fbpx

Αυτή είναι η πιο έξυπνη ράτσα σκύλων (σύμφωνα με έρευνα)!

Κι όμως… οι σκύλοι είναι πιο έξυπνοι απ’ όσο νομίζεις και αυτό αποδεικνύεται συνεχώς με πολλές έρευνες που γίνονται όσον αφορά τη συμπεριφορά του καλύτερου φίλου του ανθρώπου!

Μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, όμως, έρχεται να αναδείξει την πιο έξυπνη ράτσα σκύλων και -ίσως- να μην είναι αυτή που περίμενες.

Μάθε ποιοι είναι οι πιο έξυπνοι σκύλοι:

Freepik.com

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν τα στοιχεία από 1.000 σκύλους, από 13 διαφορετικές ράτσες, τους οποίους υπέβαλαν σε 10 τεστ. Επτά γνωστικά και τρία συμπεριφορικά.

«Οι περισσότερες φυλές είχαν τα θετικά και τις αδυναμίες τους», σημείωσε η Saara Junttila, συγγραφέας της μελέτης και διδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι.

Ο Βελγικός Ποιμενικός (ή αλλιώς Μαλινουά) είναι η πιο έξυπνη ράτσα σκύλων, αφού ήρθε πρώτος τόσο στις ανθρώπινες χειρονομίες, όσο και στην αποφυγή των εμποδίων και ήταν η πέμπτη πιο ανεξάρτητη φυλή! Τα Λαμπραντόρ και τα Μπόρντερ Κόλεϊ αναδείχθηκαν μεταξύ των κορυφαίων.

Freepik.com

«Για παράδειγμα, τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ ήταν πολύ καλά στην αντίληψη των ανθρώπινων χειρονομιών, αλλά όχι τόσο καλά στην ικανότητα επίλυσης χωρικών προβλημάτων» εξήγησε. «Ορισμένες ράτσες, όπως το Ποιμενικό των Σέτλαντ, είχαν ικανοποιητικά αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες, δεν ήταν ούτε πολύ καλά, ούτε πολύ κακά τα αποτελέσματα σε κάποιο τεστ».

Το Μαλινουά ήταν αυτό που ξεχώρισε, επιτυγχάνοντας πολύ καλά αποτελέσματα στην πλειονότητα των τεστ, μεταξύ των οποίων ήταν: να διαχωρίσουν ένα άδειο από ένα γεμάτο μπολ, να περάσουν από έναν διαφανή φράχτη ώστε να φτάσουν σε μία λιχουδιά αλλά και να αναγνωρίσουν διάφορες χειρονομίες. Οι ερευνητές έλεγξαν επίσης την ανεξαρτησία των σκύλων και πόσο γρήγορα απευθύνονται στον άνθρωπο για να ζητήσουν βοήθεια!

Freepik.com

«Η κατανόηση των ανθρώπινων χειρονομιών είναι ένα μέτρο της κοινωνικής νόησης, οπότε οι σκύλοι που είχαν καλές επιδόσεις σε αυτό το τεστ είναι καλοί στο να διαβάζουν και να κατανοούν τους ανθρώπους», δήλωσε η Junttila.

Καταλαβαίνει και ο δικός σου σκύλος τις «εντολές» σου; Τι ράτσα είναι;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending