fbpx

5 σημάδια που φανερώνουν ότι έχεις να κάνεις με έναν ψεύτικο φίλο!

Όσο μεγαλώνεις, συνειδητοποιείς ότι χρειάζεσαι όλο και λιγότερους ανθρώπους (πραγματικά) κοντά σου

Τα κριτήρια σου -πλέον- γίνονται πιο ποιοτικά, παρά ποσοτικά! Είναι αυτό που λέμε… λίγοι φίλοι και καλοί! Παρ’ όλα αυτά, μπορεί να πέσεις κι εσύ στην παγίδα των «ψεύτικων» φίλων.

Εμείς, σου μαζέψαμε κάποια σημάδια που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις ότι έχεις να κάνεις με έναν ψεύτικο φίλο!

Δες τα πιο κάτω:

1
Ωραιοποιεί τα πράγματα

pseftiki filia
Freepik.com

Ένας ψεύτικος φίλος έχει την τάση να ωραιοποιεί τα πράγματα… Θα προτιμήσει να κλείσει τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα του, γιατί βαριέται να ασχοληθεί και επειδή πολύ απλά, δεν τον ενδιαφέρεις!

Από τη μια σου λέει αυτά που θες να ακούσεις, αλλά με αυτόν τον τρόπο δεν σε προστατεύει. Ο αληθινός φίλος σου λέει πάντα την ωμή αλήθεια, είτε σου αρέσει, είτε όχι! Εάν κάτι του φανεί ότι δεν είναι καλό για ‘σένα, θα προσπαθήσει να σε συμβουλέψει κατάλληλα και να σε αποτρέψει από το κάνεις βλακεία, γιατί όντως θέλει το καλό σου!

2
Δεν μπορείς να στηριχτείς πάνω τ@

pseftiki filia
Freepik.com

Όταν έχεις έναn ψεύτικο φίλο στη ζωή σου δεν μπορείς να στηριχτείς πάνω του/της. Ακόμα και αν δεν το κάνεις συνειδητά, αυθόρμητα στο μυαλό σου εμφανίζεται σαν τελευταία επιλογή όταν έχεις ανάγκη…

Σίγουρα, ο καθένας έχει τις δικές του υποχρεώσεις και δεν μπορεί να είναι εκεί 24/7. Ο αληθινός φίλος, όμως, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σταθεί βράχος δίπλα σου (έστω και αν είναι η ώρα 4 το πρωί).

3
Θέλει πάντα αντάλλαγμα

pseftiki filia
Freepik.com

Όταν ο άλλος κρατά αυστηρές σημειώσεις για το πόσα χρήματα ή χρόνο ξοδεύει για εσένα, σίγουρα δεν είναι σημάδι αληθινής φιλίας!

Αν ήταν όντως αληθινή, δεν θα σου χρέωνε την κάθε τ@ βοήθεια. Αντιθέτως θα ήταν χαρούμεν@ που βοήθησε έναν φίλο που είχε ανάγκη!

4
Τα σημαντικά σου τ@ φαίνονται ασήμαντα

pseftiki filia
Freepik.com

Ο πραγματικός φίλος μπορεί να μην καταλαβαίνει γιατί κάποια πράγματα έχουν τόσο μεγάλη σημασία για ‘σένα, αλλά σε υποστηρίζει γιατί σε ξέρει και θέλει να σε βλέπει ευτυχισμέν@!

Αν κάποιος υποτιμάει τη σημαντικότητα των δικών σου θεμάτων, απλά και μόνο επειδή βλέπει διαφορετικά τα πράγματα, τότε καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται να πάρεις μια ειλικρινή συμβουλή και τη στήριξη που ζητάς.

5
Φοβάται την αυτοπεποίθησή σου

pseftiki filia
Freepik.com

Το φυσιολογικό είναι να χαίρεσαι όταν πετυχαίνει σε κάτι ένας δικό σου άνθρωπος. Όταν αισθάνεται όμορφα, όταν έχει αυτοπεποίθηση και καταφέρνει να εκπληρώσει σημαντικούς στόχους!

Εάν κάποιος προσπαθεί συνεχώς να σε μειώνει ή να σε κάνει να αμφισβητείς τον εαυτό σου, είναι ένα σημάδι ότι ίσως νιώθει κάποια απειλή από εσένα και -σίγουρα- σε ζηλεύει! Αν έχεις τέτοιους φίλους… τι να τους κάνεις τους εχθρούς;

Γράψε μας σε σχόλιο αν σε βοήθησε το άρθρο να ξεχωρίσεις τι φίλους έχεις δίπλα σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending