fbpx

5+1 πανεύκολα & super fun επιτραπέζια που αξίζει να ανακαλύψεις φέτος τις γιορτές!

Χριστούγεννα και επιτραπέζια παιχνίδια πάνε μαζί! Είναι κάτι σαν έθιμο μετά από το οικογενειακό τραπέζι, μιας και είστε όλοι μαζεμένοι… να παίζετε κάτι παρέα.

Και όχι δεν θα σου προτείνουμε αυτά τα κλισέ, κλασικά παιχνίδια που βαρέθηκες να παίζεις κάθε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σου. Φέτος, σου βρήκαμε 5 νέα διασκεδαστικά (ανάμεσά τους και 2 κυπριακά) και πανεύκολα επιτραπέζια που θα απογειώσουν σίγουρα τα game nights των γιορτών!

Δες τα πιο κάτω:

1
Με το βούρος

Instagram.com/@metovouros

Το «με το βούρος» θα μπορούσε να είναι απλά η περιγραφή της καθημερινότητάς μας! Παρ’ όλα αυτά δεν είναι μόνο αυτό… Πρόκειται για ένα νέο κυπριακό επιτραπέζιο παιχνίδι παροιμιών που παίζεται σε παρέες των 4+ ατόμων.

Αποτελείται από 6 μοναδικά παιχνίδια τα οποία μπορούν να παιχτούν είτε συνδυαστικά (βασικό παιχνίδι), είτε ξεχωριστά (παραλλαγή). Τα παιχνίδια είναι γνωστά και αγαπημένα, συγκεκριμένα είναι: το ίν-ταμπου, η παντομίμα, το ζωγράφιστο, το συμπλήρωσ’ το, το συνέχισ’ το και το στοιχείο παροιμίας… αλλά στα κυπριακά!

Οι παίχτες χωρίζονται σε δύο ομάδες και παίζουν εναλλάξ, προσπαθώντας να μαντέψουν τις κυπριακές παροιμίες που τους περιγράφει ο αρχηγός του κάθε γύρου. Αναλόγως της κατηγορίας που θα του τύχει (ταμπού, παντομίμα, ζωγραφική, κλπ) θα προσπαθήσει να εξηγήσει στην ομάδα του την παροιμία, μέσα στον χρόνο της κλεψύδρας. Όποια ομάδα καταφέρει να μαντέψει τις περισσότερες παροιμίες, κερδίζει!

Βρες το εδώ!

2
Άτε ολαν

Instagram.com/@ateolan_cy

Το κλασικό taboo, ίσως να το έχεις βαρεθεί. Ένα κυπριακό taboo όμως (και μάλιστα με κάποιες «μυλλωμένες» λέξεις) θα κάνει το game night με την παρέα… 100% ξεκαρδιστικό!

Μάζεψε, λοιπόν, τους φίλους σου, χωριστείτε σε 2 ομάδες (χωρίς να μαλλώσετε) τζιαι αρκέψετε. Στόχος του παιχνιδιού είναι να βρείτε την κυπριακή λέξη, χωρίς να πείτε τις 3 λέξεις που υπάρχουν κάτω στην κάρτα, πριν τελειώσει ο χρόνος φυσικά!

Το Άτε Ολάν κυκλοφορεί σε 2 εκδόσεις. Η πρώτη περιέχει 196 λέξεις για άτομα άνω των 18 ετών και η δεύτερη περιέχει 200 λέξεις για όλες τις ηλικίες. Αν επιθυμείς, μπορείς να ζητήσεις να σου ετοιμάσουν και τις 2 εκδόσεις σε μια συσκευασία!

Βρες το εδώ

3
Πες το με Ντου Ντου

Το «Πες το με Ντου Ντου» είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια τραγουδιού! Κατά καιρούς έχουμε δει να το παίζουν και σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το Celebrity Game Night.

Πώς παίζεται; Ένας παίκτης περιγράφει τον ρυθμό γνωστών τραγουδιών (ελληνικών και ξένων) μόνο με τη φράση «ντου», προσπαθώντας να κάνει τον άλλο ή τους άλλους παίκτες να μαντέψουν το τραγούδι και να πουν τον τίτλο του.

Είναι το ιδανικό παιχνίδι για εσένα που δεν ξέρεις όλους τους στίχους ή για εσένα που μπορεί να μην έχεις φωνάρα, αλλά βρίσκεις τουλάχιστον τον ρυθμό!

Βρες το εδώ!

4
Shit happens

skroutz.gr

Σε όλους μας συμβαίνουν άσχημα γεγονότα. Στόχος αυτού του παιχνιδιού είναι να τα ταξινομήσεις ανάλογα με το πόσο… άθλια είναι! Για παράδειγμα: Ένα έγκαυμα τρίτου βαθμού είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ ή ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από το να δεις τον πατέρα σου γυμνό;

Κάθε ατυχής κατάσταση βαθμολογείται από το 1 έως το 100, χρησιμοποιώντας τον Δείκτη Μιζέριας. Οι παίκτες προσπαθούν να ταξινομήσουν αυτές τις καταστάσεις σύμφωνα με τον δείκτη. Αν έχεις δίκιο, κρατάς την κάρτα! Αυτός που θα συγκεντρώσει 10 κάρτες στο Μονοπάτι του Πόνου, κερδίζει!

Βρες το εδώ!

5
What do u meme?

rockinwood.gr

Ίσως να το είδες κι εσύ στο TikTok, αφού έγιναν viral πολλά βιντεάκια. Το “What Do You Meme?” έχει γίνει πλέον το απόλυτο adult party game (ειδικά για όσους λατρεύουν τα memes).

Τι πρέπει να κάνεις; Δημιούργησε τα καλύτερα memes, συνδυάζοντας την πιο αστεία λεζάντα από τις κάρτες σου με τη φωτογραφία που θα τύχει κάθε φορά και γίνε ο… meme-lord της παρέας!

P.S.: Σύμφωνα με τις οδηγίες του παιχνιδιού πρέπει να «Επιλέξτε άτομα με χιούμορ, αλλιώς θα έχετε 28% λιγότερη διασκέδαση… Αυστηρά για ενηλίκους»!

Βρες το εδώ!

6
Make Fake News Great Again

funplanet.gr

Τα Fake News είναι παντού γύρω μας πλέον… Εσύ όμως θα πεις την αλήθεια; Όλη την αλήθεια; Θέλεις ο κόσμος να μάθει την ιστορία σου; Τότε ετοιμάσου να την αποκαλύψεις!

Προσοχή: όλοι οι παίκτες συμμετέχουν στα Fake News, συμπληρώνοντας το δικό τους κομμάτι στην ιστορία (με μία κάρτα), αλλά ΕΣΥ είσαι αυτ@ που στο τέλος θα παρουσιάσει τις ειδήσεις. Δυστυχώς κάποια πληροφορία είναι εντελώς άσχετη με την ιστορία σου. Αποφάσισε ποια και αφαίρεσέ τη. Ο παίκτης που σου έδωσε αυτήν την πληροφορία βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει «ο Βασιλιάς των losers»!

Στόχος σου, λοιπόν, είναι να πεις τα καλύτερα Fake News. Σε αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχουν νικητές… Υπάρχουν μόνο LOSERS! Το παιχνίδι περιέχει και… ακατάλληλο περιεχόμενο ανάμεσα στις 165 κάρτες με εικόνες και 240 κάρτες με κείμενο. Είναι κατάλληλο για 4+ παίκτες (ηλικίας 18 ετών και άνω φυσικά).

Βρες το εδώ!


Όπως θα δεις, όλα τα παιχνίδια ενηλίκων που σου βρήκαμε είναι και πολύ οικονομικά! Άρα, εκτός από το να αγοράσεις μόνο ένα για ‘σένα, μπορείς να πάρεις και ένα ως δώρο για τον Secret Santa σου (έτσι θα μπορείτε να παίξετε και τα δύο στο επόμενο game night)!

Εσύ ποιο επιτραπέζιο ανυπομονείς να παίξεις με την παρέα σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending