fbpx

Ήξερες ότι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου φτιάχνουν τη δική τους Formula;

Φαντάστηκες ποτέ ότι κάποιος φοιτητής της ηλικίας σου θα μπορούσε να φτιάξει τη δική του φόρμουλα στην Κύπρο; Κι όμως… η Formula Racing Team of University of Cyprus (FRTUCY) κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και ετοιμάζει τη δική της Formula!

Η FRTUCY είναι η αγωνιστική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου, που δημιουργήθηκε το 2019, μια ομάδα που έχει πάθος με τον κόσμο του motorsport! Αποτελείται από 50+ ενεργά μέλη από διάφορα τμήματα του Πανεπιστημίου Κύπρου και στόχος της είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός μονοθέσιου οχήματος, τύπου formula, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού Formula Student.

Για να το πετύχει αυτό, η ομάδα βασίζεται στη συνεργασία, στο ομαδικό πνεύμα και στην σκληρή δουλειά. Το πάθος και η σκληρή δουλειά… τους έχει ήδη χαρίσει επιτυχίες!

Πώς προέκυψε η κατασκευή της Formula;

Η FRTUCY συμμετείχε στον διαγωνισμό Formula Student UK, στην κατηγορία Concept Class, για 3η συνεχή χρονιά. Φέτος, κατάφερε για πρώτη φορά να λάβει μέρος με φυσική παρουσία στον διαγωνισμό, ο οποίος διεξήχθη αρχές Ιουλίου του 2022 στο Silverstone της Αγγλίας.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η FRTUCY προκρίθηκε στους τελικούς και διακρίθηκε στο Business Plan Presentation, κατακτώντας την 3η θέση μεταξύ πέραν των 75 Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο!

Στη συνολική βαθμολογία η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση από τους 34 συμμετέχοντες στην κατηγορία Concept Class, πετυχαίνοντας έτσι τον αρχικό στόχο, ο οποίος ήταν η κατάκτηση μιας εκ των πρώτων δέκα θέσεων.

Κάπως έτσι, η ομάδα της FRTUCY ξεκίνησε ήδη προετοιμασίες για το 2023, με στόχο την ολοκλήρωση της κατασκευής της δικής της formula με μηχανή εσωτερικής καύσης.

Την ίδια ώρα η ομάδα βρίσκεται στη διαδικασία εύρεσης χρηματοδότησης για να μπορέσει να προχωρήσει με τη συμμετοχή της σε διαγωνισμούς Formula Student το καλοκαίρι του 2023.

Ακολούθησε την FRTUCY στο Instagram για να στηρίξεις την προπάθειά της και για να μαθαίνεις αποκλειστικές πληροφορίες για την εξέλιξη της ομάδας!

Ευχόμαστε να δούμε σύντομα την πρώτη Formula με τα σήματα του Πανεπιστημίου Κύπρου! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending