fbpx

10 φεστιβάλ & γιορτές σε χωριά της Κύπρου που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις τον Οκτώβριο!

Αν και ήρθε ο Οκτώβριος και (δυστυχώς ή ευτυχώς) τελείωσε το καλοκαίρι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις, αφού διεξάγονται διάφορα φεστιβάλ και γιορτές σε χωριά για να γνωρίσεις την παράδοση της Κύπρου από κοντά.

Αυτόν τον Οκτώβριο, λοιπόν, πολλά φεστιβάλ και γιορτές θα πραγματοποιηθούν και εσύ δεν έχεις παρά να επιλέξεις πού θες να πας. Γι’ αυτό κι εμείς σου τα μαζέψαμε. Εκεί θα εντυπωσιαστείς με τα παραδοσιακά εδέσματα που θα δοκιμάσεις και θα διασκεδάσεις με τις εκδηλώσεις που ετοιμάζουν!

Μάθε πιο κάτω ποια είναι τα φεστιβάλ & οι γιορτές του Οκτώβρη:

1
International Beer Tasting

Freepik.com

Αν σου αρέσει η μπίρα, τότε αυτή η ιδιαίτερη γιορτή είναι για σένα. Από τις 18-20 Οκτωβρίου, στο Moondog’s Bar & Grill και στο Rabbit Hop και θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις διαφορετικές μπίρες από όλο τον κόσμο και όπως θα κατάλαβες… φέτος το October Test αναμένεται να είναι μεγαλύτερο από ποτέ!

Υ.Γ.: Η είσοδος είναι €25 με πρόσβαση και στους δύο χώρους και η προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Moondog’s Bar & Grill και στο Rabbit Hop. Για πληροφορίες κάλεσε στο τηλεέφωνο 7000 6300.

2
Nicosia Book Fest

checkincyprus.com

Αν είσαι λάτρης των βιβλίων τότε πρέπει οπωσδήποτε να πας στο Nicosia Book Fest, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 22 και 23 Οκτωβρίου, στο Πάρκο Ακρόπολης.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν, εκδοτικοί οίκοι, βιβλιοπωλεία, πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες, ξένα πολιτιστικά ιδρύματα και πρεσβείες. Επίσης θα παρουσιαστούν συγγραφείς από Κύπρο και εξωτερικό στις διάφορες σκηνές παρουσιάσεων.

3
Φεστιβάλ παράδοσης του Αγίου Δημητρίου

Wiz-Guide

Το φεστιβάλ, Αγίου Δημητρίου Μαραθάσας θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου, στο κέντρο του χωριού και θα έχει ως επίκεντρο την παραδοσιακή αγγειοπλαστική του κόκκινου πηλού, η οποία περιλαμβάνεται στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Στο συγκεκριμένο φεστιβάλ θα έχεις την ευκαιρία να συμμετέχεις σε μια βιωματική διαδικασία με το πλάσιμο του πηλού και την κατασκευή αγγείων και να παρακολουθήσεις το παραδοσιακό βούτημα του σιουσιούκκου, την παρασκευή παλουζέ και τραχανά.

4
Γιορτή του Παλουζέ στα Σπήλια

Check In Cyprus

Ο Οκτώβριος πρόκειται να κλείσει με τη Γιορτή του Παλουζέ, στο χωριό Σπήλια, που θα διεξαχθεί στις 30 Οκτωβρίου από τις 11:00 μέχρι τις 15.00 στην Κρύα Βρύση.

Εκεί θα βρεις ζεστό παλουζέ, πίττες με μέλι και ζάχαρη και πολλά άλλα. Εννοείται ότι θα μπορείς να αγοράσεις διάφορα κυπριακά προϊόντα για να τα έχεις και στο σπίτι!

Πραγματοποιήθηκαν:

5
Γιορτή της Τσακιστής Ελιάς

Check In Cyprus

Σου αρέσουν κι εσένα οι ελιές; Ο Πολιτιστικός Όμιλος Παλμός Επισκοπής διοργανώνει και φέτος τη Γιορτή της Τσακιστής Ελιάς!

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Ελευθερίας Επισκοπής, η ώρα 20:00. Εκεί θα υπάρχουν περίπτερα για να αγοράσεις παραδοσιακά προϊόντα και εννοείται ότι θα μπορείς να διασκεδάσεις, αφού θα υπάρχει μουσική με τους Κούλλη Θεοδώρου και Αννίτα Κωνσταντίνου και θα ακολουθήσει χορευτικό πρόγραμμα με το συγκρότημα Οθέλλος.

6
Φεστιβάλ Μήλου

Allaboutlimassol.com

Το Φεστιβάλ Μήλου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή της Κύπρου και φέτος επιστρέφει στο πανέμορφο χωριό Κυπερούντα και δεν πρέπει να το χάσεις!

Συγκεκριμένα, το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Οκτωβρίου, στην πλατεία του χωριού. Θα έχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και πολλές δραστηριότητες! Ακόμη αν είσαι λάτρης του μήλου, εκεί θα παρασκευάζονται διάφορα πράγματα από μήλο, όπως παλουζές από χυμό μήλου, απόσταξη ζιβανίας από μήλα, παρουσίαση εδεσμάτων και ποτών με κύριο συστατικό το μήλο και άλλα πολλά!

7
Φεστιβάλ Παλουζέ – Σιουσιούκκου

Sigmalive

Το χωριό Μηλικούρι, στις 9 Οκτωβρίου, από η ώρα 10:00 π.μ. μέχρι αργά το απόγευμα θα διεξάγει το φεστιβάλ παρασκευής του παλουζέ και του σιουσιούκκου.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα γίνει αναπαράσταση της διαδικασίας παρασκευής του παλουζέ, δηλαδή μεταφορά των σταφυλιών στο πατητήρι, πάτημα σταφυλιών και μάζεμα χυμού και βούττημα του σιουσιούκκου!

8
Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων

Avant-Garde

Ακόμη ένα όμορφο χωριό που μπορείς να επισκεφθείς στις 16 Οκτωβρίου, η ώρα 10:00 π.μ. είναι ο Πεδουλάς αφού διεξάγει Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων, όπου πρωταγωνιστές θα είναι και πάλι ο παλουζές και ο σιουσιούκκος.

Στο φεστιβάλ θα δεις τη διαδικασία παρασκευής του παλουζέ και το πώς γίνεται το βούτημα του σιουσιούκκου, μπορείς να χορέψεις αλλά και να τραγουδήσεις!

9
Παγκύπριο Φεστιβάλ Μελιού

Allaboutlimassol

Το Παγκύπριο Φεστιβάλ Μελιού θα διεξαχθεί από τις 14 μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2022 στην Πλατεία Παλιού Λιμανιού Λεμεσού.

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει περίπτερα στα οποία θα μπορείς να δοκιμάσεις και να αγοράσεις προϊόντα, όπως μέλι, γύρη, πρόπολη, βασιλικό πολτό, κερί μέλισσας καθώς και καλλυντικά από προϊόντα μέλισσας. Επίσης, θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με εκλεκτούς Κύπριους καλλιτέχνες!

10
Φεστιβάλ Τρύγου

Check In Cyprus

Το χωριό Παναγιά της επαρχίας Πάφου ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ Τρύγου που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου στην πλατεία του χωριού στις 11:00 π.μ.

Αν πας στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, εκτός του ότι θα υπάρχουν περίπτερα όπου θα μπορείς να αγοράσεις παραδοσιακά προϊόντα, θα υπάρχει και παραδοσιακή μουσική και χοροί και θα έχεις την ευκαιρία ζήσεις την εμπειρία στο έπακρο, αφού θα συλλέξεις σταφύλια από τον αμπελώνα μαζί με τα γαϊδουράκια, θα πατήσεις σταφύλια και θα παρακολουθήσεις τη διαδικασία απόσταξης ζιβανίας.

Γράψε μας σε σχόλιο ποιο από τα πιο πάνω φεστιβάλ σκοπεύεις να επισκεφθείς αυτόν τον μήνα! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending