fbpx

Τα χριστουγεννιάτικα χωριά στην Κύπρο που αξίζει να επισκεφθείς φέτος τις γιορτές (Part 1)!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα roadtrip με την παρέα, τ@ σύντροφ@ ή την οικογένεια σε κάποιο Χριστουγεννιάτικο χωριό! Όλα θα είναι στολισμένα, η ατμόσφαιρα γιορτινή και το καλύτερο; Εκεί θα γίνονται πολλές εκδηλώσεις που θα σε βάλουν σε Χριστουγεννιάτικο mood!

Τα Χριστουγεννιάτικα χωριά θα γίνουν και φέτος με την πρωτοβουλία και τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού και θα περιλαμβάνουν ξύλινα σπιτάκια με προϊόντα προς πώληση, βιωματικά εργαστήρια χειροτεχνίας, δραστηριότητες στη φύση, ξεναγήσεις στα χωριά και άλλες εκπλήξεις.

Όσα χωριά συμμετέχουν στο σχέδιο του Υφυπουργείου (υπάρχουν κι άλλα που θα δούμε στο part 2 – που θα λειτουργούν αυτόνομα) θα λειτουργήσουν από τις 26 Νοεμβρίου 2022 μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2023! Καθημερινά από τις 11:00-16:00 και Σαββατοκύριακα 11:00-18:00!

Δες επίσης: 10 χριστουγεννιάτικα χωριά στην Κύπρο που πρέπει να επισκεφθείς φέτος τις γιορτές! (Part 2)

Μάθε πιο κάτω ποια Χριστουγεννιάτικα χωριά αξίζει να επισκεφθείς φέτος:

1
Κυπερούντα

Photo Credits: Andreas Haris

Ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο χωριό θα στηθεί στην πλατεία της Κυπερούντας για ακόμα μια χρονιά!

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πληθώρα εκδηλώσεων και οργανωμένων εργαστηρίων χειροτεχνίας, τοπικά προϊόντα αλλά και πολλές εκπλήξεις! Γι’ αυτό δεν πρέπει να το χάσεις αφού η ατμόσφαιρα θα είναι σίγουρα μαγική! Δες το πρόγραμμα ΕΔΩ!

2
Αγρός

Facebook.com/@agrosvillage

Στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Αγρού -ήδη- έχουν στηθεί τα ξύλινα περίπτερα που θα πουλούν τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα! Θα υπάρχουν επίσης ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, δραστηριότητες στη φύση και το καλύτερο… θα γίνονται ξεναγήσεις στο χωριό!

Ακόμη, μπορείς να γευτείς και να απολαύσεις την κυπριακή κουζίνα σε διάφορα εστιατόρια του χωριού, αλλά και να διανυκτερεύσεις σε καταλύματα για να ζήσεις την εμπειρία στο έπακρο! Δες το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ!

3
Δερύνεια

Facebook.com/@deryneia.municipality

 

Αν σκοπεύεις να επισκεφθείς τη Δερύνεια για να βγάλεις φωτογραφίες με τη χριστουγεννιατική φράουλα, τότε το καλύτερο είναι να πας από τις 26 Νοεμβρίου 2022 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023 για να επισκεφθείς και το χριστουγεννιάτικο χωριό!

Στόχος του Δήμου είναι τόσο οι ξένοι, όσο και οι και οι ντόπιοι επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά τη φιλοξενία της Δερύνειας, την κυπριακή παράδοση και μέσα από τις διάφορες δραστηριότητες να προσφέρουν χαμόγελο στα παιδιά και ψυχαγωγία στους ενήλικες!

4
Καλαβασός

Facebook.com/@kalavasos.larnaca

Ακόμη ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό αντίστοιχο με τα Christmas markets του εξωτερικού, θα βρίσκεται στην Κοινότητα Καλαβασού και θα έχει κυπριακό χαρακτήρα.

Στόχος του να προσφέρει στους επισκέπτες θέαμα, γεύσεις και εμπειρίες από την κυπριακή ύπαιθρο, καθώς και πρόγραμμα εκδηλώσεων και βιωματικών δραστηριοτήτων για διασκέδαση και γιορτινό mood!

5
Καλοπαναγιώτης

checkincyprus.com/Photo Credits: Μάρω Καράβα Κυπριανού

Το χωριό Καλοπαναγιωτής σε καλεί να γιορτάσεις εκεί τα Χριστούγεννα, να δεις τον Άγιο Βασίλη, τους καλικάντζαρους και να γιορτάσεις τα Θεοφάνια τρώγοντας λουκουμάδες!

Φέτος, ο Πυρήνας του “Χριστουγεννιάτικου Χωριού 2022-2023” θα είναι η περιοχή της Μονής Λαμπαδιστή και η Παλιά Γειτονιά του χωριού, όπου θα υπάρχει χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με τις διάφορες εκδηλώσεις! Επίσης θα έχεις την ευκαιρία να ακούσεις μουσική, να απολαύσεις τοπικά προϊόντα, ζεστά ροφήματα και φαγητό που θα πωλούνται στα διάφορα περίπτερα.

6
Φικάρδου

Facebook.com/@fikardouvillage

Σε ακόμη ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό πρόκειται να μετατραπεί το χωριό Φικάρδου της επαρχίας Λευκωσίας. Αν το επισκεφθείς θα έχεις την ευκαιρία να μπεις στο πνεύμα των Χριστουγέννων με τη γιορτινή μουσική, τη γεύση της κυπριακής κουζίνας, τις δραστηριότητες στη φύση, αλλά και με τα θεματικά εργαστήρια.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης διάφορες δραστηριότητες (κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, τοξοβολία, κ.α.) και θα υπάρχουν περίπτερα όπου θα πωλούνται διάφορα παραδοσιακά προϊόντα και πολλά άλλα. Δες εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα!

7
Πόλη Χρυσοχούς

Facebook.com/@DimosPoleos

Ο Δήμος της Πόλης Χρυσοχούς φέτος σε προσκαλεί να ζήσεις την μαγεία των Χριστουγέννων στην πλατεία… Κι αν είσαι φρόνιμ@ παιδάκι -ίσως- πάρεις και δωράκι από τον Άγιο Βασίλη με τους ταράνδους και τα ξωτικά του που θα βρίσκονται στο Λιμανάκι του Λατσιού, στις 15:30 μ.μ. και θα φτάνει στην Πλατεία στις 17:00 μ.μ!

Σίγουρα θα το διασκεδάσεις, αφού θα ακολουθήσει παρέλαση που θα συνοδεύεται από την Φιλαρμονική Ορχήστρας της Πάφου στους κεντρικούς δρόμους της Πόλης!

Γράψε μας σε σχόλιο ποιο Χριστουγεννιάτικο χωριό σκοπεύεις να επισκεφθείς φέτος!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending