fbpx

5 πράγματα που είναι “must” να κάνεις στη ζωή σου μέχρι τα 20!

Αν είσαι ακόμα φοιτητής, μην αναβάλλεις πράγματα που επιθυμείς να κάνεις! Ζήσε τη ζωή σου όπως θέλεις, όσο δεν σε πνίγουν οικογενειακές υποχρεώσεις, δουλειά και το βάρος του δικού σου σπιτιού!

Εμείς σου βρήκαμε 5 πράγμα που -σίγουρα- πρέπει να κάνεις πριν μπεις στα «βάσανα» (δηλαδή μέχρι τα 20 – max 25 σου)!

Δες τι είναι “must” να κάνεις μέχρι τα 20 σου:

1
Θέσε τους στόχους σου

ti na kano mexri ta 20 mou
Freepik.com

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου, είναι…  να τα βρεις πρώτα – πρώτα με τον εαυτό σου. Βάλε στόχους που θέλεις να πετύχεις!

Μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίζεις για το μέλλον σου σε μια τόσο μικρή ηλικία, αλλά μπορείς να ψάχνεσαι, να το παλεύεις και να θέτεις μικρούς στόχους καθημερινά! Έτσι προετοιμάζεσαι για εκείνα τα «μεγάλα» που όλο και πλησιάζουν!

2
Ζήσε εμπειρίες… στην άλλη άκρη του κόσμου

ti na kano mexri ta 20 mou
Freepik.com

Ταξίδια. Άλλο ένα σημαντικό part της ζωής… ειδικά όσο είσαι ακόμη νέ@. Ταξίδεψε, λοιπόν, σε έναν προορισμό στην άλλη άκρη του κόσμου. Είτε με φίλους, είτε με το ταίρι σου… είτε ακόμη και μόν@ σου!

Γιόρτασε τη “Mardi Gras” στη Νέα Ορλεάνη, την “Dia de los Muertos” στο Μεξικό ή το Καρναβάλι στο Rio de Janeiro. Ζήσε μία συγκλονιστική εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη. Τώρα είναι η ευκαιρία σου, αφού μετά (με τις υποχρεώσεις που θα έχεις) θα σου είναι δύσκολο να κάνεις μακρινά ταξίδια!

3
Μην φοβάσαι να παραιτηθείς από μια δουλειά…

ti na kano mexri ta 20 mou
Freepik.com

Αν νιώθεις ότι η δουλειά που κάνεις δεν σε γεμίζει… καλά θα κάνεις να παραιτηθείς, χωρίς να σκεφτείς ούτε πόσο καιρό είσαι εκεί, ούτε τι θα πει ο κόσμος!

Αν δεν είναι η δουλειά των ονείρων σου και το κλίμα που επικρατεί εκεί σε επηρεάζει ψυχολογικά, τότε η πιο σωστή και σοφή απόφαση, είναι να παραιτηθείς (μην ξεχνάς δεν σε έφαγαν τα χρόνια)! Οπότε πάρε τα μπογαλάκια σου… και σε άλλη παραλία (δηλαδή σε μια δουλειά που θα είσαι πραγματικά ευτυχισμέν@ για να έχεις όρεξη να πηγαίνεις κάθε μέρα)!

Υ.Γ.: Να θυμάσαι πάντοτε ότι η σημαντικότερη προϋπόθεση για να παραμείνεις σ’ έναν εργασιακό χώρο είναι να περνάς καλά, να υπάρχει σεβασμός και να σε γεμίζει αυτό που κάνεις. Μην ξεχνάς τη σοφή έκφραση του Κομφούκιου… «Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μία μέρα στη ζωή σου»!

4
Κόψε τις κακές συνήθειες

ti na kano mexri ta 20 mou
Freepik.com

Άλλο ένα “must” στη ζωή σου μέχρι τα 20 είναι να αποφασίσεις να κόψεις μια συνήθεια… που -ίσως- σου κάνει κακό.

Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι αγαπάς περισσότερο τον εαυτό σου και ξέρεις πως μπορείς να βρεις χαρά σε πράγματα που δεν σε βλάπτουν. Κι όσο κι αν σε αμφισβητούν οι γύρω σου, εσύ ξέρεις πως είσαι αρκετά δυνατ@ και μπορείς να ελέγξεις τις σκέψεις και τις επιθυμίες σου. Μην ξεχνάς όταν καταφέρεις κάτι να νιώθεις περηφάνεια για ‘σένα!

5
Άνοιξε έναν αποταμιευτικό λογαριασμό

ti na kano mexri ta 20 mou
Freepik.com

Το να ανοίξεις έναν δικό σου αποταμιευτικό λογαριασμό στα 20 είναι πολύ σημαντικό! Όταν με το καλό αποφοιτήσεις και θα θες δικό σου σπίτι, αυτοκίνητο, κλπ… το να έχεις τη δυνατότητα να πληρώνεις το ενοίκιο, τη δόση ή γενικά να μπορείς να συντηρείς τον εαυτό σου σε κάνει να νιώθεις πιο ανεξάρτητ@.

Πώς θα το πετύχεις αυτό; Άνοιξε έναν λογαριασμό στην τράπεζα και κάθε μήνα αποθήκευε ένα μικρό ποσό (μπορείς να το κάνεις και μέσω της Revolut Vaults) και ξόδευε -συνετά- τα χρήματα σου!

Γράψε μας σε σχόλιο τι θέλεις να πετύχεις μέχρι τα 20 σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending