fbpx

Δεν έχεις φωτογένεια; Αυτά τα 5 tips θα σε βοηθήσουν να βγάζεις τέλειες φωτογραφίες!

Όταν έρχεται η ώρα να πάρεις μια πόζα και να βγάλεις τη φωτογραφία, κομπλάρεις και νιώθεις αμήχανα… επειδή νιώθεις ότι δεν έχεις φωτογένεια;

Σε όλους έχει συμβεί και όλοι (κάποια στιγμή) έχουμε πιστέψει ότι δεν βγαίνουμε καλοί στις φωτογραφίες.

Γι’ αυτό κι εμείς, σου προτείνουμε 5 tips που θα σε βοηθήσουν να βγάζεις τέλειες φωτογραφίες που θα ποστάρεις στα social media!

Δες 5 tips για να βγάζεις τέλειες φωτογραφίες:

1
Βρες το σωστό τοπίο!

pos na vgalo photografies me fotogenia
Freepik.com

Πρώτα από όλα βρες το σωστό τοπίο για να τραβήξεις την φωτογραφία! Το τοπίο της φωτογραφίας πρέπει να ταιριάζει με το outfit και το στυλ σου, αφού ο φακός μπορεί να αποθανατίσει σε μια φωτογραφία όλα όσα νιώθεις τη δεδομένη στιγμή.

Γι’ αυτό υπάρχει η γνωστή φράση «μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις»!

2
Χαμογέλα

pos na vgalo photografies me fotogenia
Freepik.com

Χαμογελώντας σε μια φωτογραφία, αφήνεις αυτόματα μια θετική εικόνα προς τα έξω (αφού προφανώς αν είναι ωραία η φωτογραφία θα την ανεβάσεις στα social media)!

Αν όμως, το χαμόγελο είναι “ψεύτικο”, αυτό θα γυρίσει boomerang έχοντας ένα κακό αποτέλεσμα στις φωτογραφίες σου. Αν το χαμόγελο δεν σου βγαίνει αυθόρμητα και φυσικά, τότε αυτό το tip δεν θα σε βοηθήσει πολύ.

Υ.Γ Πρόσεχε όμως μην έχεις ένα υπερβολικό ή στημένο χαμόγελο!

3
Βρες τη σωστή θέση της cameras

pos na vgalo photografies me fotogenia
Freepik.com

Και φυσικά η σωστή θέση της cameras παίζει σημαντικό ρόλο για το αποτέλεσμα της φωτογραφίας! Αν θες να βγάλεις selfie, τότε είναι καλύτερα να κρατάς το κινητό ψηλά, μιας και θα είναι πιο κολακευτικό το αποτέλεσμα!

Αν θες να βγάλεις μια φωτογραφία όρθιος/α, τότε είναι καλύτερα η camera να μην βρίσκεται ψηλά. To ιδανικό είναι να βρίσκεται γύρω στη μέση του φωτογράφου που τη βγάζει, ή ακόμη και πιο χαμηλά.

4
Βρες ποιο είναι το “καλό” σου προφίλ 

pos na vgalo photografies me fotogenia
Freepik.com

Για να βγεις φωτογενής σε μια φωτογραφία είναι καλύτερα να μην είσαι en-face, έτσι ώστε να αναδείξεις τις γωνίες του προσώπου σου!

Αυτό θα το πετύχεις με το να βρεις ποιο είναι το καλό σου προφίλ! Για να καταλάβεις πιο είναι το καλό σου προφίλ πρέπει να δοκιμάσεις ποζάροντας και με τα δύο, μέχρι να καταλήξεις ποιο προτιμάς!

5
Σωστή στάση του σώματος

pos na vgalo photografies me fotogenia
Freepik.com

Για το τέλος… αλλά εξίσου σημαντικό είναι η στάση του σώματος σου που παίζει σημαντικό ρόλο στις φωτογραφίες σου! Για να μην βγαίνουν στημένες οι φωτογραφίες σου, φρόντισε να έχεις ίσια την πλάτη σου και το στήθος ελαφρώς προς τα έξω (έτσι ώστε να εκπέμπεις αυτοπεποίθηση).

Τα πόδια σου, από την άλλη, δεν πρέπει να είναι και τα δύο τεντωμένα στην ίδια θέση. Αντιθέτως, είναι καλύτερα το ένα πόδι να είναι λίγο λυγισμένο για να φαίνονται πιο ψηλά και αδύνατα!

Δοκίμασε αυτά τα tips και γράψε μας σε σχόλιο αν σε βοήθησαν να βγάζεις φωτογραφίες με φωτογένεια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending