fbpx

Αυτή είναι η χώρα με τον υψηλότερο δείκτη IQ – Ποια η θέση Κύπρου και Ελλάδας!

Μπορεί να νομίζουμε ότι σαν λαός είμαστε πολύ έξυπνοι και ότι δεν μας πιάννει κανένας σε εξυπνάδα… αλλά μάλλον η ιδέα που έχουμε για τους εαυτούς μας δεν είναι και τοοόσο accurate τελικά.

Εμείς, λοιπόν, σου παρουσιάζουμε τη λίστα με τις χώρες που έχουν τον υψηλότερο δείκτη IQ στον κόσμο. Και μάντεψε στην πρώτη θέση ΔΕΝ βρίσκεται ούτε η Κύπρος, ούτε η Ελλάδα!

Μάθε ποια είναι η πιο «έξυπνη» χώρα και τις θέσεις Κύπρου & Ελλάδας:

worldpopulationreview.com

Οι χώρες που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες μέσες βαθμολογίες IQ ήταν η Ιαπωνία, η Ταϊβάν και η Σιγκαπούρη. Ενώ, στη δεκάδα ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ, η  Κίνα, η Νότια Κορέα, η Λευκορωσία, η Φινλανδία, το Λιχτενστάιν, αλλά και η Ολλανδία και Γερμανία (που ήρθαν ισοπαλία).

Αρκετά κάτω από τη δεκάδα (αλλά τουλάχιστον μέσα στις πρώτες 50) βρίσκεται η Κύπρος μας και συγκεκριμένα στη 47η θέση! Η Ελλάδα βρίσκεται λίγες θέσεις πιο κάτω, στην 55η θέση.

worldpopulationreview.com

Από την άλλη, οι χώρες με τον μικρότερο μέσο όρο IQ στον κόσμο είναι: η Γκάνα, η  Ακτή Ελεφαντοστού, η Γουινέα, η Νικαράγουα, η Γκάμπια, το Πράσινο Ακρωτήρι, η  Γουατεμάλα, η Σιέρα Λεόνε η Λιβερία και το Νεπάλ. Αν θες να δεις ολόκληρη τη λίστα, πάτα ΕΔΩ!

Γράψε μας σε σχόλιο αν περίμενες ότι η Κύπρος θα είχε τη συγκεκριμένη κατάταξη στη λίστα! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending