fbpx

Μιλήσαμε με τους Nomadic Boys που είναι gay ζευγάρι και ταξιδεύουν μαζί σε όλο τον κόσμο!

Ο Κύπριος Stefan Arestis και ο Γάλλος Sebastien Chaneac είναι ζευγάρι και ταξιδεύουν μαζί σ’ ολόκληρο τον κόσμο! Έχουν ένα κοινό λογαριασμό στο Instagram, με το όνομα @nomadicboys, όπου δημοσιεύουν περιεχόμενο από τα κοινά τους ταξίδια, ενώ έχουν και το δικό τους travel blog, στο οποίο μοιράζονται περισσότερες εμπειρίες με το κοινό τους.

Εμείς, θελήσαμε να τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα και μιλήσαμε μαζί τους. Μεταξύ άλλων, μας είπαν πώς προέκυψε η ιδέα του “Nomadic Boys”, πώς ήταν γι’ αυτούς η εμπειρία του “coming out”, αλλά και ποια είναι η σχέση τους με την Κύπρο!

Δες πιο κάτω όσα μας είπαν οι Nomadic Boys:

– Γεια σας Stephan και Sebastien! Αρχικά θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε καλύτερα. Από πού είστε, τι σπουδάσατε και με τι ασχολείστε; 

Sebastien: Είμαι από τη Γαλλία και συγκεκριμένα από την πόλη της Λυών. Μετακόμισα στο Λονδίνο το 2006 για μια νέα ζωή και μετά από αρκετά χρόνια γνώρισα τον Stephan. Το πρώτο μου πτυχίο ήταν στη Θαλάσσια Βιολογία και το δεύτερο στα Οικονομικά.

Τώρα, εργάζομαι μαζί με τον Stephan στο Nomadic Boys. Είμαστε πολύ τυχεροί που αυτό έχει γίνει το full time επάγγελμά μας!

Stephan: Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Λονδίνο, από Ελληνοκύπριους γονείς, που ήρθαν στο Βόρειο Λονδίνο μετά την τουρκική εισβολή, το 1974. Σπούδασα νομική και άσκησα τη δικηγορία για περίπου 10 χρόνια στο Λονδίνο… πριν τα αφήσω όλα το 2014.

Αυτό που υποτίθεται ότι ήταν το day-off του Σαββάτου μου, κατέληξε ταξίδι ενός έτους στην Ασία!

Κάπως έτσι, ξεκινήσαμε το travel blog μας, Nomadic Boys, για να ενημερώνουμε τους φίλους και τις οικογένειές μας για το ταξίδι μας. Σταδιακά άρχισε να γίνεται αρκετά popular στο διαδίκτυο και από τότε έγινε η “full time job” μας.

– Ποια είναι η σχέση μας με την Κύπρο;
Instagram.com/@nomadicboys

Sebastien: Όπως είπαμε ο Stephan είναι Ελληνοκύπριος. Είχε έναν χώρο στο Παραλίμνι, οπότε και σκεφτήκαμε να γίνει το σπίτι μας… για λίγο διάστημα. 4 χρόνια μετά, όμως, και είμαστε ακόμα εδώ, πιο ευτυχισμένοι από ποτέ!

– Γιατί δώσατε το όνομα “Nomadic Boys”; Τι σημαίνει για εσάς;
Instagram.com/@nomadicboys

Καθώς ο ιστότοπός μας αυξήθηκε σε δημοτικότητα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας στην Ασία το 2014-15, συνειδητοποιήσαμε ότι έπρεπε να ξεκινήσουμε λογαριασμούς στα social media!

Τότε, το Facebook ήταν η κύρια πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οπότε ξεκινήσαμε από εκεί. Μετά απογειώθηκε το Instagram, το Twitter και μετά το Snapchat για λίγο και αρκετά χρόνια αργότερα, όπως όλοι ξέρουμε, το TikTok έκανε την εμφάνισή του.

Το όνομα “Nomadic Boys” προήλθε επειδή θέλαμε κάτι που να υποδηλώνει διακριτικά τον όρο “gay” (δηλαδή το “boys”), ενώ μιλούσαμε για «ταξίδια» (άρα “nomadic”). Πιστεύουμε ότι το όνομα που δώσαμε στο ιστολόγιο μας συνοψίζει με έναν όμορφο τρόπο αυτά που γράφουμε… Gay Travel!

– Ποιο είναι το κοινό που σας ακολουθεί; 

Το περιεχόμενό μας δημοσιεύεται στα Αγγλικά, επομένως το κύριο κοινό μας είναι το αγγλόφωνο κοινό – δηλαδή άτομα από χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Ωστόσο, οι περισσότεροι “fans” μας είναι από τις ΗΠΑ, επομένως έχουμε εξελίξει τον ιστότοπο μας, ώστε να «αμερικανοποιήσουμε» τη γλώσσα για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

– Ως ζευγάρι υποστηρίζετε την επιλογή σας σ’ έναν κόσμο που άνθρωποι με διαφορετικές προτιμήσεις δεν γίνονται εύκολα αποδεκτοί… Πόσο δύσκολο ή εύκολο ήταν να κάνετε το λεγόμενο “coming out” και πώς σας αντιμετώπισαν οι δικοί σας;
Instagram.com/@nomadicboys

Stephan: Για τον Seby, ήταν πολύ εύκολο. Η οικογένειά του είναι Γάλλοι και δεν είναι θρησκευόμενοι, οπότε ήταν πιο δεκτικοί. Ήθελαν απλώς να είναι ευτυχισμένος!

Δυστυχώς, για εμένα ήταν το ακριβώς αντίθετο. Η οικογένειά μου είναι εξαιρετικά θρησκευόμενοι Ελληνοκύπριοι, οπότε δεν το δέχτηκαν και δεν το δέχονται ακόμα

– Ταξιδεύετε σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου… Σε ποιες χώρες οι άνθρωποι είναι πιο απελευθερωμένοι;

Μέσα από τα ταξίδια μας βρήκαμε ότι τα πιο “gay friendly” μέρη στον κόσμο είναι ο Καναδάς, η Αργεντινή, το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ευρώπη και Βόρειας Ευρώπης και μερικά άλλα μέρη, όπως: Νέα Ζηλανδία, Ταϊβάν και Ταϊλάνδη!

– Στην Κύπρο «εκδηλώνεστε» σε δημόσιους χώρους κι αν ναι, είχατε ποτέ κάποια παράξενη αντιμετώπιση;
Instagram.com/@nomadicboys

Όχι, δεν το κάνουμε δυστυχώς. Γνωρίζουμε ότι η Κύπρος είναι πολύ «κολλημένη» στον Μεσαίωνα, όσον αφορά τα δικαιώματα LGBTQ, όπως και η υπόλοιπη Ανατολική Ευρώπη. Η κοινωνία είναι πολύ συντηρητική και εξακολουθεί να παίρνει το προβάδισμά της από την Εκκλησία, η οποία δεν έχει την καλύτερη αίσθηση απέναντί μας για να το θέσω ήπια.

Ωστόσο, η απόκρυψη της ταυτότητάς μας δεν είναι η λύση. Ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε είναι να είμαστε «ανοιχτοί» και να βοηθήσουμε στην «ομαλοποίηση» της ομοφυλοφιλίας, ώστε η κυπριακή κοινωνία να δει ότι δεν είμαστε φρικιά, αλλά κανονικοί –  καθημερινοί άνθρωποι.

– Πώς αντιμετωπίζετε τα αρνητικά σχόλια;
Instagram.com/@nomadicboys

Αρνητικά σχόλια λαμβάνουμε συνεχώς online. Περίπου το 90% είναι “trolls”, που απλώς προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή. Σ’ αυτή την περίπτωση το αγνοούμε και αφήνουμε τους fans μας να τους απαντήσουν, κάτι που κάνουν με ενθουσιασμό!

Αλλά στο πιο σπάνιο 10% των περιπτώσεων είναι άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει με μια πολύ μονόπλευρη γνώμη. Σ’ αυτό το σενάριο προσπαθούμε να το συζητήσουμε μαζί τους σε ένα ιδιωτικό μήνυμα.

Η συζήτηση καταλήγει στο να τους εξηγούμε ότι η σεξουαλικότητα δεν ήταν ποτέ επιλογή. Τους ρωτάμε πώς «επέλεξαν» οι ίδιοι αν θα τους ελκύει ένας άνδρας ή μια γυναίκα… Έτσι μ’ αυτόν τον τρόπο αρχίζουν να συνειδητοποιούν. Όταν συμβαίνει αυτό είναι πραγματικά ικανοποιητικό!

– Ας αλλάξουμε λίγο κλίμα… Τώρα το καλοκαίρι σε ποιο προορισμό θα ταξιδέψετε και πώς θα περάσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές;

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη Ρώμη, για μια κρουαζιέρα με τη La Demence στην Αθήνα μέσω Κροατίας, Μαυροβουνίου και Μυκόνου.

Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Κύπρο για το υπόλοιπο καλοκαίρι. Γιατί ας το παραδεχτούμε… Υπάρχει καλύτερο μέρος στον κόσμο για να περάσουμε το καλοκαίρι από τις παραλίες της Κύπρου;

– Πώς φαντάζεστε τους εαυτούς σας σε 10 χρόνια από σήμερα;

Stephan: Σε 10 χρόνια θα μπούμε στα 50 – ένα σημαντικό ορόσημο! Ελπίζω ότι θα το γιορτάσω με ένα μεγάλο ταξίδι στην Ανταρκτική. Ο Seby θέλει να ζήσει σε ένα σπίτι με πολλές γάτες και σκύλους!

– Τέλος, τι συμβουλή θα δίνατε στον φοιτητικό κόσμο της Κύπρου;
Instagram.com/@nomadicboys

Μια από τις καλύτερες συμβουλές που έδωσε πρόσφατα κάποιος σε εμάς… Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το τι πιστεύει οποιοσδήποτε άλλος για εσάς, εκτός από 2 άτομα. Την 8χρονη εκδοχή του εαυτού σας και την 80χρονη εκδοχή του εαυτού σας.

Αν νομίζετε ότι αυτοί οι 2 είναι περήφανοι για εσάς και τις επιλογές της ζωής σας, τότε μπράβο… Τα καταφέρατε!

Ευχαριστούμε πολύ Stephan και Sebastien για τον χρόνο σας και ευχόμαστε να συνεχίσετε να κάνετε αυτό που αγαπάτε και να είστε ευτυχισμένοι!

*Συνέντευξη: Στυλιάνα Κυριάκου & Ναταλία Πολυκάρπου

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending