fbpx

Δες τι να κάνεις τα γλυκά που ξέμειναν από τις γιορτές… για να μην πάρεις θερμίδα!

Οι γιορτές τελείωσαν και πρέπει να γυρίσεις στη ρουτίνα (δυστυχώς ή ευτυχώς) όμως με τόσους κουραμπιέδες, μελομακάρονα, μερικά κομμάτια βασιλόπιτας και ολόκληρα κουτιά γλυκά να έχουν ξεμείνει η δυσκολία να αντισταθείς είναι μεγάλη…

Γι’ αυτό, λοιπόν, σου βρήκαμε μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να αντισταθείς στα γλυκά που ξέμειναν από τις γιορτές και να μην πάρεις θερμίδα!

Δες πιο κάτω τα tips:

1
Κουραμπιέ ή μελομακάρονο ιδού η απορία;

pos na min paro kila ta xristougenna
iefimerida.gr

Τα δυο επικρατέστερα γλυκά των Χριστουγέννων είναι οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα. Και το μεγάλο σου δίλημμα είναι τι να επιλέξεις να φας για να μην το παρακάνεις με τις θερμίδες.

Η καλύτερη επιλογή ανάμεσα στα δύο είναι τα μελομακάρονα καθώς περιέχουν ελαιόλαδο, καρύδια και μέλι συστατικά τα οποία μπορείς έτσι και αλλιώς να τα καταναλώσεις στην καθημερινότητά σου, καθώς είναι υγιεινά και έχουν πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αντίθετα οι κουραμπιέδες έχουν περισσότερες θερμίδες, αφού αποτελούνται από βούτυρο και ζάχαρη, τα οποία είναι περισσότερο επιβλαβή για τον οργανισμό.

2
Πρόγραμμα

Freepik.com

Για να μην δεις τον αριθμό στη ζυγαριά να αυξάνεται απότομα, βάλε έστω ένα πρόγραμμα στα γλυκά που έχουν απομείνει στα κουτάκια και τις πιατέλες.

Για παράδειγμα, υποσχέσου στον εαυτό σου πως μόνο μια φορά την εβδομάδα θα είναι το “cheat day” σου. Αυτή η λύση μόνο θετικά έχει, αφού κάνοντας υπομονή τόσες μέρες, όταν τα τρως η γεύση τους θα φαντάζει ακόμη πιο γλυκιά και θα νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου ότι κατάφερες τον στόχο που έθεσες… Και μην ξεχνάς η απόλαυση χωρίς ενοχές είναι ανεκτίμητης αξίας!

3
Αντιστάσου

Freepik.com

Το ιδανικότερο σενάριο θα ήταν αν κάθε φορά που έβλεπες μπροστά σου όλα όσα ξέμειναν από τις γιορτές… μπορούσες να αντισταθείς. Παρ’ όλα αυτά είσαι και εσύ άνθρωπος και έχεις αδυναμίες (σε νιώθουμε)!

Έτσι, μια εύκολη λύση θα ήταν να μην τα βλέπεις! Μπορείς να ζητήσεις, λοιπόν, από τους γονείς, τα αδέρφια, τους συγκάτοικούς σου να τα κρύψουν κάπου καλά, έτσι ώστε να μην τα βλέπεις και να παρασύρεσαι. Αν πάλι μένεις μόνος/η σου μπορείς να βρεις μια κρυψώνα και να κάνεις τη δουλειά μόνος/η σου, αλλά δεν θα σου το συνιστούσαμε…

4
Κάλεσε φίλους και πες bye λιχουδιές

Freepik.com

Σίγουρα περνάς υπέροχα με τους φίλους σου όταν περνάς χρόνο μαζί τους, πόσο μάλλον όταν τους καλείς στο σπίτι σου για ταινία, επιτραπέζια, καραόκε (και όχι μόνο)!

Η παρέα σου θα έχει έναν extra λόγο να έρθει σπίτι σου όταν ξέρει πως θα τους κεράσεις πίτσα, μελομακάρονα, κουραμπιέδες και σοκολατάκια. Έτσι, λοιπόν, όλοι μαζί παρέα θα εξαντλήσετε τα γλυκά που ξέμειναν από τις γιορτές σε μόλις ένα βράδυ! Άρα δεν θα πάρεις εσύ όλες τις θερμίδες. 😉

5
Χάρισε γλυκά, χάρισε χαμόγελα 

Freepik.com

Παρόλο που οι γιορτές πέρασαν, υπάρχει ακόμη χρόνος να κάνεις μερικά δωράκια… Έτσι, θα μπορούσες να προσφέρεις αυτά τα γλυκά σε άτομα τα οποία τα έχουν περισσότερη ανάγκη από ‘σένα!

Υ.Γ Μην ξεχνάς ότι δεν πρέπει να προσφέρεις και να νοιάζεσαι για τους συνανθρώπους σου ΜΟΝΟ την περίοδο των γιορτών… αλλά και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου! 😉

Εσύ θα κάνεις κάτι από τα πιο πάνω ή θα φας μόνος/η σου όλα τα γλυκά που έμειναν;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending