fbpx

Αυτές ήταν οι top αναζητήσεις των Κυπρίων & Ελλήνων στην Google για το 2022!

«Πάει ο παλιός ο χρόνος ας γιορτάσουμε παιδία…», αυτό είναι το mood μας όσο πλησιάζουμε στις γιορτές των Χριστουγέννων!

Πότε φτάσαμε, όμως, στο τέλος της χρονιάς; Πότε πέρασε ρε παιδία το 2022 και δεν πήραμε χαμπάρι;

Όσο εσύ, λοιπόν, προσπαθείς να σκεφτείς, να θυμηθείς, να ξεχάσεις ή να αναπολήσεις όσα έκανες φέτος… η Google επέστρεψε με το “Year in Search 2022” για να μας παρουσιάσει τι γκουγκλάραμε περισσότερο τη φετινή χρονιά!

Δες πιο κάτω τις top αναζητήσεις των Κυπρίων & Ελλήνων το 2022:

1
Οι αναζητήσεις των Κυπρίων

youfly.com

Η Google -για άλλη μια χρονιά- δεν συμπεριέλαβε την Κύπρο στη λίστα με τις χώρες για το “Year in Search”. Κι εμείς βρισκόμαστε σε φάση: «Hey! Μας ακούει κανείς εκεί στην Google; Θέλουμε κι εμείς να μπούμε στη λίστα επιτέλους».

Μέχρι, όμως, το αίτημά μας να γίνει αποδεκτό, εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε την έρευνά μας. Αυτό, λοιπόν κάναμε και φέτος και σου παρουσιάζουμε τις top αναζητήσεις που έκαναν οι Κύπριοι για το 2022.

Τα top θέματα που έψαξαν οι Κύπριοι γενικά είναι:

1. Cyprus
2. Translation
3. Weather
4. 2022
5. Limassol

Ενώ τα δημοφιλέστερα θέματα (που αυξήθηκε η αναζήτησή τους φέτος) είναι:

1. 2022
2. FIFA World Cup Qatar 2022
3. World Cup
4. Ukraine
5. War

Οι Κύπριοι δεν έμειναν μόνο εδώ… Είχαν και άλλα αξιοσημείωτα “ερωτήματα”, όπως: το παιχνίδι λέξεων “Worlde”, το φετινό world cup στο Κατάρ, η ελληνική τηλεοπτική σειρά «Σασμός» και το site “SHEIN”. Δες περισσότερα εδώ!

2
Οι αναζητήσεις των Ελλήνων

dialogos.com.cy

Μέσα από 9 διαφορετικές κατηγορίες, η Google παρουσίασε τα top Google search των Ελλήνων για το 2022! Έχει ενδιαφέρον να πούμε πως κάθε χρόνο η Google αλλάζει κάποιες από αυτές τις κατηγορίες, ενώ άλλες συνεχίζει να τις περιλαμβάνει.

Ταχύτερες Αυξανόμενες Αναζητήσεις:

1. Fuel Pass 2
2. Edupass
3. Power Pass
4. Ουκρανία
5. Σασμός
6. Πιστοποιητικό Νόσησης
7. Προσωπικός Γιατρός
8. Πιστοποιητικό Εμβολιασμού
9. myAADE
10. Επιδότηση Ρεύματος

Εκλιπούσες Διασημότητες:

1. Βασίλισσα Ελισσάβετ
2. Πάνος Νάτσης
3. Μάρθα Καραγιάννη
4. Τζώρτζης Μονογυιός
5. Αλέξανδρος Νικολαίδης
6. Μίνα Αδαμάκη
7. Anne Heche
8. Δάκης
9. Ντίνα Κώνστα
10. Ηλίας Ζερβός

Απ’ ότι βλέπουμε στην πρώτη κατηγορία, τα διαφορετικά είδη pass (με το πιστοποιητικό εμβολιασμού να μας θυμίζει πως ο κορωνοϊός βρίσκεται ακόμη κοντά μας), οι υπηρεσίες και τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών ήταν μερικές από τις αναζητήσεις που έκαναν οι Έλληνες.

Ενώ, η τηλεοπτική σειρά «Σασμός» κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να βρίσκεται στο top 10 των αναζητήσεων, «κερδίζοντας» το ενδιαφέρον των Ελλήνων αλλά και των Κυπρίων!

Δυστυχώς, το 2022 ήταν μια χρονιά που «βάφτηκε» με αίμα και θλίψη – μια «μαύρη» χρονιά για την Ελλάδα, αλλά και για τον κόσμο. Ο πόλεμος της Ουκρανίας ήταν και συνεχίζει να είναι ένα από τα πιο συγκλονίστηκα και τραγικά γεγονότα της χρονιάς. Ο καλλιτεχνικός και ο αθλητικός χώρος έγιναν φέτος «φτωχότεροι». Ενώ, ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου 2022 ήταν ακόμη ένα γεγονός που σημάδεψε το 2022.

Γιατί:

1. Γιατί γίνεται πόλεμος
2. Γιατί δεν τρώω πια χταπόδια
3. Γιατί δεν χάνω κιλά
4. Γιατί σκότωσε τα παιδία της η Μήδεια
5. Γιατί ιδρώνω πολύ
6. Γιατί η Ελισσάβετ δεν έχει έρθει στην Ελλάδα
7. Γιατί κάνει πόλεμο ο Πούτιν
8. Γιατί νυστάζω συνέχεια
9. Γιατί γίνεται η απογραφή
10. Γιατί η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία

Η τρίτη κατηγορία, με τίτλο «Γιατί;», είναι μια από τις νέες κατηγορίες που προστέθηκαν φέτος στη λίστα με τις top αναζητήσεις. Βλέποντάς τις, δεν έχουμε παρά να ρωτήσουμε… Γιατί να ψάξει κάποι@ κάτι τέτοιο; (βλέπε No2, No4, ή και No9)

Απ’ την άλλη, αν δεν ρωτήσουμε την Google από το πιο απλό μέχρι και το πιο τρελό ή σοβαρό θέμα, τότε ποιον θα ρωτήσουμε; Μπορείς να δεις όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες εδώ!

3
Global vs Greece:

google.com/trends

Η λίστα με τα πρόσωπα που γκουγκλάραμε φέτος (νομίζω πως) είναι απ’ τις αγαπημένες μας! Για άλλη μια χρονιά, η λίστα με τις προσωπικότητες που έψαξε ο κόσμος παγκοσμίως και οι Έλληνες, διαφέρουν αρκετά.

Απ’ ότι φαίνεται, όμως, η Amber Heard, μέσα από τη διαμάχη της με τον ηθοποιό Johnny Depp και την περιβόητη δίκη, κατάφερε να γίνει μια από τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις, κατακτώντας μια θέση και στις δύο λίστες!

Τα ονόματα του Μαυρίκιου Μαυρικίου και της Σοφίας Χατζηπαντελή δεν μπορούσαν να λείπουν από τις αναζητήσεις, κάνοντας τη λίστα πιο «ενδιαφέρουσα»… αφού και οι δύο τους ήταν από τις πιο hot «διασημότητες» της χρονιάς.

Εσύ έψαξες κάτι από αυτά στην Google μέσα στο 2022;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending