριό Λεύκαρα στην επαρχία Λάρνακας είναι ένα από τα πιο γραφικά και εντυπωσιακά χωριά της Κύπρου που μπορείς να επισκεφθείς. Τα παλιά πέτρινα σπιτάκια του, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική αλλά και τα καταστήματα με τα Λευκαριτικά (χειροποίητα κεντήματα/προϊόντα που αποτελούν την παράδοση του χωριού) σίγουρα θα σε ξετρελάνουν!

Ακόμη, στο χωριό υπάρχουν πολλές επιλογές για νόστιμο φαγητό, καφέ ή brunch. Για παράδειγμα το γνωστό καφέ «Μαρικκού που τα Λεύκαρα» προσφέρει αμέτρητες επιλογές για να ξεδιψάσεις ή να γλυκαθείς μετά από την εξόρμηση σου και γιατί όχι να βγάλεις ένα όμορφο story που θα εμπλουτίσει τον λογαριασμό σου στο Instagram!

3
Όμοδος

Elysia Park

Μια εξόρμηση στο όμορφο χωριό Όμοδος (στην επαρχία Λεμεσού) σίγουρα θα σε μαγέψει. Πέραν από τις βόλτες στα πετρόκτιστα δρομάκια του χωριού, θα έχεις την ευκαιρία να πας για προσκύνημα στο ξακουστό μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού που υπάρχει από το 327 μ.Χ. στην Κύπρο.

Μην ξεχάσεις επίσης να δοκιμάσεις τα περίφημα αρκατένα κουλούρια του χωριού και να επισκεφθείς την ταβέρνα «Κατώι» που παρέχει γευστικούς και πλούσιους μεζέδες. Επίσης, σου προτείνουμε σίγουρα να πας στο οινοποιείο Βασιλειάδης (που λειτουργεί επίσης ως εστιατόριο και καφετέρια) και να ενημερωθείς για την παραγωγή του κρασιού, ενώ συνάμα θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις μεγάλη ποικιλία από τα περίφημα αυτά κρασιά και γιατί όχι να αγοράσεις την αγαπημένη σου γεύση!

4
Πλάτρες

Gites.fr

Ακόμη μια όμορφη αγροτουριστική απόδραση αποτελεί και το χωριό Πλάτρες, στην Ορεινή Λεμεσό. Αν αγαπάς την περιπέτεια τότε σίγουρα θα λατρέψεις το χωριό, καθώς υπάρχουν δύο εντυπωσιακοί καταρράκτες που αξίζει να ανακαλύψεις! Ο καταρράκτης των Καληδονιών και ο καταρράκτης Μιλλομέρη.

Έπειτα από αυτή την ιδιαίτερη εξερεύνηση σου συστήνουμε να… γλυκαθείς με τους ξακουστούς λουκουμάδες στο καφέ Αντώνης που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού! Αν θέλεις να κάνεις κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό, πήγαινε στο Sparti Adventure Park για να διασκεδάσεις με την παρέα σου, κάνοντας διάφορες διαδρομές γεμάτες περιπέτεια στα εναέρια παιχνίδια του, που σίγουρα θα σου απογειώσουν την αδρεναλίνη!

5
Λόφου

Cyprus Alive.com/Xanthos Athinodorou

Το μικρό και συνάμα ιδιαίτερο χωριό στην επαρχία Λεμεσού, που ακούει στο όνομα Λόφου, περιμένει να σε εντυπωσιάσει με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του, τις νόστιμες ταβέρνες του και τα μικρά χαριτωμένα σπιτάκια ανάμεσα στην καταπράσινη φύση.

Επίσης, μην ξεχάσεις να πας για φαγητό ή καφέ στο πανέμορφο boutique hotel “Απόκρυφο”, το οποίο παρέχει -εκτός από άνετη διαμονή- ένα όμορφο εστιατόριο που ονομάζετε το Αγρινό και έχει θέα απ’ όλο το χωριό!

6
Κυπερούντα

My Cyprus Insider

Υπάρχουν πολλές επιλογές από πράγματα που μπορείς να κάνεις και να δεις στο μεγάλο σχετικά χωριό, Κυπερούντα, που βρίσκεται στην περιοχή της Πιτσιλιάς.

Μερικά από αυτά που σου προτείνουμε είναι σίγουρα μια βόλτα στο μονοπάτι «Μαδαρή», επίσκεψη στο Μουσείο Αγροτικής ζωής και Φυσικής Ιστορίας, προσκύνημα στην πελώρια εκκλησία του Αγίου Αρσενίου και περιπετειώδες δραστηριότητες στο Adventure Mountain Park. Στο εστιατόριο Κυπέρια θα γευτείς νόστιμα κυπριακά φαγητά, φτιαγμένα με μεράκι από ντόπιους που περιμένουν να σε μαγέψουν με τα πιάτα τους!

Γράψε μας σε σχόλιο ποιο από τα παραπάνω χωριουδάκια σκοπεύεις να επισκεφθείς αυτό το τριήμερο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending