fbpx

5 ξεχωριστά spots στον Πρωταρά που θα σε μαγέψουν με την εξωτική ομορφιά τους!

Θα ήθελες να κάνεις roadtrip με την παρέα σου για να ξεχαστείς από τη ρουτίνα και ταυτόχρονα να έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις την εξωτική ομορφιά της Κύπρου μας;

Εμείς, σου βρήκαμε 5 spots στον Πρωταρά που οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφθείς κι εσύ, ειδικά τώρα που ο καιρός είναι ιδανικός για εξορμήσεις!

Δες τα spots του Πρωταρά που θα σε μεγέψουν με την εξωτική ομορφιά τους:

1
Σπηλιά Αγίων Σαράντα

reporter.com.cy

Σε μια απόκρημνη περιοχή με ένα κοφτερό γκρεμό που κατεβαίνει κατακόρυφα και βυθίζεται στη θάλασσα, υπάρχει το στόμιο μιας μεγάλης σπηλιάς που ονομάζεται«Σπηλιά των Αγίων Σαράντα».

Η ονομασία αυτή δεν δόθηκε τυχαία, καθώς εντός του σπηλαίου είχαν ανευρεθεί απολιθωμένα οστά, τα οποία ανήκαν σε πρωτομάρτυρες χριστιανούς, που είχαν σφαγιαστεί κατά την περίοδο των διωγμών, τα οποία εντέλει τα συνέδεσαν με τους Αγίους Σαράντα.

Το συγκεκριμένο spot θα σε μαγέψει, καθώς συνδυάζει την ομορφιά ενός λόφου με το απέραντο της θάλασσας! Σίγουρα θα λατρέψεις κι εσύ τη θέα από εκεί πάνω, γι’ αυτό αν δεν την έχεις επισκεφθεί ακόμη, να το κάνεις σύντομα.

2
Παραλία Σειρήνα

cyprusisland.net

Η παραλία Σειρήνα βρίσκεται μεταξύ της Περνέρας και της Αγίας Τριάδας και φημίζεται για την εξωτική της ομορφιά της.

Είναι ένα από τα πιο must spots της περιοχής (ειδικά το καλοκαίρι) για μια βόλτα, είτε καθημερινή, είτε το Σαββατοκύριακο… και γιατί όχι να κάνεις και τη βουτιά σου στα καταγάλανα νερά της!

3
Εκκλησία Προφήτη Ηλία

profitis-elias-protaras-exoklisi-profiti-elia
alphanews.live

Το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία είναι κτίσμα του 1984 και κτίστηκε στη θέση μιας άλλης μικρότερης βυζαντινής εκκλησίας.

Παρόλο που αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, πολλοί διστάζουν να ανέβουν τον απόκρημνο και ψηλό βράχο με τα 153 σκαλοπάτια.

Αν το κάνεις, όμως, πραγματικά η θέα είναι απίστευτη και -αποκλείεται- να μην σε μαγέψει! Πίστεψέ μας η κούρασή σου θα ανταμειφθεί (και θα βγάλεις και τέλειες photos).

4
Παραλία Κάππαρης

cyprusalive.com

Η παραλία Κάππαρης βρίσκεται στον Πρωταρά… Πού αλλού;! Μα φυσικά στην περιοχή του Κάππαρη. Η παραλία συχνά αναφέρεται και ως η παραλία της Μ.Μ.Α.Δ., λόγω του κοντινού εκπαιδευτικού κέντρου της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμμεσης Δράσης.

Είναι ό,τι πρέπει για εξερεύνηση και για βουτιές το καλοκαίρι (έχει και beach bar από πάνω, αν θέλεις να πιεις και το κοκτέιλ σου πριν συνεχίσεις το roadtrip)!

5
Ο κόλπος Fig Tree

Freepik.com

Σίγουρα έχεις επισκεφθεί τη δημοφιλή παραλία Fig Tree που βρίσκεται στον Πρωταρά και έχει κρυστάλλινα νερά!

Η συγκεκριμένη παραλία πήρε το όνομά της από μια μοναδική συκιά που βρίσκεται εκεί από τον 17ο αιώνα και τα νερά της μοιάζουν σαν να βρίσκεται σε ένα εξωτικό προορισμό του εξωτερικού.

Όταν πας στο Fig Tree, λοιπόν, προσπάθησε να μην τη δεις απλά ως μια συνηθισμένη παραλία… Μην κάνεις μόνο ηλιοθεραπεία και βουτιές. Δοκίμασε να «εξερευνήσεις» λίγο και να ανακαλύψεις όλα αυτά που την κάνουν μοναδική!

Γράψε μας σε σχόλιο ποιον από τους πιο πάνω προορισμούς πρόκειται να επισκεφθείς!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending