fbpx

Διακοπές με θέα…τη Γη: Έτσι θα μοιάζει το πρώτο ξενοδοχείο στο Διάστημα!

Οι διακοπές σε ένα ξενοδοχείο του διαστήματος δεν αποτελούν πλέον μακρινό όνειρο, αφού πολλές εταιρείες σκοπεύουν τον σχεδιασμό διαστημικών ξενοδοχείων του μέλλοντος.

Το πρώτο ξενοδοχείο στο Διάστημα, λοιπόν, πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία σε περίπου έξι χρόνια (το 2027) και υπολογίζεται ότι θα κοστίσει συνολικά 200 δισεκατομμύρια δολάρια και θα παρέχει όλες τις ανέσεις ενός πεντάστερου ξενοδοχείου της Γης!

Μάθε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ:

1
Ποια εταιρεία θα το υλοποιήσει;

Τα σχέδια για την κατασκευή του Διαστημικού Σταθμού Voyager ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά το 2019, από την εταιρεία Orbital Assembly Corporation με έδρα την Καλιφόρνια.

2
Τι θα περιλαμβάνει και πόσα άτομα θα φιλοξενεί; 

Το διαστημικό ξενοδοχείο θα έχει το σχήμα μια ρόδας λούνα παρκ και θα αποτελείται από δύο δακτυλίους που θα συνδέονται με ακτίνες.

Στον εξωτερικό δακτύλιο του ξενοδοχείου θα βρίσκονται δωμάτια, μπαρ, εστιατόρια και γυμναστήρια και ο διαστημικός σταθμός θα έχει συνολική έκταση 50.000 τετραγωνικά μέτρα.

Το Voyager θα βρίσκεται σε τροχιά πολύ κοντά στη Γη, κάτι που εξυπηρετεί και τη μείωση του κόστους του. Θα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και θα περιστρέφεται με υψηλές ταχύτητες για να παρέχει τεχνητή βαρύτητα στους επισκέπτες για μια άνετη διαμονή.

Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του ξενοδοχείου (η οποία θα ξεκινήσει το 2025) θα μπορεί να φιλοξενήσει 280 επισκέπτες και 112 μέλη πληρώματος.

3
Πόσα θα κοστίζει;

Η τιμή των δωματίων και των σουιτών του διαστημικού ξενοδοχείου δεν έχει καθοριστεί με ακρίβεια (ακόμη), φαίνεται, όμως, πως για 3 βράδια (που θα είναι η μικρότερη περίοδος διαμονής) ένας επισκέπτης θα πρέπει να διαθέσει ένα ποσό γύρω στα 5.000.000 δολάρια! Φθηνοπράματα δηλαδή #not!

Γράψε μας σε σχόλιο αν θα ήθελες και εσύ να πας σ’ αυτό το ξενοδοχείο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending