fbpx

Αυτά είναι τα φεστιβάλ σε χωριά της Κύπρου που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις τον Νοέμβρη!

Υπάρχει καλύτερη εποχή για να κάνεις εξορμήσεις και roadtrips με την παρέα σου σε διάφορα χωριά της Κύπρου;

Εμείς σου προτείνουμε να συνδυάσεις τη βόλτα σου με μια επίσκεψη στα διάφορα φεστιβάλ που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο στην Κύπρο. Σίγουρα- αξίζει να πας, αφού οι εμπειρίες που θα ζήσεις θα σου μείνουν αξέχαστες και θα είναι εκτός των συνηθισμένων αν βαρέθηκες τη ρουτίνα!

Μάθε περισσότερες λεπτομέρειες για τα φεστιβάλ αυτού του μήνα:

1
Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης – Λεμεσός

Check In Cyprus

Από τις 4 – 6 Νοεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης Κύπρου, στο Μουσείο το Πλουμιστό Ψωμί, στη Λεμεσό το οποίο θα περιλαμβάνει αφηγήσεις ιστοριών, εργαστήρια και παραστάσεις καλλιτέχνες από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Υ.Γ.: Το εισιτήριο του Φεστιβάλ είναι 5 ευρώ για κάθε παράσταση ή 20 ευρώ για κάρτα εισόδου, με την οποία μπορείς να παρακολουθήσεις όλες τις εκδηλώσεις!

2
Φεστιβάλ Ζιβανίας – Πεδουλάς

Avant – Garde

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου από τις 10.00 μέχρι τις 15.00 θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Ζιβανίας, στο χωριό Πεδουλάς.

Στο συγκεκριμένο φεστιβάλ θα έχεις την ευκαιρία να χορέψεις παραδοσιακούς χορούς, να ακούσεις παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και να δοκιμάσεις δωρεάν παλουζέ, ζεστή ζιβανία και κρασί.

Ακόμη μπορείς να επισκεφθείς τοπικά μουσεία, να περπατήσεις σε μονοπάτια της φύσης και στα σοκάκια του χωριού και να βγάλεις Instagrammable φωτογραφίες!

3
Φεστιβάλ της Ζιβανίας – Άλωνα

Cyprus Mail

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άλωνας, στις 6 Νοεμβρίου διοργανώνει την Γιορτή της Ζιβανίας από τις 10:30π.μ. μέχρι τις 15:30μ.μ και δεν πρέπει με τίποτα να το χάσεις!

Αν επισκεφθείς το συγκεκριμένο χωριό, θα μπορείς να παρακολουθήσεις τη διαδικασία παραγωγής της ζιβανίας, το άλεσμα και το πάτημα των σταφυλιών και την ετοιμασία παραδοσιακών εδεσμάτων από χυμό σταφυλιού.

Στον χώρο θα υπάρχουν επίσης παραδοσιακά φαγητά και τοπικά προϊόντα και θα προσφερθεί δωρεάν ζιβανία και παλουζές. Εννοείται πως δεν θα λείπει η  παραδοσιακή μουσική, τα τραγούδια και ο χορός!

4
Φεστιβάλ Ζιβανίας – Πελένδρι

Kathimerini cy

Ακόμη ένα φεστιβάλ πρόκειται να πραγματοποιηθεί με πρωταγωνιστή τη ζιβανία… στο Πελένδρι, της επαρχίας Λεμεσού!

Το Σαββατοκύριακο 12-13 Νοεμβρίου, λοιπόν, θα φτιάχνονται στο χωριό παραδοσιακά προϊόντα και εδέσματα, ενώ θα υπάρχει άφθονη διασκέδαση, μουσική και χορός.

5
Sia Chilli Fest – Σιά

Facebook.com/@JohnyPep

Αν είσαι λάτρης της “καυτερής” κουζίνας, τότε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου πρέπει να επισκεφθείς το χωριό Σιά αν θες να ζήσεις κάτι εκτός των συνηθισμένων. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να γευτείς φρέσκο τσίλι, καυτερές σάλτσες, σκόνες τσίλι και άλλα καυτερά πιάτα, σε συνδυασμό με μπίρα και κοκτέιλ!

Αν δεν αντέξεις, όμως, να δοκιμάσεις τόσο καυτερά φαγητά, το μόνο -σίγουρο- είναι ότι θα διασκεδάσεις με τη μουσική από τον DJ Pueblo Franco!

6
Γιορτή Μανιταριού – Σπήλια

Philenews

Στο χωριό Σπήλια πρόκειται να γίνει η διήμερη -γνωστή- γιορτή του μανιταριού στις 19-20 Νοεμβρίου.

Αν σου αρέσουν τα μανιτάρια αξίζει να πας στη συγκεκριμένη γιορτή, αφού θα είναι γεμάτη εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, θα διασκεδάσεις με τη μουσική και τον χορό και εννοείται ότι θα γευτείς φαγητά με πρωταγωνιστή κάθε λογής μανιταριού!

7
Διεθνές Φεστιβάλ – Λευκωσία

Facebook/@Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας / Nicosia International Festival

Φέτος δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας (που ήδη ξεκίνησε από τις 26 Οκτωβρίου και πρόκειται να συνεχιστεί με διαφορετικές παραστάσεις μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου), στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

To συγκεκριμένο φεστιβάλ οραματίζεται έναν καλύτερο κόσμο αποδοχής και συμπερίληψης του συνανθρώπου ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού και δυνατοτήτων και μπορείς να δεις το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ!

Γράψε μας σε σχόλιο σε ποιο από τα πιο πάνω φεστιβάλ σκοπεύεις να πας τον Νοέμβρη!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending