fbpx

10 χριστουγεννιάτικα χωριά στην Κύπρο που πρέπει σίγουρα να επισκεφτείς φέτος τις γιορτές!

Η ορεινή Κύπρος -σίγουρα- σε εξιτάρει λίγο περισσότερο τους χειμερινούς μήνες… Πόσο μάλλον τα Χριστούγεννα, μια περίοδο που οι ορεινές μας περιοχές μας καλούν να τις ανακαλύψουμε ξανά!

Κάθε χειμώνα τέτοιες μέρες πολλά ορεινά χωριά στολίζονται και μπαίνουν στο κλίμα των γιορτών, αφού στήνουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα χωριά. Άρα και φέτος έχεις ακόμα έναν λόγο για να ετοιμάσεις βαλίτσες και να προγραμματίσεις απόδραση!

Στα χριστουγεννιάτικα αυτά χωριά, λοιπόν, θα απολαύσεις θέαμα, γεύσεις και εμπειρίες από την κυπριακή ύπαιθρο, φιλοξενία, φύση και πολιτισμό… όλα αυτά κάτω από μία άκρως εορταστική ατμόσφαιρα.

Δες πού θα στηθούν φέτος χριστουγεννιάτικα χωριά:

1
Καλοπαναγιώτης

xristougenniatika xoria
Larnanka Online

Ο Καλοπαναγιώτης τα Χριστούγεννα μεταμορφώνεται σε ένα παραμυθένιο χωριό για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους, που θα απολαύσουν παιχνίδια και θεάματα, χορωδίες και γιορτινές μελωδίες, έθιμα και εδέσματα! 

Είναι μια εξόρμηση που -οπωσδήποτε- πρέπει να κάνεις φέτος για να νιώσεις το χριστουγεννιάτικο πνεύμα, αφού το χωριό στολίστηκε και με το παραπάνω. Φωτάκια, δεντράκια σε όλα τα στενά, Άγιοι Βασίληδες να ποζάρουν σε κάθε γωνιά του χωριού και όλα αυτά σε συνδυασμό με τα γραφικά σπιτάκια. Τέλειο;!

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό λειτουργεί από τις 26 Νοεμβρίου 2021 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2022!

2
Κακοπετριά

xristougenniatika xoria
checkincyprus.com

Η Κακοπετριά ετοιμάζεται για τα πιο μαγικά Χριστούγεννα με σκοπό να σου μεταφέρει λίγη από τη χριστουγεννιάτικη μαγεία!

Μπορείς να “εκμεταλλευτείς” την επίσκεψή σου στο Χριστουγεννιάτικο χωριό για να θαυμάσεις τους νερόμυλους, που αποτελούν την πολιτιστική κληρονομιά του χωριού και να εξερευνήσεις τον γνωστό ποταμό Κλάριο (και μην ξεχάσεις να βγάλεις φωτογραφίες με τις πάπιες), αλλά και τα λιθόστρωτα δρομάκια της!

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό της Κακοπετριάς θα λειτουργεί από τις 10 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2022 (καθημερινές 10:00 – 16:00 και Σαββατοκύριακα 11:00 -21:00).

3
Αγρός

xristougenniatika xoria
checkincyprus.com

Στην κοινότητα του Αγρού θα στηθούν Christmas markets, όπως αυτά του εξωτερικού από τις 10 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2022 (καθημερινές 10:00 – 16:00 και Σαββατοκύριακα 11:00 -18:00).

Τα περίπτερα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 15 περίπτερα για φαγητό και ποτό (food & drinks) και 8 περίπτερα για δημιουργικές δραστηριότητες και καλλιτεχνήματα προς πώληση (arts & crafts). Στο χωριό θα απολαύσεις επίσης ζεστό κρασί και παραδοσιακά εδέσματα!

4
Κυπερούντα

Instagram.com/stephanie_geo

Φέτος πρέπει -οπωσδήποτε- να επεισκεφθείς το χωριό Κυπερούντα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έχει «στηθεί» ένα αληθινό χριστουγεννιάτικο χωριουδάκι που θα παραμείνει ανοικτό από τις 10 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2022 (11:00 – 16:00 τις καθημερινές και 11:00 – 18:00 τα Σαββατοκύριακα)!

Η «έναρξη» του γιορτινού χωριού γίνεται με την φωταγώγηση της πλατείας και με τον στολισμό όλων των ελάτων και κέδρων που υπάρχουν στο χωριό. Στο χριστουγεννιάτικο, αυτό, χωριό θα ακούσεις χριστουγεννιάτικες μελωδίες, καθώς θα υπάρχουν και παραδοσιακά εδέσματα, όπως: λουκάνικα, ζεστό κρασί, ζιβανία, για να δοκιμάσεις!

Και αν πεινάσεις μετά την βόλτα σου στο χριστουγεννιάτικο χωριό, μπορείς να επισκεφθείς κάποιο από τα εστιατόρια του χωριού για να γευτείς νόστιμα κυπριακά φαγητά, φτιαγμένα με μεράκι από ντόπιους! Επίσης μπορείς να διανυκτερεύσεις στο χωριό είτε σε ξενοδοχείο, είτε σε διάφορα παραθεριστικά διαμερισματάκια.

Υ.Γ: για αυτούς και για άλλους πολλούς λόγους μπορείς να επισκεφθείς αυτό το πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο χωριό!

5
Πλάτρες

checkincyprus.com

Το γραφικό χωριό Πλάτρες μοιάζει με αμφιθέατρο, εφόσον το κατώτερο μέρος του χωριού έχει διαφορετικό υψόμετρο από το υπόλοιπο χωριό, γι’ αυτό και χωρίζεται σε Πάνω και Κάτω Πλάτρες. Είναι ένα δημοφιλές θέρετρο και προσφέρει διαμονή σε κομψά και όμορφα ξενοδοχεία.

Φέτος τα Χριστούγεννα το χωριό επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις σε μικρούς και μεγάλους. Εκεί θα βρίσκεται ο Άγιος Βασίλης που θα προσφέρει δώρα στα παιδιά, θα πιεις ακόμα ζεστό κρασί, θα ζεσταθείς με ζιβανία, κάστανα, λουκάνικα και άλλα πολλά!

Μετά από αυτή την απόδραση σου συστήνουμε να… γλυκαθείς και με τους ξακουστούς λουκουμάδες στο καφέ Αντώνης που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού!

6
Τρόοδος

xristougenniatika xoria
Dialogos

Χριστούγεννα χωρίς να ειπσκεφθείς το Τρόοδος… δεν είναι Χριστούγεννα! Μπορεί να μην στηθεί κάποιο χριστουγεννιάτικο χωριό, όμως, σίγουρα θα μπεις σε #christmas mood. Μπορείς να πας βόλτα στην κεντρική πλατεία, να επισκεφθείς το χιονοδρομικό κέντρο (αν ο καιρός μας κάνει φέτος τη χάρη) αλλά και να απολαύσεις το φαγητό σου “χαζεύοντας” την απέραντη θέα του βουνού δίπλα από το τζάκι!

Ακόμη μπορείς να επισκεφθείς διάφορα εστιατόρια για να φας ή να πιεις τον καφέ σου, αλλά και να οργανώσεις τη διαμονή σου για να ξεσκάσεις από την καθημερινότητα (αφού τώρα που έρχονται Χριστούγεννα το αξίζεις)! Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς και τα μικρά καταστήματα που βρίσκονται στην πλατεία για να αγοράσεις γλυκά του κουταλιού, λουκουμάδες και άλλα εδέσματα που πωλούνται εκεί.

7
Απεσιά

cyprusalive.com/Svetlana Panakotta

Μετά τη βόλτα σου στο Τρόοδος θα μπορούσες να επικσεφθείς και το χωριό Απεσιά, όπου θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις άλλο ένα χριστουγεννιάτικο χωριό που θα λειτουργήσει μεταξύ 4 & 5 Δεκεμβρίου στο Κοινοτικό Πάρκο Απεσιάς που βρίσκεται 47 χιλιόμετρα από το Τρόοδος!

Έτσι μπορείς να πιάσεις “με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια” και να επισκεφθείς και το Τρόοδος, αλλά και την Απεσιά που βρίσκεται στην επαρχία Λεμεσού! Μην φύγεις αν δεν βγάλεις τη χριστουγεννιάτικη selfie σου για να την ποστάρεις στο Instagram και να μας κάνεις tag για να δούμε πώς πέρασες!

8
Κοκκινοτριμιθιά (Neo Plaza)

neoplaza.com.cy

Μπορεί το Neo Plaza να μην βρίσκεται σε ορεινό χωρίο, όμως, στο νέο εμπορικό πάρκο που άνοιξε φέτος στην Κοκκινοτριμιθιά θα στηθεί για πρώτη φορά χριστουγεννιάτικο χωριό, από τις 3 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Μπορείς να συνδυάσεις την επίσκεψη σου σ’ αυτό το χριστουγεννιάτικο χωριό με τα ψώνια που πρόκειται να κάνεις για να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου, αλλά και με τα δώρα που πρόκειται να αγοράσεις στους αγαπημένους σου!

9
Παραλίμνι

xristougenniatika xoria
Famagusta News

O Δήμος Παραλιμνίου ετοιμάζεται φέτος για το Λευκό Σάββατο, στις 4 Δεκεμβρίου, αλλά και για την Πλατεία “Christmas Wonder”, όπου θα μπορείς να πας στις 5 Δεκεμβρίου! Τα καταστήματα του Δήμου Παραλιμνίου μπαίνουν στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα, λοιπόν και μία επίσκεψη θα σε πείσει, γι’ αυτό κάνε τη βόλτα σου από τις οδούς: Λεωφόρος Πρωταρά, Γιαννή Γιαννάκη, Αρχ. Μακαρίου Γ’, Ερμού, Αγίου Γεωργίου και Λεωφ. Γρίβα Διγενή.

Σίγουρα θα βρεις ελκυστικές προσφορές και θα γευτείς εδέσματα και ροφήματα που θα σου μείνουν αξέχαστα! Η εορταστική διακόσμηση θα σε βάλει αμέσως σε #christmas mood παρόλο που θα είσαι παραλιακά και όχι ορεινά!

10
Λεμεσός

xristougenniatika xoria
AllaboutLimassol

Το Limassol Christmas Land άνοιξε τις πόρτες του μεταμορφώνοντας το Παλιό Λιμάνι της πόλης σε χριστουγεννιάτικο τοπίο (για να μην μείνεις παραπονεμένος/η αν δεν θα πας σε κάποιο ορεινό χωριουδάκι)!

Το χριστουγεννιάτικο χωριό της Λεμεσού, λοιπόν, θα παραμείνει ανοικτό μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου 2022. Εκεί θα υπάρχουν ξύλινα σπιτάκια από όπου θα μπορείς να αγοράσεις στολίδια και λιχουδιές! Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 16.00-23.00 τις καθημερινές και τα Σαββατοκυρίακα / αργίες από τις 11.00-23.00.

Η Λεμεσός εκτός από το Limassol Christmas Land διοργανώνει και το Masterland, όπου μπορείς να διασκεδάσεις και να ψωνίσεις δώρα και χειροτεχνίες. Για περισσότερες πληροφοίες μπορείς να καλέσεις στο  96101191.

*Η είσοδος -σε όλα- τα χριστουγεννιάτικα χωριά της Κύπρου είναι ελεύθερη!

Γράψε μας σε σχόλιο ποιο από τα πιο πάνω χωριά σκοπεύεις να επισκεφθείς τα φετινά Χριστούγεννα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending