fbpx

10 χριστουγεννιάτικα χωριά στην Κύπρο που πρέπει να επισκεφθείς φέτος τις γιορτές! (Part 2)

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο μαγική περίοδος του χρόνου και μιας και στην Κύπρο δεν έχουμε κάποιο μεγάλο Christmas Market, πολλά χωριά φορούν τα γιορτινά τους, ετοιμάζουν ψυχαφωγικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και μας προσκαλούν να τα επισκεφθούμε!

Φέτος, λοιπόν, εκτός από τα χριστουγεννιάτικα χωριά τα οποία στήθηκαν με την πρωτοβουλία του Υφυπουργείου τουρισμού (και τα είδαμε στο part 1), πρόκειται να λειτουργήσουν ανεξάρτητα ακόμη περισσότερα χωριά που αξίζει να επισκεφθείς για να μπεις σε mood!

Δες πού θα στηθούν χριστουγεννιάτικα χωριά:

1
Ερήμη

Check In Cyprus

Στις 4 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Τιμίου Προδρόμου στην Ερήμη της Λεμεσού, θα στηθεί ακόμη ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό όπου θα περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες, χορούς, τραγούδια και πολλά άλλα.

Αν επισκεφθείς το συγκεκριμένο χριστουγεννιάτικο χωριό θα μπορείς να γευτείς λαχταριστές κρέπες, λουκουμάδες και φαγητό, αλλά και να πιεις διάφορα ζεστά ροφήματα που θα ετοιμάζουν εκεί!

2
Πέγεια

pafoslive.com.cy

Ποιος είπε ότι τα Christmas Markets τα βρίσκεις μόνο σε τεράστιες Ευρωπαϊκές πόλεις; Και στην Κύπρο μπορείς να βρεις μερικά, όπως αυτό της Πέγειας.

Μπορεί να μην έχουν την ίδια έκταση, όμως, σίγουρα θα σε βάλει σε χριστουγεννιάτικο mood. Επισκέψου, λοιπόν, την Πέγεια στις 4 Δεκεμβρίου, αφού θα στηθεί ένα Christmas market στο Δημοτικό Γήπεδο και δεν πρέπει να το χάσεις!

Μάθε περισσότερες πληροφορίες έδω!

3
Τρούλλοι 

troulloi.org

Τα Χριστούγεννα είναι αγάπη, η οποία έχει το δικό της ξεχωριστό όνομα και ομορφιά… Γι’ αυτό και το Κοινοτικό Συμβούλιο Τρούλλων το γιορτάζει με τον πιο όμορφο τρόπο!

Το Σάββατο 10/12, στην πλατεία του χωριού θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και χριστουγεννιάτικη παρέλαση για μικρούς και μεγάλους. Εκεί θα προσφέρονται δωρεάν κρασί, ζιβανία, λουκουμάδες και ξηροί καρποί, ενώ θα υπάρχουν και παζαράκια με διάφορα γλυκά και ζεστά φαγητά!

4
Επισκοπή

Instagram.com/@omilos_epidrasi

O Ανεξάρτητος Όμιλος ΕπίΔραση, όπως ανακοίνωσε στα social media θα διοργανώσει Χριστουγεννιάτικο Χωριό που αναμφίβολα θα σε βάλει στο πνεύμα των γιορτών!

Το χωριό θα λειτουργήσει για 3 μέρες, μεταξύ 9-11 Δεκεμβρίου και δεν πρέπει να λείπεις.

5
Ύψωνας

Facebook.com/@Ipsonas Christmas Wonderland

Ακόμη ένα χριστουγεννιάτικο χωριό θα λειτουργήσει στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στον Ύψωνα!

Το χωριό θα ονομάζεται Ipsonas Christmas Wonderland και όπως ανακοίνωσαν στα social media, θα λειτουργήσει στις 2, 3, 4 και 10 – 11 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Δημαρχείου Ύψωνα.

6
Κυβίδες

Facebook.com/@Κοινοτικό Συμβούλιο Πάνω Κυβίδων

Στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί ακόμη ένα χριστουγεννιάτικο χωριό, το οποίο διοργανώνει τo Κοινοτικό Πάρκο Πάνω Κυβίδων.

Εκεί θα πωλούνται φαγητά, γλυκά, ζεστά και κρύα ροφήματα, χειροτεχνίες, βιολογικά προϊόντα, βιβλία, κοσμήματα, τσάντες, εργόχειρα κτλ. Το συγκεκριμένο χωριό θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού θα γίνεται συλλογή μεταχειρισμένων παιγνιδιών για τον Σύνδεσμο Fundraising Charity Foundation.

7
Κίτι

City of Larnaka

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Αρχάγγελος Κιτίου θα πραγματοποιήσει διάφορες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, στην πλατεία του χωριού, στις 10-11 & 17-18 Δεκεμβρίου 2022.

Αν θα βρίσκεσαι, λοιπόν, στη Λάρνακα τις συγκεκριμένες μέρες μην ξεχάσεις να κάνεις τη βόλτα σου και στο Κίτι!

8
Christmas markets… στη Λάρνακα

Cyprus Mail

Ακόμη στις 2&3 Δεκεμβρίου, βάλε τα καλά σου… γιατί το πιο γιορτινό πάρτυ παίζει στη Λάρνακα! Πιο συγκεκριμένα, ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο market θα στηθεί στο Forest Beach, γεμάτο με Χριστουγεννιάτικα στολίδια, διακοσμητικά και φυσικά πολλές επιλογές για δώρα.

Επίσης, ο Λαογραφικός Όμιλος Πεντάσχοινος ανακοίνωσε ότι φέτος διοργανώνει Χριστούγεννα στο Χωριό Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, όπου θα διασκεδάσεις με τραγούδι και χορό!

9
Καννάβια

Η ομορφότερη και πιο γιορτινή περίοδος του χρόνου πλησιάζει και η μαγεία των γιορτών… έφτασε και στο χωριό Καννάβια!

Την Πέμπτη 29/12 στις 18:00 η ώρα, στην πλατεία του χωριού θα στηθεί μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για ένα όμορφο απόγευμα, γεμάτο διασκέδαση και πολλά χαμόγελα. Θα υπάρχει ζωντανή μουσική και χορός, ενώ τα παιδάκια θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να κάνουν face painting, να ζωγραφίσουν και να φωτογραφηθούν μαζί με τον Άγιο Βασίλη, ο οποίος θα μοιράσει δωράκια σε όλους.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν προς πώληση διαφορά εδέσματα, λιχουδιές, ποτά, ζεστό κρασί, καφές, τοπικά προϊόντα και χειροποίητες κατασκευές!

10
Κάτω Ακουρδάλεια

Check In Cyprus

Ένα χωριό που -ίσως- δεν το γνωρίζεις, βρίσκεται στην επαρχία Πάφου και ονομάζεται Κάτω Ακουρδάλεια… Φέτος, λοιπόν, ετοιμάζεται να διεξάγει τη δική του χριστουγεννιάτικη αγορά “Sto Mouseio”, όπου θα μπορείς να αγοράσεις χειροποίητες κατασκευές, αλλά και να απολαύσεις φαγητό και ποτό!

Είναι -ίσως- ο καταλληλότερος προορισμός για ‘σένα που σου αρέσει να εξερευνάς καινούρια μέρη, γι’ αυτό ετοιμάσου για το roadtrip σου μεταξύ 19 Νοεμβρίου μέχρι 8 Ιανουαρίου. Η αγορά θα λειτουργεί κάθε Σαββατοκύριακο.

Αν επισκεφθείς τα χριστουγεννιάτικα χωριά κάνε μας tag στο Instagram του στο Instagram του studentlife.com.cy για να δούμε πώς πέρασες!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending