fbpx

Επιτρέπεται ή όχι τελικά το κολύμπι τις ημέρες της περιόδου;

Η παρέα σου προτείνει να πάτε παραλία, αλλά σου ήρθαν οι «δύσκολες μέρες» του μήνα και σκέφτεσαι να μείνεις σπίτι ή να πας μόνο για ηλιοθεραπεία… μιας και δεν μπορείς να μπεις;!

Σκέφτεσαι ότι δεν θα μπορείς να κολυμπήσεις και να απολαύσεις τις διακοπές σου, λόγω της περιόδου, αφού αγχώνεσαι να μην «λερωθείς» ή να κολλήσεις καμιά λοίμωξη;

Κι όμως όλα αυτά που μας έμαθαν από μικρές είναι μύθος. Και βέβαια μπορείς να κολυμπήσεις άφοβα!

Μάθε πιο κάτω όσα δεν σου είπε κανείς για το κολύμπι και την περίοδο:

1
Η κολύμβηση κατά την περίοδο έχει οφέλη!

Freepik.com

Κατά τη διάρκεια της περιόδου σου είναι ασφαλές να κολυμπάς και προσφέρει πολλά οφέλη, αφού βοηθά την κυκλοφορία τους αίματος, τη δυσμηνόρροια και στη μασταλγία (πρήξιμο στο στήθος πριν την έμμηνο ρύση). Ακόμη η άσκηση που γίνεται βοηθάει και στη μείωση των κραμπών, ενώ ταυτόχρονα μειώνει το στρες.

Προσοχή! Για να κολυμπάς κατά τη διάρκεια της περιόδου -εννοείται- πως πρέπει να τηρείς κάποιους κανόνες υγιεινής!

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ταμπόν ή ένα κύπελλο εμμηνόρροιας, τα οποία δεν αφήνουν να απελευθερωθεί οποιοδήποτε ποσότητα αίματος στο νερό ενώ κολυμπάς. Με το που βγεις από τη θάλασσα συστήνεται να πλυθείς και να φορέσεις ένα στεγνό και καθαρό εσώρουχο/μαγιό με ένα καινούριο προΐόν περιόδου.

2
Μην ανησυχείς για λεκέδες ή διαρροές!

Freepik.com

Εάν ανησυχείς για λεκέδες ή διαρροές κατά τη διάρκεια της κολύμβησης (που δεν θα έπρεπε, αλλά σε καταλαβαίνουμε) μπορείς να φορέσεις ένα σκουρόχρωμο μαγιό. Ακόμη μπορείς να κάνεις συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα για να ελέγχεις την κατάσταση…

Έτσι μπορείς να χαλαρώσεις, να δροσιστείς και να κάνεις τις βουτιές σου στο νερό. Κανείς και τίποτα δεν σου το απαγορεύει!

Και να θυμάσαι: Η περίοδος είναι μια απόλυτα φυσική διαδικασία στο γυναικείο σώμα που πρέπει να μας κάνει περήφανες που είμαστε γυναίκες και όχι να μας δυσκολεύει ή να μας αναβάλλει τα σχέδια κάθε μήνα!

Εσύ ήξερες ότι μπορείς να κολυμπήσεις ενώ έχεις περίοδο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
16,900FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending