fbpx

Αυτές οι χώρες είναι “covid-free” αφού δεν είχαν ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού μέχρι σήμερα!

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπάρχουν κάποιες χώρες στον κόσμο οι οποίες δεν κατέγραψαν ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού μέχρι σήμερα!

Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, αυτές οι χώρες κατάφεραν με κάθε δυνατό τρόπο να αντιμετωπίσουν την πανδημία με τα κατάλληλα μέτρα και 2 χρόνια μετά την έναρξή της, δηλώνουν έτοιμες να την αντιμετωπίσουν αφού -πλέον- είναι ανοιχτές προς τους τουρίστες.

Δες ποιες χώρες δεν είχαν ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού:

1
Μικρονησία

www.metereologiaenred.com

Η Μικρονησία είναι αρχιπέλαγος που περιλαμβάνει εκατοντάδες νησιά, και το όνομα μπορεί να αναφέρεται είτε στο αρχιπέλαγος, είτε στο ανεξάρτητο κράτος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Μικρονησίας, εξετάζεται η ημερομηνία της 1ης Αυγούστου για το άνοιγμα των συνόρων της χώρας, που παραμένουν εντελώς κλειστά από την αρχή της πανδημίας, με απώτερο σκοπό να ενθαρρύνει τον κόσμο να εμβολιαστείκατά της Covid-19.

2
Νησιά Μάρσαλ

Newsbeast

Οι Νήσοι Μάρσαλ που βρίσκονται στον κεντρικό Ειρηνικό ωκεανό, μεταξύ της Χαβάης και της Παπούα-Νέας Γουινέας, είχαν τα πιο αυστηρά μέτρα παγκοσμίως για την αντιμετώπιση του κορονοϊού!

Υ.Γ.: Αυτήν τη στιγμή όποιος ταξιδιώτης επιθυμεί να ταξιδέψει μέχρι εκεί, θα πρέπει να περάσει 1 εβδομάδα καραντίνα στη Χονολουλού της Χαβάης και άλλες δύο εβδομάδες στα Μάρσαλ.

Πλέον, η κυβέρνηση εξετάζει τη χαλάρωση των μέτρων για να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα. Από τον Ιούνιο οι Αρχές σκοπεύουν να καταργήσουν την υποχρέωση της καραντίνας στη Χονολουλού και να μειώσουν σε 10 ημέρες την καραντίνα στα νησιά Μάρσαλ.

3
Ναούρου

Pass-world

Το Ναούρου είναι νησιωτική δημοκρατία στον νότιο Ειρηνικό ωκεανό. Παλαιότερα ήταν γνωστό ως “Νησί της Χαράς”.

Είναι η μικρότερη νησιωτική ανεξάρτητη δημοκρατία στον κόσμο, από άποψη πληθυσμού, αλλά και έκτασης γι’ αυτό και κατάφερε να μείνει προστατευμένο από τον κορωνοϊό όλο αυτό το διάστημα!

4
Τουβαλού

Oneman

Το Τουβαλού είναι κράτος του κεντρικού Ειρηνικού και βρίσκεται 1.050 χλμ. βορείως των Νησιών Φίτζι. Είναι ένα από τα μικρότερα και πλέον απομονωμένα κράτη του κόσμου. Άρα ήταν φυσικό να μην καταγράψει ούτε κι ένα κρούσμα.

Υ.Γ.: Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και τρεις άλλες περιοχές που βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό, η Τοκελάου, η Νιούε και τα νησιά Πίτκερν επίσης δεν έχουν καταγράψει κρούσματα.

Γράψε μας σε ποια από τις πιο πάνω χώρες θα ήθελες να μετακομίσεις για να ζεις “covid-free”! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending