fbpx

Netflix: 5+1 σειρές και ταινίες που θα λατρέψει κάθε fan του αθλητισμού!

Αγαπητέ μου Κυπραίε που είσαι και φίλος του αθλητισμού σε χαιρετώ! Ξέρω ότι έλιωσες στο Netflix, αλλά δεν είσαι ο τύπος που βλέπει τις σειρές που θωρεί ο κόσμος ούλλος… μεν μου αγχώνεσαι, είμαστε δαμέ για να σε βοηθήσουμε!

Πιο κάτω σου μαζέψαμε τις καλύτερες σειρές και ταινίες αθλητικού περιεχομένου για να γεμίσεις τις ώρες σου τζιαι να το ευχαριστηθείς με την ψυχή σου. Σάσ’ την παρέα τζιαι δώστε μέσα για πραγματική απόλαυση.

Για πάμε να ξεκινήσουμε:

1
Azzuri Road to Wembley

flixboss.co.uk

Λοιπόν, ας κάνουμε αρχή με κάτι πρόσφατο. Με τη μεγάλη Squadra Azzura, μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου και την κάτοχο του τελευταίου EURO, το οποίο άργησε να έρθει 1 χρόνο λόγω του «ευλοημένου» του covid τζιαι οι πιστοί ποδοσφαιρόφιλοι ελύσαν τζιαι εστάξαν να καρτερούν ακόμα 1 ολοκληρο χρόνο για να το δουν!

Πρόκειται, για μία εξαιρετική παραγωγή της ιταλικής τηλεόρασης σε συνεργασία με το Netflix διάρκειας 1 ώρας περίπου, η οποία ακολουθεί την ομάδα από τον δρόμο των προκριματικών ομίλων, από τους οποίους πέρασε αέρατη μέχρι και την κατάκτηση του Τροπαίου, τον Ιούλιο στο Λονδίνο.

Δίνει μια άλλη σκοπία στον άθλο της ομάδας, με το ντοκιμαντέρ να ακολουθεί τους παίκτες και την προπονητική ομάδα, μέσα στα γυμναστήρια, στις προπονήσεις, στα δωμάτια των ποδοσφαιριστών και δείχνει την εξαιρετική σχέση που είχε η ομάδα και δίνει την αίσθηση ότι ήταν μια παρέα που έπαιζαν ποδόσφαιρο και έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα!

2
Ultras

Συνεχίζουμε Ιταλικά, αλλά μπαίνουμε σε λίγο διαφορετικά μονοπάτια. Μια ταινία πραγματικά «ωμή». Δείχνει το πώς είναι, να είσαι μέλος μιας οργάνωσης οπαδών. Αρκετές σκηνές της μπορεί να ενοχλήσουν, αν όμως γνωρίζεις έστω και λίγο το πώς κινούνται τα πράγματα, τότε δεν θα έχεις πρόβλημα να τη δεις!

Η αδελφότητα μεταξύ των οπαδών, το να είσαι έτοιμος να πεθάνεις για τον άλλον, αλλά ταυτόχρονα και να σκοτώσεις γι’ αυτόν, θα σου δώσει ένα πολύ δυνατό feeling για την ταινία αυτή. Επίσης, φαίνονται ξεκάθαρα και οι διαφορές μεταξύ των νέων οπαδών και της παλιοσειράς που παραδίδει τα σκήπτρα της και παρακολουθεί από πίσω.

Μια παραγωγή που σου δίνει όλο το φάσμα του τι σημαίνει η αγάπη για την ομάδα. Να είναι πάντα έτοιμοι για ό,τι χρειαστεί και η ανάγκη να δείχνουν και να πιστεύουν ότι είναι πιο δυνατοί από τους άλλους.

3
Schumacher

Αχ, κι εδώ αρχίζουν τα ωραία! Να σου πω ότι είναι η αγαπήμενη μου από όλες τις προτάσεις που θα σου δώσω, λόγω και της ενασχόλησής μου με τον χώρο της F1 και της μεγάλης αγάπης που έχω για το cavallino rampante, αλλά και για τον ΘΡΥΛΟ, τον Schumi μας!

Ένα εξαιρετικό βιογραφικό ντοκιμαντέρ, το οποίο επιχειρεί να δώσει φως στις πιο αθέατες πλευρές του Γερμανού πιλότου της Formula 1! Μπορεί να χαρακτηριστεί και σαν μια προσπάθεια να καταλάβει ο θεατής, ο οποίος δεν είναι και τόσο ενημερωμένος με το άθλημα, γιατί αυτός ο άνθρωπος θεωρείται εκ των κορυφαίων και λατρεύεται σαν θεός από τους φανατικούς του αθλήματος.

Πάντα ήθελε το κάτι παραπάνω, έδινε όλο του το είναι για το αυτοκίνητο και την ομάδα του και πάντα προσπαθούσε να κρατήσει τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από την οικογένειά του για να τους προστατεύσει. Ενίοτε ψυχρός και απόμακρος, αλλά πάντα αγαπητός και χαμογελαστός με τους δικούς του ανθρώπους. Ο απόλυτος επαγγελματίας που θα μπορούσε πάρα πολλές φορές να φτάσει στα άκρα για να πετύχει τον στόχο του -πάντοτε- εντός των γραμμών της πίστας!

4
Playbook

Αν αναρωτιέσαι ποτέ, τι σημαίνει να είσαι προπονητής σε ένα άθλημα και εξητάρεσαι να μάθεις τον τρόπο που λειτουργούν, τότε αύτη η σειρά είναι για ‘σένα! Μια σειρά αυτοτελών επεισοδίων, η οποία βουτά στα άδυτα σπουδαίων προπονητών, όπως ο Jose Mourinho, η Jill Ellis και ο Patrick Mouratoglou, δίνοντας μια άλλη ματιά στον απλό θεατή.

Μιλούν για τις ικανότητες που έχουν και θεωρούν ότι τους βοηθούν και δίνουν τη δική τους οπτική γωνία για τη δουλειά τους. Μοιράζονται επίσης άγνωστα περιστατικά, τα οποία τους βοήθησαν τα μάθουν από τα λάθη τους και να γίνουν καλύτεροι μέσα από τις εμπειρίες τους!

5
Maradona in Mexico

Diego Maradona, ό,τι και να πεις γι’ αυτήν την τεράστια προσωπικότητα είναι λίγο. Ένα όνομα, μια ιστορία. Μια φιγούρα για την οποία μπορούν να λεχθούν και να γραφτούν άπειρα πράγματα! Αυτό το ντοκιμαντέρ, με έκανε να καταλάβω, τον τρόπο που λειτουργούσε ο Maradona και με βοήθησε να τον αγαπήσω λίγο περισσότερο.

Θα σε πάω πίσω στο 2018, έτος το οποίο βρίσκει τον Diegito, να είναι στο Μεξικό για να αναλάβει σαν προπονητής την Dorados De Sinaloa, ομάδα 2ης κατηγορίας της χώρας, με σκοπό να την ανεβάσει στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Diego, πάντοτε ήταν ένας άνθρωπος των άκρων. Φώναζε πολύ, έπινε πολύ, καταχρήσεις, πολύ κακή διατροφή κι όλα τα συναφή. Η ζωή που έκανε ήταν το άκρως αντίθετο από την ζωή του αθλητή. Αυτό, όμως, ήταν που τον έκανε ξεχωριστό και αγαπητό στον κόσμο. Ζούσε με τα ελατώματά του και το παραδεχόταν, χωρίς κανένα δισταγμό. Ήταν το τρελό παιδί που έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και κατάφερε να γλυτώσει από τη δύσκολη ζωή που είχε. Πραγματικά αξίζει να το δεις για να μπεις στο νόημα του ποιος ήταν πραγματικά ο Diego!

6
Bad Sport

Και για το τέλος, σου άφησα κάτι για τα συμφέροντα και τα λεφτά που υπάρχουν στον χώρο του αθλητισμού… τα οποία είναι κάτι που πολλοί λάτρεις του πιστεύουν ότι τον έχουν καταστρέψει.

Σ’ αυτήν τη σειρά, λοιπόν, θα δούμε διάφορα σκάνδαλα, τα οποία βρίσκονται πίσω από τον χώρο του αθλητισμού, δείχνοντας έτσι μια πιο σκοτεινή πλεύρα και πολλές φορές μοιραία!

Μια πλεύρα η οποία δεν φαίνεται, όμως, ακούγεται πολύ και όλο αυτό το μουρμουρητό από τον κόσμο και από τους διάφορους κύκλους για τα τεκτενόμενα στον χώρο του αθλητισμού και τα υπέρογκα ποσά χρημάτων και συμφερόντων, είναι καθημερινό φαινόμενο. Ειδικά στο νησί μας! Και όταν το cash εν πολύ, τότε δυστυχώς είναι και πολύ εύκολο να μπεις σε πειρασμό, όσο κι αν προσπαθήσεις.

Εσένα ποια σειρά ή ταινία σου κίνησε περισσότερο το ενδιαφέρον;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending