fbpx

Τα top 10 Christmas Markets στην Ευρώπη για το 2022 που σίγουρα θα σε μαγέψουν!

Σκέφτεσαι να ταξιδέψεις τα χριστούγεννα για να σπάσει η ρουτίνα και να δεις κάτι διαφορετικό;

Το European Best Destinations ανακοίνωσε τις 10 καλύτερες και ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης για το 2022 που είναι must visit προορισμοί!

Κι όμως, τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, αφού περιλαμβάνουν κάποιες λιγότερο γνωστές πόλεις που δεν θα περίμενες να δεις στη συγκεκριμένη λίστα, όμως είναι εξίσου πανέμορφες!

Μάθε ποια είναι τα top 10 Christmas Markets για φέτος:

1
Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Hungary Today

Η καλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά βρίσκεται στο Advent Feast, στη Βασιλική του Αγίου Στέφανου, στη Βουδαπέστη, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε το European Best Destinations.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά θα λειτουργήσει 18 Νοεμβρίου 2022 – 1 Ιανουαρίου 2023 και -σίγουρα- αν επισκεφθείς την συγκεκριμένη αγορά, θα μπορείς να πιεις ζεστό κρασί, να γευτείς την ουγγρική κουζίνα -σίγουρα- αυτή η εμπειρία θα σου μείνει αξέχαστη!

2
Βασιλεία, Ελβετία

Basel Tourismous

Ανάμεσα στις καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές βρίσκεται και η αγορά της Βασιλείας, στην Ελβετία, αφού έχει μοναδική ατμόσφαιρα και βρίσκεται στην Barfüsserplatz και στην Münsterplatz – μια από τις πιο όμορφες πλατείες της Βασιλείας.

Εκτός από τη χριστουγεννιάτικη αγορά, έχει μια βαθιά ριζωμένη παράδοση ως η πιο όμορφη και μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη πόλη της Ελβετίας και αξίζει να την επισκεφθείς.

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά θα λειτουργεί από τις 24 Νοεμβρίου – 23 Δεκεμβρίου 2022 και δεν πρέπει να παραλείψεις να δεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους, αφού έχει καταταχθεί ανάμεσα στα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα δέντρα της Ευρώπης.

3
Μετς, Γαλλία

Lorraine Tourisme

Ακόμη, το Μετς της Γαλλίας, το οποίο θα λειτουργεί 18 Νοεμβρίου – 24 Δεκεμβρίου 2022, από πολλούς θεωρείται η πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη αγορά της Γαλλίας.

Στη συγκεκριμένη χριστουγεννιάτικη αγορά υπάρχουν μοναδικές δραστηριότητες, θα προσφέρονται τοπικά προϊόντα όπου μπορείς να δοκιμάσεις το καλύτερο μελόψωμο που υπάρχει, αλλά και να κάνεις πατινάζ κατά μήκος του παγωμένου δρόμου και μετά να ζεσταθείς πίνοντας ένα ζεστό κρασί ή ζεστή σοκολάτα.

4
Βιέννη, Αυστρία

Newmarket Holidays

Σίγουρα δεν θα μπορούσε να λείπει η Βιέννη από τη λίστα, αφού οι πιο όμορφες πλατείες της μεταμορφώνονται σε μαγικές χριστουγεννιάτικες αγορές και το άρωμα των χριστουγεννιάτικων ειδών αρτοποιΐας δημιουργεί μια τέλεια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Μια από τις πιο γνωστές χριστουγεννιάτικες αγορές είναι η “Vienna Magic of Advent” που θα λειτουργεί 19 Νοεμβρίου – 26 Δεκεμβρίου 2022 και σε περιμέει για να αγοράσεις χριστουγεννιάτικα δώρα, στολίδια δέντρων, γλυκά και ζεστά ροφήματα!

5
Μονμπελιάρ, Γαλλία

French Moments

Ακόμη μια άλλη χριστουγεννιάτικη αγορά που ανήκει στις καλύτερες του κόσμου βρίσκεται στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Montbéliard.

Είναι διάσημη για την ομορφιά των φωτισμών της και για τη φιλοξενία της και θα λειτουργήσει 26 Νοεμβρίου – 24 Δεκεμβρίου 2022.

6
Κραϊόβα, Ρουμανία

European Best Destinations

Η χριστουγεννιάτικη αγορά στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, ανοίγει στις 11 Νοεμβρίου 2022 με τα The Artist Awards – μια φαντασμαγορική παράσταση με τους σημαντικότερους Ρουμάνους καλλιτέχνες και θα διαρκέσει έως τις 8 Ιανουαρίου 2023.

Ακόμη θα διεξαθούν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, συναυλίες, δημιουργικά εργαστήρια και θα υπάρχουν περίπτερα που θα πουλούνται τρόφιμα σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της πόλης (Πλατεία Mihai Viteazul, Παλιό Κέντρο, Πλατεία William Shakespeare και στην περιοχή που βρίσκεται το Συντριβάνι Doljana).

7
Τρίερ, Γερμανία

Trier

Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Τρίερ είναι η πιο ρομαντική χριστουγεννιάτικη αγορά παγκοσμίως! Για πρώτη φορά φέτος, το πρόγραμμα θα αλλάζει σχεδόν καθημερινά και θα μπορείς να δεις από ιστορικό κουκλοθέατρο μέχρι τενόρο σταρ και τραγουδοποιούς.

Ακόμη θα υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία με νόστιμες σπεσιαλιτέ, όπως το “Original Moselle Vintner Mulled Wine” και εορταστικές τέχνες και χειροτεχνίες προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η αγορά θα λειτουργεί από τις 18 Νοεμβρίου μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2022.

8
Μαδέρα, Πορτογαλία

Visit Portugal

Στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στη Μαδέρα και το Πόρτο Σάντο θα ζήσεις απλά μαγικά Χριστούγεννα, αφού είναι δύο νησιά σπάνιας ομορφιάς στολισμένα με πολλά φωτάκια!

Εκεί μπορείς να βρεις μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων εξωτικών λουλουδιών, παραδοσιακών αναμνηστικών και φυσικά τοπικών λιχουδιών και ποτών! Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν την 1η Δεκεμβρίου και τελειώνουν στις 9 Ιανουαρίου.

Υ.Γ.: Αν επισκεφθείς την Πορτογαλία, πρέπει όπωσδηποτε να πρευρεθείς στο διάσημο σόου με πυροτεχνήματα, το οποίο μάλιστα έχει καταγραφεί στο Guinness Book of the Worlds Records ως το μεγαλύτερο σόου με πυροτεχνήματα στον κόσμο!

9
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Expatica

Μια άλλη αγαπημένη χριστουγεννιάτικη αγορά που θα λειτουργεί 25 Νοεμβρίου 2022 – 1 Ιανουαρίου 2023, βρίσκεται στο Βέλγιο και ονομάζεται Winter Wonders.

Εκεί μπορείς να δεις υπέροχες παραστάσεις Sound and Light στη Grand-Place, ένα μεγαλοπρεπές δέντρο, μια φάτνη σε φυσικό μέγεθος, ένα παγοδρόμιο, μαγικά φώτα και πολλές εκθέσεις και φυσικά, φαγητό!

10
Govone & Asti, Ιταλία

Italy by Events

Το συγκεκριμένο Christmas Market θα λειτουργήσει από τις 12 Νοεμβρίου 2022 μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2022 (μόνο τα Σαββατοκύριακα) και έχει ψηφιστεί ως η πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ιταλία -και δικαίως- αφού τον χειμώνα, ολόκληρο το χωριό μετατρέπεται στο μαγικό βασίλειο του Santa Claus, με πολλά πολιτιστικά και γαστρονομικά αξιοθέατα.

Ακόμη θα υπάρχει ένας χώρος Street Food και ένα κατάστημα κρασιών Magic Kingdom, όπου θα μπορείς να βρεις παραδοσιακά τοπικά εδέσματα και σίγουρα θα ζήσεις μια μοναδική εμπειρία, αφού θα νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε παραμύθι!


Τέλος, σύμφωνα με το European Best Destinations, ακολουθούν ακόμη 10 Christmas markets στην Ευρώπη που αξίξει να επισκεφθείς: 11) Εδιμβούργο, Σκωτία 12) Valkenburg, Ολλανδία 13) Ταλίν, Εσθονία 14) Πράγα, Τσεχία 15) Μάντσεστερ , Αγγλία 16) Μπριζ, Βέλγιο 17) Μάλαγα, Ισπανία 18) Λειψία, Γερμανία 19) Νότιγχαμ, Ηνωμένο Βασίλειο και 20) Ντίσελντορφ, Γερμανία.

Γράψε μας σε σχόλιο ποιο από τα πιο πάνω Χmas markets θα ήθελες να επισκεφθείς φέτος!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending