fbpx

Κι όμως… Έτσι μπορείς να ταξιδεύεις συνέχεια χωρίς να σπαταλάς πολλά λεφτά!

Πώς γίνεται κάποιοι να βρίσκουν συνέχεια λεφτά για ταξίδια; Αυτή η ερώτηση έχει απασχολήσει αρκετούς από εμάς, βλέποντα stories και posts από άτομα που ακολουθούμε και είναι συνεχώς μέσα σ’ ένα αεροπλάνο (και όχι μόνο)!

Πολλοί πιστεύουν ότι τα ταξίδια είναι «ακριβό σπορ», όμως, αυτό στην πραγματικότητα δεν ισχύει… Τα ταξίδια δεν χρειάζονται απαραίτητα πολλά λεφτά.

Αν θες να γνωρίζεις νέους προορισμούς, νέους ανθρώπους και κουλτούρες και να εξερευνάς κάθε γωνιά του κόσμου, τότε αυτό και μόνο αρκεί για να ακολουθήσεις τα 5 tips που θα βρεις πιο κάτω, ώστε να ταξιδεύεις με χαμηλό budget!

Δες πιο κάτω πώς μπορείς να ταξιδεύεις συνεχώς χωρίς να ξοδεύεις πολλά λεφτά:

1
Κάνε και καμιά θυσία 

Freepik.com

Αρχικά θα πρέπει να ξέρεις ότι οι άνθρωποι που ταξιδεύουν (κυριολεκτικά) συνέχεια κάνουν καθημερινά πολλές θυσίες…

Αν θες να εξοικονομήσεις χρήματα, τότε θα πρέπει να θυσιάσεις τις συχνές εξόδους, το φαγητό απ’ έξω, τις επισκέψεις σου στα καταστήματα, τις συνδρομές, το καθημερινό καφεδάκι στο uni ή στη δουλειά, κ.α. Αν το μόνο που σε νοιάζει είναι να ταξιδεύεις, τότε αυτό θα σου είναι εύκολο. Αν, όμως, θες και όλα τα πιο πάνω, θες και τα ταξίδια -ίσως- να ζοριστείς λιγάκι…

2
Έξυπνη επιλογή προορισμού

Freepik.com

Εδώ ανοίγει ένα άλλο κεφάλαιο… Η επιλογή του προορισμού! Θα πρέπει να ξέρεις ότι η Ανατολική Ευρώπη είναι πολύ φθηνότερη από τη Δυτική και τα χωριά της Ανατολικής Ευρώπης είναι πολύ φθηνότερα από τις πόλεις!

Με λίγα λόγια θα πρέπει να αποφύγεις τους κοσμοπολίτικους και hot spot προορισμούς και να επιλέξεις κάποιο άλλο μέρος που, όμως, θα σ’ ενδιαφέρει να γνωρίσεις. Σε αυτά τα μέρη που δεν υπάρχουν πολλοί τουρίστες μπορεί και να περάσεις καλύτερα έχοντας την ησυχία σου!

3
Εκεί που πας κοίτα να κάνεις και λίγη οικονομία

Freepik.com

Για να περάσεις καλά σ’ ένα ταξίδι δεν χρειάζεται να πηγαίνεις κάθε μέρα για φαγητό σε ακριβά εστιατόρια ή να ξοδεύεις τα χρήματά σου σε ψώνια. Όταν έχεις καλή παρέα, όλα αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα…

Δεν σου λέμε να μην κάνετε διάφορα πράγματα, αλλά βρείτε οικονομικούς τρόπους για να περάσετε καλά, αλλιώς θ’ αργήσεις πολύ να κάνεις το επόμενο σου ταξίδι. Έτσι, μια καλή ιδέα είναι να ερευνήσεις τον προορισμό σου από πριν, ώστε να ξέρεις πού θα πας και τι θα κάνεις, χωρίς να ξεμείνεις από λεφτά!

4
Κάνε couchsurfing

Freepik.com

Μπορείς να εγγραφείς δωρεάν σε μια παγκόσμια κοινότητα που έχει καταφέρει να ενώσει εκατομμύρια ανθρώπους… Φιλοξενείς κόσμο στο σπίτι σου και αντίστοιχα σε φιλοξενούν κι αυτοί στο δικό σου ταξίδι!

Okay -ίσως- να σου φανεί λίγο επικίνδυνο, αφού είναι λογικό να σκεφτείς πως «καλά θα βάλω έναν άγνωστο στο σπίτι μου» ή «θα μείνω σε έναν άγνωστο»;! Σίγουρα πριν κάνεις αυτό το βήμα θα πρέπει να γνωρίσεις τον άλλο σ’ ένα αρκετά μεγάλο βαθμό.

Άλλωστε, γι’ αυτό στις συγκεκριμένες ομάδες οι άνθρωποι επικοινωνούν ολόχρονα μεταξύ τους και μοιράζονται τις ιστορίες τους και δεν σου θυμίζουν την ύπαρξή τους μόνο όταν θα ταξιδέψουν!

5
Ταξίδεψε από χώρα σε χώρα

Freepik.com

Η Ελευθερία Γιαγή, μια Ελληνίδα που ταξίδεψε σε περισσότερες από 40 χώρες (μέσα σε ένα τροχόσπιτο), χωρίς να έχει δουλειά, όταν ρωτήθηκε αν τελικά τα ταξίδια είναι ακριβά ισχυρίστηκε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει!

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Συμφέρει να ταξιδεύει κάποιος από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα, η πτήση μου από Ντουμπάι προς Ινδία ήταν μόνο 80 ευρώ, αλλά αν επέστρεφα πίσω στην Ελλάδα θα έπρεπε να πληρώσω γύρω στα 250 ευρώ…»!

Εσύ θα ακολουθήσεις κάποιο από αυτά τα tips στο επόμενο σου ταξίδι;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending