fbpx

Η γιγάντια χριστουγεννιάτικη φράουλα είναι ίσως το νέο viral μνημείο της Κύπρου μας!

Αυτό το νησί το λατρεύουμε γιατί δεν μας αφήνει ποτέ-μα-ποτέ να βαρεθούμε! Μετά το γιγάντιο Big Potato στο χωριό Ξυλοφάγου, σειρά παίρνει η “Big Christmas Strawberry”, η οποία βρίσκεται, πού αλλού(;)… στη Δερύνεια!

Το χωριό Δερύνεια της επαρχίας Αμμοχώστου είναι γνωστό για τη φραουλο-παραγωγή του, γι’ αυτό άλλωστε και διοργανώνει το Φεστιβάλ Φράουλας κάθε 2 χρόνια στην περιοχή! Ε φέτος, είπαν να τιμήσουν τους φραουλοπαραγωγούς μ’ αυτήν τη γιγάντια φράουλα με το σκουφάκι του Άη Βασίλη που τοποθετήθηκε σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη του χωριού.

“Καθώς πήγαινα στο σπίτι μου, διαπίστωσα πως αριστερά μου βρισκόταν ένα γιγάντιο άγαλμα που δεν πολυ-κατάλαβα αρχικά τι ήταν (με είχε φοβήσει η αλήθεια να λέγεται). Δεν ήταν φωτισμένο, όμως, όταν πλησίασα κατάλαβα πως πρόκειται για μια τεράστια φράουλα που ευτυχώς φορούσε σκουφάκι του Άη Βασίλη και όχι κέρατα ταράνδου!”, σύμφωνα με τις μαρτυρίες του δικού μας Αντρέα Χαρή.

Εμείς πάντως το είχαμε προτείνει σε άρθρο από τότε που έκανε την εμφάνισή της η Big Potato… και μάλλον φέτος ο Δήμαρχος μας άκουσε!

Facebook.com/@theamphitheaterbar

Αν θες να επισκεφθείς τη Δερύνεια και να φωτογραφηθείς δίπλα στην “Big Christmas Strawberry” να ξέρεις πως βρίσκεται κοντά στην εκκλησία της Παναγίας. Στη συνέχεια μπορείς να απολαύσεις το καφεδάκι σου στο The Amphitheatre Bar ή στο Μουσείο Cafe Bar. Αν θα την επισκεφθείς το βράδυ, τότε σου προτείνουμε να πας στην ταβέρνα Καμπαναρκό ή Ο δικός μας μεζές. Για all day εξορμήσεις, να ξέρεις πως η παραλία της ΜΑΑΔ (Κοχύλι) απέχει από τη Δερύνεια μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο!

Και για να μην μας πιάνει κανείς αδιάβαστους, η ιστορία της Φράουλας στη Δερύνεια, έχει τις ρίζες της 55 χρόνια πριν, όταν οι πρώτες φυτείες φράουλας (για εμπόριο) στην Κύπρο καλλιεργήθηκαν στο χωριό από τον αγρότη Μήτσιο Γιαννούκο.

Εσένα πώς σου φαίνεται η “Big Christmas Strawberry” στη Δερύνεια; 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending