fbpx

Black Friday: 5 πρακτικά tips για να κάνεις έξυπνα τις αγορές σου!

Όπως ήδη θα ξέρεις (αφού σε ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο) το Black Friday φέτος είναι στις 25 Νοεμβρίου. Mην ξεχνάς ότι ακολουθεί και η Cyber Monday στις 28 Νοεμβρίου! 

Όμως, για να μην πέσεις στην παγίδα των εκπτώσεων και να αγοράσεις πράγματα που -ίσως- δεν χρειάζεσαι και να ξεφύγεις από τον προϋπολογισμό σου, σου προτείνουμε κάποια πρακτικά tips για να κάνεις εύκολα, γρήγορα αλλά και έξυπνα τις αγορές σου!

Δες τα tips που σου προτείνουμε:

1
Καθόρισε το budget σου

Freepik.com

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις πριν πας στα καταστήματα είναι να καθορίσεις από πριν το ποσό που έχεις διαθέσιμο για να ψωνίσεις!

Έτσι δεν θα ξεφύγεις και στο τέλος να μείνουν απλήρωτοι οι λογαριασμοί του κινητού σου, του ρεύματος… ή ακόμα χειρότερα να μην έχεις για το ενοίκιο!

2
Shopping list

Freepik.com

Το δεύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι μια shopping list ακριβώς όπως κάνεις όταν πηγαίνεις στο σούπερμαρκετ! Πρέπει να κάνεις ένα πλάνο έτσι να αγοράσεις αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι.

Καλό θα ήταν πριν βγεις για τις αγορές σου να ελέγξεις πρώτα τη ντουλάπα σου για να βεβαιωθείς ποιες είναι πραγματικά οι ανάγκες σου!

3
Κάνε την έρευνά σου

Freepik.com

Αφού ξέρεις τι χρειάζεσαι… κάνε και την έρευνά σου online, έτσι ώστε να σημειώσεις τις τιμές των προϊόντων που σε ενδιαφέρουν και να συγκρίνεις με διάφορα καταστήματα που έχουν παρόμοιες προσφορές.

Ακόμα κάτι που πρέπει να θυμάσαι… Μην αγοράσεις κάτι, απλά επειδή είναι σε προσφορά! Πρέπει να μελετήσεις τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, έτσι ώστε να δεις ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες/απαιτήσεις σου.

4
Ενημερώσου για την πολιτική επιστροφών

Anthill

Επίσης σημαντικό είναι να θυμάσαι να ρωτήσεις για το πώς κι αν μπορείς να κάνεις αλλαγή σε κάποιο προϊόν που βρίσκεται σε προσφορά.

Ειδικότερα αν ανήκεις στους αναποφάσιστους της παρέας, καλό θα ήταν να γνωρίζεις και ποιο είναι το χρονικό περιθώριο που θέτει το κάθε κατάστημα!

5
Η τιμή δεν πρέπει να είναι το μόνο κριτήριο

Pexels.com/Photo by Sam Lion

Τέλος, η τιμή δεν πρέπει να είναι το μόνο κριτήριο -ειδικά- αν σκοπεύεις να αγοράσεις κάποιο προϊόν αξίας (π.χ. κινητό, υπολογιστή)! Είναι σημαντικό να αξιολογήσεις την ποιότητα του προϊόντος. Κάνε ένα search για reviews και μετά να το αγοράσεις!

Μπορείς να ρωτήσεις άτομα που γνωρίζεις ότι έκαναν παρόμοια αγορά για τις εμπειρίες τους και να μην ξεχάσεις να ενημερωθείς για θέματα εγγυήσεων.

Γράψε μας σε σχόλιο ποιο από τα πιο πάνω tips θα εφαρμόσεις πριν κάνεις τις αγορές σου στο Black Friday! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending