fbpx

Η Κύπρια TikToker Άννα μας μιλά για τη μάχη με τον καρκίνο & μας εμπνέει με τη δύναμή της!

Πολλοί άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με διάφορα προβλήματα υγείας, ανάμεσά τους κι ο καρκίνος που δυστυχώς δεν είναι μόνο ζώδιο

H νεαρή Κύπρια, Άννα, την οποία γνωρίσαμε μέσω του TikTok, είναι μόνο ένα από τα πολλά παραδείγματα ανθρώπων που πέρασαν αυτόν τον Γολγοθά και μας δίνει δύναμη αφού είναι μια πραγματική «μαχήτρια»!

Σ’ αυτόν τον αγώνα είχε δίπλα της φυσικά ανθρώπους που την αγαπούν και τη στηρίζουν. Η Άννα μοιράστηκε μαζί μας όσα έζησε και και πιο κάτω σου έχουμε μια εις βάθος συνέντευξη… για το πώς κατάφερε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στην υγεία της, πώς ξεκίνησε τα TikToks, ποιες δυσκολίες αντιμετώπισε και τους στόχους της για το μέλλον!

Δες πιο κάτω όσα μας είπε η Άννα:

– Άννα μου γεια σου. Κατ’ αρχάς θέλουμε να μας πεις λίγα πράγματα για τον εαυτό σου!
@annashxo6I fcking love my cute ass hair♬ MMM MMM X DROP IT LIKES ITS HOT by Altegomusic – ALTÉGO

Γεια σας, πρώτα από όλα σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να μοιραστώ την ιστορία μου στην ιστοσελίδα σας!

Είμαι 24 χρονών και σπούδασα Αισθητική, 4 χρόνια στο Intercollege Λευκωσίας, αποφοιτώντας το 2019. Από μικρή τρελαινόμουν με τα καλλυντικά, αγόραζα kids makeup, μου άρεσε να κάνω DIY δικά μου κοκκινάδια και γενικά από την παιδική ηλικία ξεκίνησε ένας μεγάλος έρωτας! Ακόμη έχω ένα συρτάρι γεμάτο με παλιά παιδικά μου προϊόντα, δεν το κάνει η καρδιά μου να τα πετάξω…

– Πότε ξεκίνησες και πώς σου ήρθε η ιδέα να κάνεις TikToks;

Πρωτο-κατέβασα το TikTok τον Οκτώβριο του 2019, κάνοντας 2-3 trending βιντεάκια (δλδ αυτά που ήταν τα trends τότε). Μετά ήταν η καραντίνα και Ιούνιο του 2020… ήταν όταν διαγνώστηκα με καρκίνο.

Θυμάμαι όταν έβλεπα τυχαία βίντεο από άλλες καρκινοπαθείς στο εξωτερικό (γιατί πάντα λέω πως ο αλγόριθμος του TikTok τα ξέρει όλα!), και έπαιρνα δύναμη.

@annashxo6 Something to kill my time while getting chemo! Might be my last one ? #fup #fyp #greece #cyprus #food #foodie #nicosia #cancer #getfresh ♬ Head Shoulders Knees & Toes (feat. Norma Jean Martine) – Ofenbach & Quarterhead

Τα βιντέακια μου, όμως, ξεκίνησαν με την ιδέα «Δοκιμάζοντας φαγητά στο Ογκολογικό». Λατρέυω το φαγητό, το όνειρό μου είναι να γίνω foody! Χωρίς υπερβολή, ήταν το μόνο που μου έφτιαχνε τη διάθεση όταν έπρεπε να νοσηλευτώ, είτε για χημειοθεραπείες, είτε για χορήγηση φαρμάκων, κλπ.

Επειδή στη Λευκωσία υπάρχουν πολλές ωραίες επιλογές φαγητού, μου άρεσε πολύ να παραγγέλλω delivery και να δοκιμάζω διάφορα φαγητά, όταν το σώμα και η διάθεσή μου το επέτρεπαν βέβαια. Επίσης ήταν ένας ωραίος τρόπος να περνά ευχάριστα η ώρα, κυρίως όταν έκανα LIVE, αφού η ώρα στα νοσοκομεία δυστυχώς κυλά ανυπόφορα αργά!

– Περίμενες να έχεις τόση απήχηση;
@annashxo6hehe♬ House of the Rising Sun – sourwing_anti_cancer

Δεν το περίμενα καθόλου! Απ’την άλλη, όμως, δεν με εκπλήσσει και τόσο. Ο κόσμος έβλεπε με μια πρώτη ματιά ένα καραφλό κορίτσι. Αυτό για κάποιους ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Κινούσε την περιέργεια, και δυστυχώς είναι απόλυτα κατανοητό.

Αυτός ήταν ακόμη ένας λόγος που έκανα τα βιντέακια μου. Για να δείξω στον κόσμο ότι πρώτον οι καρκινοπαθείς δεν είναι μίζεροι και κλεισμένοι στο σπίτι, αλλά συνδυάζουν μια αλλιώτικη καθημερινότητα, μεταξύ ογκολογικού και άλλων υποχρεώσεων, κάτι που απαιτεί δύναμη ψυχής πιστεύω, δόξα τω Θεώ, το πολεμώ να τη διατηρώ αμείωτη!

Δεύτερον, ήθελα να δείξω ότι αυτή η ασθένεια υπάρχει σε κάθε σπίτι -είτε σε ενεργή μορφή, είτε κοιμώμενη- και δυστυχώς μπορεί ανά πάσα στιγμή να κτυπήσει την πόρτα του οποιουδήποτε. Γι’αυτό πρέπει να ακούμε το σώμα μας. Μας μιλάει με τον πόνο, με μια περίεργη αίσθηση και δεν πρέπει να το αγνοούμε

– Πόσων χρονών ήσουν όταν διαγνώστηκες, πώς αντέδρασες όταν το έμαθες για τον “Bob κουβαράκης” και πώς κατάφερες να βγεις «νικήτρια»;

Ξεκίνησα να έχω πόνους και ένα κουβάρι στη λεκάνη, τον Φεβρουάριο του 2020, αλλά το αγνόησα. Με διέγνωσαν λάθος δύο γιατροί και στην τελική αυτό ήταν μάθημα για εμένα, γιατί τώρα ξέρω να επιμένω για μια δίκαιη και σωστή διάγνωση.

Μετά από πολλές εξετάσεις και βιοψίες βγήκε η διάγνωση: Χονδροβλαστικό οστεοσάρκομα. Καρκίνος στα οστά. Ήμουν 22 χρονών, καρκίνος συχνός για την ηλικία μου. Το σοκ ήταν απερίγραπτο. Νομίζω δεν ήταν καν σοκ… Ήταν άρνηση, μια πολύ κοινή πρώτη αντίδραση για άσχημα νέα. «Εγώ; καρκίνο; Ούτε καν»! Στην τελική, κράτησα αυτή την νοοτροποία, άρνησης αλλά και αποδοχής. It is what it is. Έτσι είναι τα πράγματα. Τα αποδέχομαι και προσπαθώ να τα διαχειριστώ!

Η λέξη «νικήτρια» πολύ σωστά μπήκε σε εισαγωγικά θεωρώ, γιατί σ’ αυτήν την περιπέτεια δεν υπάρχουν νικητές και χαμένοι. Μόνο μαχητές! Κάτι που πιστέυω έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ομάλη πορεία μου ήταν η θετική ενέργεια και σκέψη. Ποτέ δεν άφηνα τον εαυτό μου να σκεφτεί «γιατί σε εμένα» ή όταν περίμενα αποτελέσματα δεν σκεφτόμουν «και αν δεν είναι καλά τα νέα;». Φυσικά όμως δεν είμαι πάντα τόσο θετική. Υπάρχουν στιγμές που οι πιο αρνητικές σκέψεις θα με κυριέψουν, αλλά το σημαντικό είναι πως δεν τις αφήνω να με καταβάλουν για πολύ. Αν πάω να σκεφτώ κάτι κακό σκέφτομαι πως και η χειρότερη ώρα έχει μόνο 60 λεπτά και προσπαθώ να κάνω κάτι για να ξεχαστώ, π.χ να βρεθώ με τα αγαπημένα μου άτομα, να δω μια ταινία, κλπ.

– Πόσο σημαντική ήταν για ‘σένα η βοήθεια από τα άτομα που ήταν δίπλα σου;
@annashxo6 Answering your most asked questions #fup #fyp #greece #cyprus #cancer #cancersucks ♬ original sound – annashxo

Πραγματικά θαυμάζωτα άτομα που πέρασαν κάτι παρόμοιο τελείως μονάχοι. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολο μπορεί να είναι. Για μένα προσωπικά ήταν απίστευτα σημαντική, όχι μόνο η ψυχολογική βοήθεια, αλλά και η physical.

Το να έχω κάποιον να με φροντίζει, να μένει μαζί μου στο Ογκολογικό… Ήταν λες και ήμουν μωρό ξανά και δεν μπορούσα να κάνω τα βασικά.

– Εκτός από την οικογένειά σου και το αγόρι σου ήταν δίπλα σου σε όλο αυτό το ταξίδι σωστά; Πόση δύναμη σου έδινε;

Σωστά! Με τον Μάριο είμαστε μαζί 3,5 χρόνια. Από την αρχή της σχέσης μας πάντα μου έστελνε μηνύματα «εν να είμαι δίπλα σου σε ό,τι χρειαστείς, στα δύσκολα τζιαι στα εύκολα» και τότε απλά τα προσπερνούσα, με την έννοια ότι πίστευα ότι ήταν λόγια του αέρα.

Κάτι που δεν έχω ξανά πει δημόσια είναι ότι δεν ήθελα να με ξυρίσει ο Μάριος, παρόλο που είναι κουρέας. Εκείνον τον καιρό πίστευα ότι δεν ήθελα να τον συνδέω με τη «χειρότερη στιγμή της ζωής μου».

@annashxo6 #couples #couplegoals #couplelove #fup #fyp @marnickaa ♬ too good to be true – tori templet

Παρ’ όλα αυτά, ήρθαμε απίστευτα κοντά. Ήταν, και παραμένει, το στήριγμα μου στην κυριολεξία. Το λέω αυτό γιατί μαζί με όλα τα θέματα υγείας μου, πρόσφατα έπαθα και ατροφία μυών από την ακινησία και τις ακτινοθεραπείες που δέχθηκα και δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου, σε σημείο που χρειάστηκα τροχοκάθισμα και πολλές φορές με έπαιρνε πάνω του για να μετακινηθώ από το ένα σημείο στο άλλο.

Πολλές φορές του λέω ότι είναι ο άγγελός μου χωρίς φτερά και θεωρώ τον εαυτό μου απίστευτα τυχερή που τον έχω δίπλα μου!

– Μια από τις παρενέργειες των χημιοθεραπειών, λοιπόν, είναι η απώλεια μαλλιών. Πώς ένιωσες όταν ξύρισες το κεφάλι σου;

Θυμάμαι έλεγα «δεν με νοιάζουν οι παρενέργειες, φτάνει να μην πέσουν τα μαλλιά μου Τώρα γελώ, γιατί βλέποντας πίσω, ήταν χαζή κουβέντα.

Σκέφτομαι, όταν ήμουν στο κρεβάτι με γεμάτο το στόμα και το λαιμό μου άφθες, μούγκριζα γιατί δεν μπορούσα να μιλήσω, κατέληξα 38 κιλά και αν είχα τα μαλλιά μου… τι; Θα παρηγοριούμουν «τουλάχιστον έχω τα μαλλιά μου»; Δεν το νομίζω! Το point μου είναι ότι στην τελική το μαλλί ήταν το τελευταίο μου πρόβλημα. Είναι τρίχες… Ξαναβλαστούν!

– Φαντάζομαι ότι ο κόσμος όταν σε βλέπει έξω σε αναγνωρίζει. Ποιες είναι οι αντιδράσεις του, τι σχόλια λαμβάνεις και πώς τα αντιμετωπίζεις;
@annashxo6 Reply to @sofia_kashiouri ??? #fup #fyp #greece #cyprus #hair #cancer #bald ♬ original sound – annashxo

Το αίσθημα είναι πραγματικά απίστευτο! Από κοντά η αλήθεια είναι τα πιο πολλά σχόλια είναι θετικά που είναι πολύ λογικό. Αυτή είναι άλλωστε η «άνεση» των hate comments, κανένας δεν θα σου έλεγε στα μούτρα σου κάτι άσχημο.

Τα γλυκά σχόλια μου φτιάχνουν τη μέρα πραγματικά. Έρχονται μικρά παιδάκια ή μόνα τους ή με τις μητέρες τους όταν με βλέπουν κάπου και μου λένε «είσαι η TikToker;» και με ρωτούν αν μπορούμε να βγάλουμε φωτογραφία και βεβαίως πάντα τους λέω ναι!

– Τι θα έλεγες στους συνανθρώπους μας που ίσως βιώνουν ένα πρόβλημα υγείας;

Δυο λέξεις μόνο. Πίστη και θετικότητα! Πίστη στον Θεό, τον εαυτό τους και τους γιατρούς τους. Θετικότητα που να πηγάζει μέσα τους, αλλά και θετική ενέργεια από τους γύρω τους.

Να μην αλλάξουν την καθημερινότητά τους και να κάνουν πράγματα που τους ευχαριστούν και τους κάνουν να ξεχνιούνται.

– Τι στόχους έχεις για το μέλλον;
@annashxo6Also i can’t dance for shit i know?♬ Title – Meghan Trainor

Νομίζω τους στόχους που έχει ο οποισδήποτε. Πρώτα να με βοηθήσει ο Θεός να πάει καλά μια μεγάλη εγχείρηση αφαίρεσης του όγκου που προγραμματίζουμε για το τέλος της άνοιξης.

Μετά βεβαίως, να αποκτήσω οικογένεια και παιδάκια (πράγμα λίγο περίπλοκο κι απρόβλεπτο, αφού θα προηγηθεί η εγχείρηση με ό,τι αυτή συνεπάγεται), να παντρευτώ τον έρωτα της ζωής μου, τον Μάριο μου και να ανοίξω το δικό μου ινστιτούτο, ξεδιπλώνοντας επιτέλους τα δικά μου φτερά!

– Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους νέους εκεί έξω;

Ωραία ερώτηση, αφού από αυτήν την εμπειρία εμπέδωσα πολλά μαθήματα που ήθελα να μου τα έλεγε και εμένα κάποιος:

1. Ζήστε! Η ζωή είναι πολύ μικρή. Πολύ μικρή για να μην κάνεις αυτό που ονειρεύεσαι πραγματικά και να αφήνεσαι στη γνώμη του καθενός. Βγάλτε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σας.

2. Αγαπήστε τους εαυτούς σας. Έτσι μας δημιούργησε ο Θεός. Με τα καλά και τα κακά μας. Αγαπήστε τα καλά κι αν δεν σας αρέσουν τα κακά, όσα είναι στο χέρι σας, αλλάξτε τα!

3. Να εκτιμάτε τη ζωή. Όλα μπορούν να αλλάξουν σε ένα δευτερόλεπτο. Δεν ξέρεις τι μπορεί να σου ξημερώσει. Γι’ αυτό να περνάτε καλά, να συγχωράτε εύκολα, να λέτε στον άλλο ότι τον αγαπάτε, γιατί μπορεί να είναι αργά. Να χαμογελάτε πάντα και να παραμείνετε, ακόμα στα πολύ δύσκολα της ζωής σας, αισιόδοξοι!

Ευχαριστούμε πολύ Άννα για την όμορφη συζήτηση. Σου ευχόμαστε τα καλύτερα και πάνω από όλα υγεία!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending