fbpx

Σε αυτές τις χώρες φοράνε μάσκες εδώ και χρόνια… πριν καν εμφανιστεί ο covid!

Από την εμφάνισή της η πανδημία, έφερε μαζί της πολλές αλλαγές στη ζωή μας και μια από αυτές είναι η παρουσία της προστατευτικής μάσκας στην καθημερινότητά μας!

Τη μια είναι υποχρεωτική, μετά από λίγο καταργείται και μετά… φτου ξανά απ’ την αρχή. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές χώρες στον κόσμο που φοράνε μάσκες εδώ και πάρα πολλά χρόνια (χωρίς να τους υποχρεώνει κανείς) και προφανώς ο λόγος δεν είναι ο covid, αφού πρωτο-εμφανίστηκε μόλις το 2019.

Πιο κάτω σου έχουμε μαζέψει αυτές τις χώρες, όπως επίσης και τους λόγους για τους οποίους κάνουν χρήση της προστατευτικής μάσκας… Μερικούς από αυτούς τους λόγους -ίσως- να μην τους περίμενες καν!

Δες σε ποιες χώρες φοράνε μάσκες «από πάντα» & γιατί:

1
Ιαπωνία

Freepik.com

Στην Ιαπωνία οι άνθρωποι φοράνε μάσκα όταν αισθάνονται άρρωστοι, θέλοντας να προφυλάξουν τους γύρω τους.

Από την άλλη, υπάρχει και ένας πιο «ευτράπελος» λόγος για τον οποίο οι γυναίκες χρησιμοποιούν τις μάσκες. Αυτός είναι όταν… δεν φοράνε μακιγιάζ!

2
Φιλιππίνες

Freepik.com

Στις Φιλιππίνες συνηθίζεται οι μοτοσυκλετιστές να φοράνε μάσκα όταν οδηγούν. Αυτό συμβαίνει προκειμένου να μην εισπνέουν τα καυσαέρια του δρόμου (και τα διάφορα έντομα θα πούμε εμείς)!

3
Ταϊβάν

taiwannews.com.tw/CNA photo

Στην Ταϊβάν οι πολίτες λένε ότι οι μάσκες διατηρούν τα πρόσωπά τους ζεστά τον χειμώνα γι’ αυτό και τις θεωρούν «απαραίτητο αξεσουάρ».

Επίσης, προσφέρουν μια αίσθηση προστασίας από την ατμοσφαιρική ρύπανση, συμπεριλαμβανομένων και των μικροβίων της πόλης!

4
Κίνα

news.sky.com

Όπως καταλαβαίνεις στις Ασιατικές χώρες η χρήση μάσκας δεν είναι κάτι πρόσφατο ή «παράξενο».

Έτσι και στην Κίνα πολλοί άνθρωποι επέλεγαν να φορούν μάσκες πριν από τον COVID-19. Αυτό συνέβαινε κυρίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν υπήρχε έξαρση των κρυολογημάτων ή όταν τα επίπεδα ρύπανσης ήταν ψηλά!

Ήξερες ότι σε αυτές τις χώρες φορούσαν μάσκες πριν από τον κορωνοϊό;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending