fbpx

Γιατί η Ουκρανία είναι ο πιο “hot” προορισμός στο Airbnb αυτές τις μέρες;

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο κάποιος να «κλείνει» διαμέρισμα μέσω Airbnb σε μια χώρα όπου γίνεται πόλεμος… όμως όταν μάθεις τον λόγο σίγουρα θα συγκινηθείς με την αλληλεγγύη αυτών των ανθρώπων!

Τις τελευταίες μέρες, λοιπόν, οικοδεσπότες της Airbnb στην Ουκρανία πλημμυρίζουν από κρατήσεις ανθρώπων από όλο τον κόσμο… που φυσικά δεν σχεδιάζουν να κάνουν το check in τους.

Απορείς γιατί κάνουν τις κρατήσεις τότε; Επειδή είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να κάνουν donation στους πληγέντες της Ουκρανίας και τα λεφτά τους να πάνε 100% σ’ αυτούς που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους λόγω του πολέμου.

forbes.com

Η δημιουργική αυτή εκστρατεία ξεκίνησε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διοχέτευση χρημάτων σε πολιορκημένους Ουκρανούς που χρειάζονται οικονομική βοήθεια, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη χώρα τους και διακόπτουν κάθε είδος υπηρεσίας.

Η ιδέα έχει πάρει αρκετή δυναμική και γίνεται viral σε πολλές χώρες του κόσμου. Συγκεκριμένα στις 2 και στις 3 Μαρτίου, επισκέπτες από όλο τον κόσμο έκαναν κράτηση για περισσότερες από 61.000 διανυκτερεύσεις στην Ουκρανία, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Airbnb. Περισσότερες από τις μισές από αυτές τις κρατήσεις έγιναν από Αμερικανούς, σημειώνει.

Ο κόσμος αφήνει μηνύματα συμπαράστασης στους Ουκρανούς οικοδεσπότες και κάνει έκκληση προς τους επισκέπτες να κάνουν κράτηση για Airbnbs στην Ουκρανία, για τις πλησιέστερες διαθέσιμες ημερομηνίες check in, ούτως ώστε να εξασφαλίσουν ότι οι οικοδεσπότες θα λαμβάνουν γρήγορα την οικονομική βοήθεια, μέσω των χρεώσεων της Airbnb, αφού συνήθως η εταιρεία εκδίδει μια πληρωμή περίπου 24 ώρες μετά το check in ενός επισκέπτη.

Οι διοργανωτές της εκστρατείας προτρέπουν επίσης τους ανθρώπους να βεβαιωθούν ότι οι ενοικιάσεις γίνονται από ιδιώτες και όχι από εταιρείες.

Όλα αυτά μας γεμίζουν με αισιοδοξία αυτές τις δύσκολες ώρες, αφού αποδεικνύουν ότι η ανθρωπιά δεν χάθηκε ακόμη… και ότι όποιος θέλει πραγματικά να βοηθήσει βρίσκει τον τρόπο! 

Μακάρι αυτός ο πόλεμος να τελειώσει σύντομα και να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να σκεφτούμε τέτοιες λύσεις για βοήθεια…

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending