fbpx

Eurovision 2022: Σε δημοπρασία το τρόπαιο της Ουκρανίας – Μάθε πού θα δώσουν τα χρήματα!

Στις 14 Μαϊου πραγματοποιήθηκε ο 66ος τελικός της Eurovision, στο Τορίνο της Ιταλίας με νικήτρια χώρα την Ουκρανία!

Το τραγούδι “Stefania” που ερμήνευσαν οι “Kalush Orchestra”, κατάφερε να κερδίσει τις ψήφους του κοινού, αφήνοντας πίσω μεγάλα φαβορί, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Σουηδία και η Ιταλία.

Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης, λοιπόν, οι Ουκρανοί νικητές εξέπληξαν τους Eurofans με την απόφασή τους να θέσουν το τρόπαιο του διαγωνισμού σε δημοπρασία!

Μάθε γιατί πήραν αυτήν την απόφαση:

Εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, το συγκρότημα αποφάσισε να βγάλει σε δημοπρασία το τρόπαιο του διαγωνισμού. Τόσο τα έσοδα της συμμετοχής, όσο και του τροπαίου θα διατεθούν σε ανθρωπιστικούς σκοπούς!

Πιο συγκεκριμένα, το ποσό που θα συγκεντρωθεί μέσα από τη δημοπρασία θα δοθεί σε μια μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία στηρίζει τον Ουκρανικό στρατό, ενώ παράλληλα και η “Sony Music”, η εταιρεία που έχει τα δικαιώματα του “Stefania”, αποφάσισε μετά από επικοινωνία με το συγκρότημα να δωρίσει τα εσοδα του τραγουδιού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η νίκη του συγκροτήματος είναι έτσι κι αλλιώς αφιερωμένη στον λαό της Ουκρανίας και όλους εκείνους που παλεύουν και δίνουν τη ζωή τους για τον πόλεμο.

theguardian.com/Reuters

Το τραγούδι Stefania, αρχικά γραμμένο για τη μητέρα του Oleh Psiuk, πλέον έχει αποκτήσει άλλη διάσταση, καθώς η μητέρα “Stefania” έχει παρομοιαστεί αναλογικά με τη μητέρα Ουκρανία!

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου των νικήτων, ο τραγουδιστής των Kalush Orchestra, Oleh Psiuk δήλωσε πως τα μέλη του συγκροτήματος ήταν έτοιμα να επιστρέψουν στην πατρίδα για να πολεμήσουν.

Μάλιστα, ο ίδιος, πρωτού αναχωρήσει από το Τορίνο, αποχαίρετησε τη σύντροφό του μ’ ένα φίλι, καθώς πλεόν θα ριχτεί στη μάχη για την υπεράσπιση της πατρίδας του!

Εσένα πώς σου φάνηκε η νίκη της Ουκρανίας και η απόφασή να θέσουν σε δημοπρασία το τρόπαιο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending