fbpx

Άννα Μπαλάν: Όσα μάθαμε για τη ζωή της τυφλής TikToker που αποτελεί πρότυπο ζωής!

Η Άννα Μπαλάν είναι 25 χρονών και έχει γεννηθεί με εκ γενετής απώλεια όρασης. Έγινε γνωστή στο κοινό μέσα από το TikTok, ενώ πρόσφατα δημιούργησε το podcast «Να δει κανείς ή να μη δει;», όπου προβάλλει την καθημερινότητά της ως τυφλή στη σημερινή Ελλάδα!

Η προβολή των προβλημάτων που έχουν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα, της έδωσε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη και να μοιραστεί μαζί του τις ανησυχίες της.

Όπως δήλωσε η ίδια, ήταν μια έκπληξη για εκείνη όταν την πήραν τηλέφωνο από το γραφείο του Πρωθυπουργού και έπαθε σοκ που ήθελε να τη συναντήσει για να ακούσει όσα έχει να πει!

Δες πιο κάτω όσα έγιναν στη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό, αλλά και την ιστορία της Άννας:

@anna__balanΗ συνάντηση μου με τον Πρωθυπουργό! ##τυφλος ##τυφλότητα ##πρωθυπουργός ##μητσοτακης ##greektiktok ##fy ##foryou ##αμεα ##ελληνικοτικτοκ ##tiktokgreece♬ πρωτότυπος ήχος – anna__balan

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή γιατί η ιστορία της Άννας αξίζει πράγματι να ακουστεί!

Η Άννα γεννήθηκε στη Μολδαβία και η ζωή της ξεκίνησε με δυσκολίες. Η μητέρα της την άφησε σε οικοτροφείο, όταν ήταν μόλις τριών ετών, προκειμένου αυτή να πάει στην Ελλάδα για δουλειά. Η νεαρή κοπέλα σε πρόσφατες δηλώσεις της, αναφέρθηκε σ’ εκείνην την εποχή και είπε:

«Δυστυχώς με άφησε με τον πατέρα μου, δεν ήθελε, αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Ο πατέρας ήταν αλκοολικός και αρκετά βίαιος και μέχρι τα επτά μου χρόνια δεχόμουν συχνά βία… Στο οικοτροφείο που πήγα στα επτά, είχα συχνή επικοινωνία με τη μητέρα μου… Όταν έγινα 10 ετών η μητέρα μου με έφερε στην Ελλάδα και άλλαξε όλη μου η ζωή…»

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Balan (@annabalan__)

Τα πρώτα της χρόνια στην Ελλάδα, πήγε σε ελληνικό ειδικό σχολείο τυφλών και ο Έλληνας πατριός της τη βοήθησε να μάθει ελληνικά!

Πρόσφατα, άρχισε η ενασχόλησή της με το TikTok, αφού αποφάσισε ότι ήθελε μέσω της εφαρμογής αυτής να προσπαθήσει να ενημερώσει τους γονείς των παιδιών με αναπηρία για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Balan (@annabalan__)

Στόχος της είναι να παρακινήσει την ελληνική κοινωνία, ώστε να νοιάζεται περισσότερο για τα άτομα με προβλήματα όρασης και αναφερόμενη στον σύντροφό της είπε ότι αυτό που τους έφερε κοντά ήταν το γεγονός πως δεν την αντιμετώπισε ποτέ ως άτομο με αναπηρία!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Balan (@annabalan__)

Η Άννα, λοιπόν, αποτελεί (και πρέπει να αποτελεί) παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, αφού έχει αποδείξει πως με όποια δυσκολία κι αν κληθείς να ερθείς αντιμέτωπος στη ζωή σου, μπορείς να την ξεπεράσεις… Φτάνει μόνο να μην τα παρατήσεις και συνεχίσεις να προσπαθείς!

Μπορείς να μάθεις ακόμη περισσότερα για την Άννα Μπαλάν στο πιο κάτω video από τη συνέντευξή της στην εκπομπή «Super Κατερίνα»:

Ευχόμαστε στην Άννα να συνεχίσει την προσπάθειά της και να καταφέρει να ευαισθητοποιήσει για αυτά τα θέματα πολλούς περισσότερους ανθρώπους!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending