fbpx

Αυτές είναι οι καλύτερες μέρες και ώρες για να ανεβάζεις post στα social media!

«Μια photo για το Insta, περιμένετε…»! Μην μου πεις ότι δεν είσαι -και εσύ- αυτό το («σπαστικό», μερικές φορές) άτομο που όπου και να πάει, ό,τι κι αν κάνει, θέλει να βγάλει photo για τα social media. Για να βρίσκεσαι, όμως, εδώ (σ’ αυτό το άρθρο)… μάλλον είσαι ακριβώς αυτό το άτομο! ?

Τα social media είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας (μην σου πω το “reality” μας – δυστυχώς), γι’ αυτό όλο και πιο πολλοί ασχολούνται με αυτά… είτε επαγγελματικά, είτε ερασιτεχνικά για να ψυχαγωγούνται.

Σε όλες τι περιπτώσεις, όμως, όλοι επιθυμούμε το υλικό (post ή story) το οποίο θα ανεβάσουμε στα social media να «ταξιδέψει» σε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο, αλλά και να αυξήσει το engagement με τους followers μας (like, comment, share)!

Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Ανεβάζοντας φυσικά post τις κατάλληλες μέρες και ώρες, ανάλογα με το είδος του περιεχομένου μας!

Δες ποιες είναι οι καλύτερες ώρες για να ανεβάζεις post (σύμφωνα με έρευνα):

pexels.com/Tracy Le Blanc

Το Rival IQ μια από τις πιο διάσημες software εταιρίες για social media analytics, η οποία βοηθά τους digital marketers, ανά το παγκόσμιο, ώστε να έχουν μια καλύτερη παρουσία στα social media, έκανε μια έρευνα παρουσιάζοντας έναν οδηγό με τις καλύτερες μέρες και ώρες για να κάνεις post στα social media… για το 2022!

Η έρευνα, η οποία διεξάχθηκε σε 14 διαφορετικές βιομηχανίες στη Βόρεια Αμερική, έδειξε πως οι μέρες και ώρες αλλάζουν σύμφωνα με τη βιομηχανία (π.χ. fashion, food, influencers) και το κοινωνικό δίκτυο (π.χ. Instagram, Facebook, Twitter).

1
Οι καλύτερες μέρες και ώρες για να κάνεις post στο Instagram!

pexels.com/Energepic.com

Αρχή κάνουμε με το Instagram, το οποίο θεωρείται ως το πιο engaging κοινωνικό δίκτυο.

Για το Instagram, λοιπόν, οι καλύτερες μέρες για να κάνεις post είναι οι καθημερινές… μετά το μεσημεριανό. Συγκεκριμένα, κάνοντας post τις βραδινές ώρες – από τις 7 το βράδυ και μετά – θα καταφέρεις να προσελκύσεις περισσότερο κόσμο και να αυξήσεις το engagement σου.

Το Σαββατοκύριακο, όμως, έχεις την ευκαιρία να πειραματιστείς, αφού οι followers σου βρίσκονται περισσότερες ώρες στο σπίτι. Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις post τις πρωινές ώρες (π.χ. 10 π.μ. – 1 μ.μ.) ή τις απογευματινές ώρες (π.χ. 7 μ.μ. – 10 μ.μ.).

Οι μέρες και ώρες αυτές αλλάζουν σύμφωνα με το είδος του content σου. Για παράδειγμα, αν ασχολείσαι με τη μόδα (ή δουλεύεις για το χώρο της μόδας), καλύτερα να ανεβάσεις post τα Σαββατοκύριακα κατά τις πρωινές ώρες.

Δες πιο κάτω τις υπόλοιπες κατηγορίες:

• Αλκοόλ: post τις βραδινές ώρες και κατά την διάρκεια του brunch/lunch τις Τρίτες, Τετάρτες, και Κυριακές
Φαγητό: post κάθε Δευτέρα από τις 10 π.μ. – 7 μ.μ.
Influencers: post τα Σαββατοκύριακα νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ
• Υγεία & Ομορφιά: post τα Σαββατοκύριακα (όταν θα βγουν να ψωνίσουν)
• Διακόσμηση Σπιτιού: post τις καθημερινές κατά τις πρωινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα
Εκπαίδευση: post νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ τις καθημερινές (πριν πάνε      και μετά όταν επιστρέφουν από το πανεπιστήμιο) και τα Σαββατοκύριακα
• Ξενοδοχεία: post κάθε Δευτέρα (όταν κανείς δεν θέλει να πάει δουλεία)
• Financial Services: post μετά τη δουλεία τις καθημερινές
• Media: post τα Σαββατοκύριακα
• Αθλητισμός: post τις καθημερινές μετά τις 7 μ.μ. και μετά τις 4 μ.μ. τα Σαββατοκύριακα
• Τεχνολογία: post μετά τη δουλεία τις καθημερινές
Non-profit: post τις καθημερινές από τις 10 π.μ. – 7 μ.μ.
• Retail: post τις καθημερινές μετά τις 7 μ.μ.

Το Instagram σου δίνει την ευκαιρία μέσα από το app του να βρεις αυτές τις κατάλληλες μέρες και ώρες για να κάνεις το post σου, αφού είναι πολύ πιθανόν να τις ξεχάσεις. Πώς;

rivaliq.com

• Άλλαξε τον λογαριασμό σου σε επαγγελματικό (Business or Creator Account).
• Επίλεξε την επιλογή Insights από το προφίλ σου.
• Κάνε click στο Total Followers (για να έχεις αυτήν την επιλογή, θα πρέπει να έχεις πάνω από 100 followers).
• Προς τα κάτω, θα βρεις την επιλογή Most Active Times. Εκεί θα δεις αναλυτικά τις μέρες και τις ώρες όπου οι ακόλουθοι σου είναι ενεργοί.

2
Οι καλύτερες μέρες και ώρες για να κάνεις post στο Facebook!

pexels.com/Anton

Για το Facebook, οι καλύτερες μέρες για να κάνεις post είναι οι καθημερινές… πολύ νωρίς το πρωί ή πολύ αργά το βράδυ.

Στο Facebook, τα post που θα ανέβουν το Σαββατοκύριακο έχουν περισσότερη απήχηση. Δοκίμασε, λοιπόν, να κάνεις post τις βραδινές ώρες το Σάββατο και (σχεδόν) όλες τις ώρες την Κυριακή. Για την κάθε βιομηχανία, δες εδώ περισσότερες πληροφορίες!

Για να βρεις τις κατάλληλες μέρες και ώρες για να κάνεις το post σου στο Facebook, θα πρέπει να έχεις Facebook Page.

• Από το Facebook Page, επίλεξε την επιλογή Insights.
• Από την αριστερή μπάρα, επίλεξε την επιλογή Posts.

3
Οι καλύτερες μέρες και ώρες για να κάνεις post στο Twitter!

pexels.com/Solen Feyissa

Για το Twitter, όπως για το Facebook, οι καλύτερες μέρες για να κάνεις post είναι οι καθημερινές… πολύ νωρίς το πρωί (π.χ. 7 π.μ. – 10 π.μ.) ή πολύ αργά το βράδυ (π.χ. 10 μ.μ. – 7 π.μ.).

Τα Σαββατοκύριακα, τώρα, είναι μια πολύ καλή περίοδος για να κάνεις tweet, αφού (σχεδόν) όλες οι ώρες είναι πολύ καλές. Για την κάθε βιομηχανία, δες εδώ περισσότερες πληροφορίες. Δυστυχώς, το Twitter δεν σου δίνει την επιλογή να βρεις τις καλύτερες μέρες και ώρες, με βάση το προφίλ σου, για να κάνεις tweet.

Τώρα που γνωρίζεις τις καλύτερες μέρες και ώρες για να κάνεις post στα social media… είσαι έτοιμος/η για το επόμενο σου post;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending