fbpx

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Χωρίς μάσκα η επιστροφή των φοιτητών… αλλά με εξαιρέσεις!

Αλλάζουν τελικά τα δεδομένα λίγο πριν την επιστροφή των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου στις αίθουσες (στις 5 Σεπτεμβρίου), για την έναρξη του Χειμερινού Ακαδημαϊκού Εξαμήνου.

Η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων.

Αν και αρχικά η Σύγκλητος είχε αποφασίσει ότι οι φοιτητές θα επιστρέψουν στον χώρο του Πανεπιστημίου με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, εντούτοις μετά την έγκριση των χαλαρώσεων από το Υπουργικό Συμβούλιο, ο Τομέας Ασφάλειας, Υγείας και Περιβάλλοντος, ενημέρωσε τους φοιτητές για τα αναθεωρημένα μέτρα που θα ισχύουν για το νέο ακαδημαϊκό εξάμηνο.

Βέβαια, θα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, όπου η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική. Συγκεκριμένα στους εσωτερικούς χώρους των Κέντρων Υγείας του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπως και σε εργαστήρια όπου διενεργούνται δειγματοληψίες ή άλλες ιατρικές/ παραϊατρικές πράξεις.

Παράλληλα το Υπουργείο Υγείας συστήνει στους φοιτητές τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ή/και χώρους συγχρωτισμού, ειδικά από άτομα που εμπίπτουν στις ευάλωτες ομάδες. Συστήνεται επίσης, η διενέργεια self-test σε περίπτωση συμπτωμάτων, ενώ το Πανεπιστήμιο προτείνει σε τέτοια περίπτωση οι φοιτητές να παραμένουν στο σπίτι και να ενημερώνουν τον προσωπικό τους γιατρό.

Ενημερωτικά, στο Κέντρο Υγείας (Πανεπιστημιούπολη – τηλ.: 22895270) θα συνεχίσουν οι διαγνωστικοί ελέγχοι – rapid test, καθημερινά από τις 08:00-10:00 π.μ. για μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που είναι στενές επαφές θετικών περιστατικών ή που παρουσιάζουν συμπτώματα της ασθένειας COVID-19.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending