fbpx

Φτιάξε το ιδανικό γλυκό για τον Άγιο Βαλεντίνο με… μπόλικη λιωμένη σοκολάτα!

Έχεις προγραμματίσει να περάσεις μια απόλυτα ρομαντική βραδιά στο σπίτι με τον/τη σύντροφό σου του Αγίου Βαλεντίνου και ψάχνεις το κατάλληλο επιδόρπιο για να εντυπωσιάσεις;

Σου έχουμε το κατάλληλο γλυκό που σίγουρα έχεις λιγουρευτεί βλέποντάς το, αλλά δεν ήξερες πόσο εύκολο και οικονομικό είναι, αφού τα βήματα είναι κάτι παραπάνω από απλά και για τα υλικά δεν θα χρειαστεί να δώσεις παραπάνω από 10-12 ευρώ (ναι μόνο)!

Πρόκειται για το διάσημο φοντύ (fondue) σοκολάτας ή αλλιώς τη λιωμένη σοκολάτα, μέσα στην οποία βουτάς φρούτα, μπισκότα, marshmallows και ό,τι άλλο τραβά η όρεξή σου…

Αυτό το γλυκό, λοιπόν, που μας κολάζει όλους μπορεί να φτιαχτεί πανεύκολα και με μόλις τρία υλικά… Γι’ αυτό κράτα σημειώσεις!

Δες πώς να φτιάξεις λαχταριστό φοντύ σοκολάτας:

cooking.sigmalive.com
Υλικά:
  • 250 γραμμάρια κρέμα γαλάκτος
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 50 γραμμάρια κονιάκ
  • Ότι θες να βουτήξεις μέσα στη λιωμένη σοκολάτα
Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις την κρέμα γάλακτος και την αφήνεις να ζεσταθεί λίγο σε μέτρια φωτιά και έπειτα τη μετακινείς. Ρίχνεις μέσα την κουβερτούρα, την αφήνεις να μαλακώσει για 10 δευτερόλεπτα περίπου και στη συνέχεια ανακατεύεις καλά μέχρι να λιώσει τελείως και να έχεις μια γυαλιστερή γκανάς. Τέλος, ρίχνεις μέσα στο κονιάκ και ανακατεύεις!

lifesharing.gr

Η επιλογή για τις υπόλοιπες λιχουδιές που θα βουτήξεις μέσα στη σοκολάτα είναι δική σου, αλλά αν θέλεις μερικές ιδέες, τότε μπορείς να σερβίρεις με φράουλες (που είναι και ό,τι πρέπει για τη συγκεκριμένη μέρα), μπισκότα, κομματάκια brownies, παγωτό, marshmallows ή ό,τι άλλο έχεις στο σπίτι και σου αρέσει βουτηγμένο στη σοκολάτα!

Τι λες… Θα φτιάξεις αυτό το λαχταριστό γλυκό;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending