fbpx

Αυτές ήταν οι top αναζητήσεις των Κυπρίων & Ελλήνων στο Google για το 2021!

Κάθε χρόνο ανυπομονούμε για το τέλος της χρονιάς… και ελπίζουμε για τον ερχομό μιας νέας, καλύτερης, και πιο αισιόδοξης χρονιάς!

Αυτό θα κάνουμε και φέτος, παρόλο που το 2021 ήταν μία ακόμη ιδιαίτερη και περίεργη χρονιά για όλους μας – μια χρονιά γεμάτη με γεγονότα που μας προβλημάτισαν, προσωπικότητες που μας απασχόλησαν, θέματα που ψάξαμε, σειρές που είδαμε, απορίες που είχαμε, και καταστάσεις που ζήσαμε…

Λίγο πριν το τέλος, λοιπόν, του 2021, η Google επιστρέφει με το “Year in Search 2021”, έχοντας συγκεντρώσει τα πάντα. Σκοπός της -όπως πάντα- είναι να μας παρουσιάσει τις top αναζητήσεις της χρονιάς!

Δες πιο κάτω τις top αναζητήσεις των Κυπρίων & Ελλήνων στο Google:

1
Οι αναζητήσεις των Κυπρίων για το 2021:

politis.com.cy

Τι ψάξαμε περισσότερο εμείς οι Κύπριοι φέτος; Παρόλο που για άλλη μια χρονιά, η Google «ξέχασε» να συμπεριλάβει τη χώρα μας στη λίστα με τις χώρες για το “year in search”, εμείς δεν μείναμε με σταυρωμένα χέρια!

Κάναμε την έρευνά μας και βρήκαμε τα 10 top google search που έκαναν οι Κύπριοι για το 2021. Αυτα είναι:

1. survivor spoiler
2. rapid test σήμερα
3. eudcc
4. adapass
5. euro 2021
6. eudcc gov cy
7. bloomovie.com
8. rapid test Nicosia
9. eurovision 2021 odds
10. India vs England

Πιο κάτω στη λίστα με τις αναζητήσεις των Κυπρίων για το 2021, βρίσκονται: ο καιρός αύριο, τα νέα μέτρα στην Κύπρο, και το ΓΕΣΥ. Απ’ ότι βλέπουμε, όμως, για άλλη μια χρονιά ο κορωνοϊός και τα νέα μέτρα είναι αυτά που απασχολούν περισσότερο τους Κυπρίους.

2
Οι αναζητήσεις των Ελλήνων για το 2021:

in.gr

Τι έψαξαν οι Έλληνες όμως; Στην περίπτωση τώρα της Ελλάδας, η Google παρουσίασε τις top αναζητήσεις των Ελλήνων για το 2021 σε 9 διαφορετικές κατηγορίες!

Ταχύτερες Αυξανόμενες Αναζητήσεις:

1. eClass
2. Survivor spoiler
3. edupass.gov.gr
4. self-testing.gov.gr
5. Euro 2020
6. Κρούσματα σήμερα
7. Mad Clip
8. Σασμός
9. Πιστοποιητικό εμβολιασμού
10. Δημήτρης Λιγνάδης

Επικαιρότητα:
1. Γλυκά Νερά
2. Απογραφή 2021
3. Επιστρεπτέα προκαταβολή
4. Φωτιά
5. Επίδομα θέρμανσης
6. Νέα μέτρα
7. Ψηφιακή μέριμνα
8. Σεισμός τώρα
9. Βαρυμπόμπη
10. Mad Clip τροχαίο

Εκλιπούσες Διασημότητες:
1. Mad Clip
2. Φώφη Γεννηματά
3. Μίκης Θεοδωράκης
4. Γιώργος Καραϊβάζ
5. Τόλης Βοσκόπουλος
6. Δήμητρα της Λέσβου
7. DMX
8. Τάκης Μουσαφίρης
9. Πρίγκιπας Φίλιππος
10. Γκέλυ Μαυροπούλου

Όπως παρατηρούμε, ο τραγικός θάνατος του γνωστού trapper, Mad Clip, που σόκαρε την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο βρίσκεται και στις 3 πιο πάνω κατηγορίες ως μια από τις top αναζητήσεις των Ελλήνων για το 2021. Δες τις υπόλοιπες κατηγορίες εδώ!

3
Global vs Greece:

google.com/trends

Τι παρακολουθήσαμε φέτος; Μάλλον γνωρίζουμε ήδη την απάντηση στην ερώτηση… μιας και η σειρά που μας απασχόλησε περισσότερο δεν ήταν άλλη από το “Squid Game”!

Όπως ήταν αναμενόμενο, λοιπόν, όλοι παγκοσμίως «γκουγκλάραμε» τη συγκεκριμένη σειρά, προσπαθώντας να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούσαμε γι’ αυτή. Αποτέλεσμα; Το “Squid Game” να γίνεται η δημοφιλέστερη αναζήτηση στην κατηγορία TV shows, κατακτώντας την 1η θέση παγκοσμίως και την 5η θέση στην Ελλάδα.

Στην ίδια κατηγορία (TV shows), θα βάζαμε και την κυπριακή σειρά «Κάμπινγκ», αφού πολύ πιθανόν -χωρίς όμως να έχουμε επίσημα στοιχεία- υπολογίζουμε ότι ήταν μια από τις top αναζητήσεις των Κυπρίων.

google.com/trends

Ποιους ψάξαμε φέτος; Οι δύο λίστες διαφέρουν αρκετά, αφού οι «διασημότητες» με τις οποίες ασχολήθηκε ο κόσμος παγκοσμίως διαφέρουν από αυτές που έψαξαν οι Έλληνες.

Δυστυχώς, τα περισσότερα ονόματα, τα οποία βρίσκονται στη λίστα με τις top αναζητήσεις των Ελλήνων, συνδέονται με δυσάρεστες ή ανεπίτρεπτες καταστάσεις, όπως η σεξουαλική παρενόχληση… κι αυτό είναι που μας κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση!

Εσύ έψαξες κάτι από αυτά στο Google μέσα στο 2021;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending