fbpx

5+1 πράγματα που πρέπει να ξεκινήσεις από τώρα… αν θέλεις να είσαι πλούσιος στα 30s σου!

Όλοι μας έστω και μια φορά έχουμε φανταστεί πως σε μερικά από χρόνια από τώρα θα είμαστε πλούσιοι… κι αυτό δεν είναι κακό! Εξάλλου η ελπίδα πεθαίνει τελευταία! 😉

Υπάρχει, όμως, κάτι που μπορείς να κάνεις προκειμένου να τα καταφέρεις και να μην μείνεις απλά με την ελπίδα; Αν και τίποτα δεν μπορεί να σου το εγγυηθεί αυτό, υπάρχουν μερικά πράγματα που θ’ αυξήσουν τις πιθανότητές σου!

Πιο κάτω σου μαζέψαμε 6 πράγματα που θα πρέπει να ξεκινήσεις να κάνεις από τώρα αν θες να είσαι οικονομικά ευκατάστατος στα 30s σου…

Δες τα πιο κάτω:

1
Δούλεψε για να μάθεις -και όχι- για τα λεφτά

Freepik.com

Αυτό -ίσως- να είναι κάτι που σου έχουν πει πολλές φορές. Είναι λογικό και απολύτως κατανοητό να θες η δουλειά που θα κάνεις να σου προσφέρει ένα ικανοποιητικό εισόδημα.

Ωστόσο, μερικές φορές είναι καλύτερα να βάζεις το εισόδημα σε δεύτερη μοίρα και να μην αφήνεις ευκαιρίες να πάνε χαμένες. Όλες οι δουλειές κάτι έχουν να σου μάθουν και μπορείς να αποκτήσεις γνώσεις που θα σου χρειαστούν στον δρόμο προς την επιτυχία!

Επίσης, αν δουλεύεις ήδη και η εταιρεία σου διοργανώνει κάποια ειδική εκπαίδευση/σεμινάριο, που θα σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος/η, μην τη χάσεις!

2
Κάνε την αποτυχία «φίλη» σου

Freepik.com

Είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος μαθαίνει από τις αποτυχίες και όχι (μόνο) από τις επιτυχίες του. Αποδέξου, λοιπόν, την αποτυχία και κοίτα μέσα από αυτή να βγεις κερδισμένος/η!

Αν αποτύχεις δεν σημαίνει ότι δεν είσαι καλ@ σε αυτό που κάνεις και η μαγκιά σου θα φανεί ακριβώς στο πώς θα το διαχειριστείς. Αν τα παρατήσεις, τότε είναι που θα «χάσεις»… Ό,τι αφήνεις σε αφήνει, όμως, όταν πεισμώνεις και μένεις συγκεντρωμένος/η στους στόχους σου, όσα εμπόδια κι αν κληθείς να αντιμετωπίσεις τίποτα δεν θα σε σταματήσει!

3
Διάβασε 

Freepik.com

Διάβασε βιβλία! Στον ελεύθερο σου χρόνο, αντί να αράζεις με το κινητό, να βλέπεις σειρές στην τηλεόραση ή στο Netflix, προτίμησε να διαβάσεις ένα βιβλίο.

Αυτό θα σε βοηθήσει να εμπλουτίσεις το λεξιλόγιο σου και πίστεψέ με σε μια δουλειά η ευφράδεια του λόγου και ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείς τη γλώσσα, είναι από τα σημαντικότερα προτερήματα.

4
Ανάπτυξε μια κερδοφόρα δεξιότητα

Freepik.com

Θα έχεις ακούσει που λένε «μάθε τέχνη κι άσ’ την κι αν πεινάσεις πιάσ’ την»! Ό,τι μάθουμε σ’ αυτή τη ζωή μόνο καλό μπορεί να μας κάνει και είναι ωραίο να ασχολούμαστε με διαφορετικά πράγματα που μας αρέσουν και μας χαλαρώνουν.

Αν έχεις κάποια κλήση ή κάποιο ταλέντο ή χόμπι που μπορεί να σου αποφέρει χρήματα, μην το αφήσεις να πάει χαμένο. Εξέλιξέ το και φρόντισε να γίνεις expert σ’ αυτό! Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο που λένε πως αν καταφέρεις να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ποτέ στη ζωή σου!

5
Χτίσε πολλές πηγές εισοδήματος

Freepik.com

Αυτή είναι μια συμβουλή που δίνουν πολλοί επιχειρηματίες. Είναι πολύ δύσκολο να γίνεις πλούσιος αν η μόνη πηγή εισοδήματος σου είναι η βασική σου δουλειά.

Οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι έχουν τουλάχιστον 7 ροές εισοδήματος! Παράλληλα με τη βασική σου δουλειά, μπορείς να ξεκινήσεις ένα νέο project ή να δουλεύεις ως freelancer κι έτσι να βγάζεις περισσότερα χρήματα!

6
Κάνε γνωριμίες 

Freepik.com

Συνήθως οι πόρτες δεν ανοίγουν από μόνες τους! Γι’ αυτό πρέπει να κάνεις πολλές και ουσιαστικές επαφές και να μεγαλώσεις τον κύκλο σου με ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν…

Και μην ξεχνάς πως δεν πρέπει να έχεις στόχο μόνο να πάρεις βοήθεια, αλλά και να δώσεις! Πρόσφερε κι εσύ τη βοήθειά σου όταν θα σου το ζητήσει κάποιος και αργά ή γρήγορα θα έρθει η στιγμή που θα σε ανταμείψει γι’ αυτό!

Εσύ τι θα κάνεις για να αυξήσεις τις πιθανότητες να γίνεις πλούσιος στα 30s σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending