fbpx

Το Instagram «απαντά» στη μόδα του BeReal. αντιγράφοντας αυτή τη λειτουργία!

Το Instagram είναι -ίσως- η δημοφιλέστερη πλατφόρμα social media και οι άνθρωποι πίσω από την εφαρμογή το γνωρίζουν πολύ καλά, γι’ αυτό και φροντίζουν να «πολεμούν» οποιαδήποτε νέα πλατφόρμα τείνει να τους κλέψει την πρωτιά!

Όταν το TikTok άρχισε να κερδίζει όλο και περισσότερους χρήστες, το IG λάνσαρε τα “scroll-down” stories (κάτι που τελικά δεν λειτούργησε), έτσι στη συνέχεια παρουσίασε τα reels και τέλος τα stories με διάρκεια μέχρι και ένα λεπτό!

Το τελευταίο διάστημα, το BeReal. κερδίζει αρκετούς fans (ειδικότερα τους Gen Zers). Παρόλο που ακόμη δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για ενθουσιασμό του «καινούριου» ή αν όντως θα γίνει το νέο αγαπημένο app… το Instagram δεν έμεινε με δεμένα χέρια και φέρνει μια «νέα» λειτουργία (που στην ουσία cop-άρει από το BeReal.)

Δες ποια νέα λειτουργία έρχεται στο IG και θυμίζει BeReal.:

lemonde.fr

Αρχικά, αν είσαι από τους λίγους που δεν ξέρουν ακόμα πώς λειτουργεί το BeReal., να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μια εφαρμογή, που «σε καλεί να είσαι αληθινός». Κάθε μέρα, μια τυχαία ώρα, σου έρχεται notification για να ανεβάσεις νέο post.

Η διαφορά από το Instagram είναι ότι έχεις περιορισμένο χρονικό διάστημα για να τραβήξεις τη φώτο σου (και από τη μπροστινή και από την πίσω κάμερα ταυτόχρονα), δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις φίλτρα και δεν μπορείς να δεις τι ανέβασαν οι άλλοι αν δεν ανεβάσεις πρώτα το δικό σου post!

kapwing.com

Και τι κάνει, λοιπόν, το Instagram για να χτυπήσει το BeReal.; Παρουσιάζει τα “Candid Stories”, μια νέα λειτουργία με τη λογική «μια selfie την ημέρα»!

Επιτρέπει δηλαδή μόνο ένα ποστάρισμα την ημέρα, ενώ σκοπός είναι να καταρρίψει την κουλτούρα των φίλτρων που δημιουργούν μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς.

Meta.com

Επιπλέον, για να δεις τα “Candid Stories” των φίλων σου θα πρέπει πρώτα να έχεις ανεβάσει το δικό σου, όπως συμβαίνει και στο Be Real δηλαδή. Ενώ το story θα αποτελείται από μια φωτογραφία της μπροστινής κάμερας και μία της πισινής. Πρωτότυποο… #not!

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Instagram, η νέα αυτή λειτουργία έκανε την εμφάνισή της, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στους χρήστες της Νότιας Αφρικής, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες ανά το παγκόσμιο!

Πώς σου φαίνεται η ιδέα των Candid Stories στο Instagram;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending