fbpx

10+1 facts που ίσως δεν γνώριζες για τη σειρά “Squid Game” και σίγουρα αξίζει να μάθεις!

Το “Squid Game”, η σειρά που έκανε (μέχρι στιγμής) 142 εκατομμύρια νοικοκυριά να μην μπορούν να ξεκολλήσουν απ’ την οθόνη τους, αναδεικνύοντας την ως τη δημοφιλέστερη σειρά του Netflix με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση… συνεχίζει να μας απασχολεί!

Όπου και να πας, ότι και αν κάνεις αυτές τις μέρες, το “Squid Game” είναι ένα από τα must θέματα που συζητά κάθε παρέα. Τα ερωτήματα πολλά! Αξίζει όλος αυτός ο ντόρος; Θα υπάρξει άραγε 2η σεζόν; Τι σημαίνουν τα σχήματα που υπάρχουν πάνω στις μάσκες; Ποια είναι τελικά η ηθοποιός πίσω από τον ρόλο της Sae-byeok; Και άλλα πολλά…

Μέχρι, όμως, να μάθουμε αν θα υπάρξει επόμενος κύκλος, εμείς ψάξαμε, βρήκαμε, και σου παρουσιάζουμε 10+1 “behind-the-scenes” facts που ίσως δεν γνώριζες για τη σειρά αυτή και σίγουρα αξίζει να μάθεις!

Δες τα πιο κάτω:

1
Μπορεί να μην βλέπαμε ποτέ αυτήν τη σειρά

youfly.com

Η ιδέα για το σενάριο, που θα παρουσίαζε παιχνίδια επιβίωσης με Κορεάτικα χαρακτηριστικά, γεννήθηκε γύρω στο 2008-2009. Σύμφωνα, όμως, με τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη της σειράς, η ιδέα αυτή άργησε να γίνει πραγματικότητα, μιας και πολλοί παραγωγοί απέρριπταν το σενάριο επειδή ήταν «πολύ παράξενο και μη-ρεαλιστικό»!

10 χρόνια αργότερα, το 2019, το Netflix «ρίσκαρε»… αναλαμβάνοντας την παραγωγή. Χμμ… νομίζω κάποιοι θα το μετανιώνουν τώρα!? Αξίζει να πούμε πως στα αρχικά πλάνα, το “Squid Game” προοριζόταν για ταινία, και όχι για σειρά.

2
Η σειρά δεν θα είχε αυτόν τον τίτλο

threepixelslab.gr

Δύο φορές άλλαξε ο τίτλος της σειράς μέχρι να καταλήξει στον -διάσημο πλέον- τίτλο “Squid Game”. Στην αρχή, θα ονομαζόταν “Round Six”, μάλλον αναφερόμενη στα 6 διαφορετικά παιχνίδια, ενώ κάποτε είχε τον τίτλο “Squid Game: Play to Die”.

Εσύ ποιον προτιμάς ή πώς αλλιώς θα την ονόμαζες;

3
Ο σεναριογράφος εμπνεύστηκε από τον Donald Trump

protothema.gr

Ναι, καλά διάβασες! Σε μια από τις συνεντεύξεις του, ο Hwang Dong-hyuk αποκάλυψε πως ο ρόλος των VIPs, των μαυροφορεμένων χαρακτήρων που φορούσαν χρυσές μάσκες που έμοιαζαν με ζώα, ήταν εμπνευσμένος από την εκλογή του Donald Trump ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Νομίζω ότι μοιάζει με έναν από τους VIPs στο παιχνίδι. Είναι σαν να διεύθυνε μια παράσταση παιχνιδιών, όχι μια χώρα, σαν να τρομοκρατούσε ανθρώπους», έτσι χαρακτήρισε ο σεναριογράφος τον Donald Trump και έτσι παρουσίασε και τους VIPs.

4
Ο αριθμός τηλεφώνου στην κάρτα που έλαβαν οι παίκτες ήταν πραγματικός

iefimerida.gr

Στο πρώτο επεισόδιο, οι υποψήφιοι παίκτες έλαβαν μια μυστηριώδης κάρτα, στην οποία αναγραφόταν ένας αριθμός. Έλα, όμως, που οι τηλεθεατές μπορούσαν να καλέσουν αυτόν τον αριθμό και στην πραγματικότητα!

Συγκεκριμένα, το Netflix έκανε το λάθος να αφαιρέσει μόνο τα τρία πρώτα νούμερα αφήνοντας τα τελευταία. Στους κορεάτικους αριθμούς, αν κάποιος καλέσει τα τελευταία ψηφία του αριθμού χωρίς τον κωδικό περιοχής, δήλαδή τα ψηφία που αφέρεσαι το Netflix, η κλήση μπορεί να γίνει κανονικά… Αποτέλεσμα; Μια κυρία να λάβει 4,000 κλήσεις μετά την πρεμιέρα της σειράς. #oups

5
Η κούκλα του πρώτου παιχνιδιού υπάρχει στην πραγματικότητα

psychopolis.gr

Η “creepy” κούκλα που γνωρίσαμε στο πρώτο από τα έξι παιχνίδια, “Red Light, Green Light”, είναι πραγματική και βρίσκεται στη Νότια Κορέα!

Αν ποτέ, λοιπόν, επισκεφτείς το “Macha Land”, το μουσείο αμαξών που βρίσκεται στην κομητεία Jincheon στο Chungcheongbuk-do, μην ξεχάσεις να βγάλεις μια photo με τη συγκεκριμένη κούκλα, η οποία βρίσκεται σαν φύλακας (ωχ!) στην είσοδο του μουσείου. 

Fun Fact: Μετά το τέλος των γυρισμάτων, η κούκλα επέστρεψε στη θέση της με ένα χέρι… λιγότερο! Τι να έγινε άραγε;

6
Η στολή που φορούν οι φύλακες είναι εμπνευσμένη από τις αποικίες μυρμηγκιών

missbloom.gr

Οι ολόσωμες φούξια φόρμες και οι μαύρες μάσκες είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τους φύλακες του “Squid Game”. Τι συμβολίζει, όμως, το συγκεκριμένο “outfit”;

Σύμφωνα με τον δημιουργό της σειράς, οι φύλακες έπρεπε να είναι ανώνυμοι και να μοιάζουν με μυρμήγκια σε αποικίες. Γι’ αυτόν το λόγο, οι φόρμες και οι μάσκες ήταν το ιδανικό outfit, μιας και κανείς δεν θα μπορούσε να τους αναγνωρίσει.

Τα σχήματα στις μάσκες, τώρα, υποδηλώνουν την ιεραρχία ανάμεσα στα μυρμηγκιά… και φυσικά στους φύλακες. Ο κύκλος, λοιπόν, συμβολίζει τους εργάτες που βρίσκονται στο κάτω μέρος της ιεραρχίας. Το τρίγωνο συμβολίζει τους στρατιώτες, αυτούς δηλαδή που είχαν το δικαίωμα να έχουν όπλα. Και το τετράγωνο συμβολίζει τον διευθυντή, αυτόν που έχει τη μεγαλύτερη δύναμη και μπορεί να ελέγχει εργάτες και στρατιώτες!

Δυστυχώς, πολλοί από τους ηθοποιούς αντιμετώπισαν αλλεργίες από τις σκονισμένες πράσινες στολές.

7
Τα σκηνικά και ο αριθμός των παικτών ήταν αληθινά

flix.gr

Όλα τα σκηνικά που χρησιμοποιήθηκαν στη σειρά χτίστηκαν ειδικά για αυτήν και δεν χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν καθόλου εικόνες από υπολογιστή.

Τα γλυπτά που υπήρχαν στον χώρο των VIPs ήταν πραγματικοί άνθρωποι, οι οποίοι πληρώθηκαν 4,243 δολάρια για να βρίσκονται στο γύρισμα για 3 ημέρες. Ενώ, στο πρώτο παιχνίδι έλαβαν μέρος 456 ηθοποιοί. 

8
Το δωμάτιο των παικτών αποκαλύπτει και τα 6 παιχνίδια

youfly.com

Στα πρώτα επεισόδια, οι παίκτες (όπως κι εμείς) προσπαθούν – χωρίς επιτυχία να μαντέψουν τα επόμενα παιχνίδια. Απ’ το 4ο, κιόλας, επεισόδιο όταν οι παίκτες λιγοστεύουν και τα κρεβάτια μειώνονται… αποκαλύπτονται οι τοίχοι του δωματίου.

Αν είσαι παρατηρητικός/ή, θα έχεις δει πως στους τοίχους υπάρχουν κάποια μικρά σχέδια. Τα σχέδια αυτά αποκάλυπταν και τα 6 παιχνίδια στα οποία θα λάμβαναν μέρος οι παίκτες.

9
To Νούμερο 067 “κέρδισε” τα περισσότερα follows στο Instagram

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HoYeon Jung(Chung) (@hoooooyeony)

Η επιλογή του cast ήταν εξαιρετική, μιας και κάθε ηθοποιός κατάφερε να παρουσιάσει τον χαρακτήρα του με ένα μοναδικό τρόπο… άσχετο αν αγαπήσαμε ή μισήσαμε μερικούς απ’ αυτούς τους χαρακτήρες.

Αυτός, όμως, που μας κέρδισε το ενδιαφέρον ήταν αυτός της «πορτοφολού», ή αλλιώς της Kang Sae-byeok. Ποια είναι, λοιπόν, η ηθοποιός που κρύβεται πίσω από το Νούμερο 067; Η Jung Ho-Yeon, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, είναι 27 χρονών και είναι μοντέλο. Το 2013 συμμετείχε στον 4ον κύκλο του Korea’s Next Top Model και από τότε έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας – Chanel, Marc Jacobs, Fendi, Bottega Veneta, ενώ έχει φιλοξενηθεί στα εξώφυλλα της Vogue Korea και Vogue Japan.

Το “Squid Game” είναι η πρώτη σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί, αλλά και η σειρά που την έκανε ευρέος γνωστή. Για να μιλήσω με αριθμούς… λίγες εβδομάδες μετά την προβολή της σειράς, η Jung «σκαρφάλωσε» από τους 410,000 followers στους 21,9 εκατομμύρια followers!

10
Τα φέρετρα παρουσιάζονται ως «δώρα Θεού»

youfly.com

Ακόμα αναρωτιέσαι «τι παίζει» με τα φέρετρα και τους κόκκινους φιόγκους, έτσι δεν είναι;

Σύμφωνα με την art director, Chae Kyung Sun, το νόημα πίσω από τα στολισμένα με φιόγκους φέρετρα έχει να κάνει με το «ποιος έφτιαξε το παιχνίδι». Η ίδια λέει πως ο δημιουργός του παιχνιδιού παρουσιάζεται σαν Θεός για τους παίκτες και τα φέρετρα τα δώρα του προς αυτούς… ακόμα και μετά τον θάνατό τους.

11
Το “Squid Game” ήταν μια από τις πιο ακριβές παραγωγές του Netflix

youfly.com

Τέλος, το “Squid Game” δεν ήταν μια φτηνή παραγωγή! Μπορεί το Netflix να μην το έχει επιβεβαιώσει, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έχει πληρώσει 18 εκατομμύρια ευρώ για την παραγωγή της συγκεκριμένης σειράς… Τα αξίζει λες;

Εσένα ποιο απ’ αυτά τα “behind-the-scenes” facts σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending