fbpx

Είσαι single; Αυτή είναι η καλύτερη πόλη για να ζεις σύμφωνα με νέα έρευνα!

«Αυτή θα είναι η χρονιά μου», λες στην αρχή κάθε νέας χρονιάς! Νέοι στόχοι, νέες περιπέτειες, νέα ταξίδια και νέοι έρωτες είναι μερικά απ’ όσα ίσως βρίσκονται κάθε χρόνο στη λίστα με τα “new year resolutions” σου.

Αν, λοιπόν, το 2023 σε βρήκε πάλι single… Δώσε σημασία! Η νέα έρευνα που ακολουθεί ίσως να σε ενδιαφέρει!

Πρόκειται για μια έρευνα της Compare The Market Australia με τίτλο “The Best Cities for Young Singles” και είναι αφιερωμένη στους singles. Στόχος της να παρουσιάσει τις καλύτερες πόλεις παγκοσμίως για να ζήσουν και να εργαστούν οι ελεύθεροι. Για πού θα κλείσουμε tickets;

Η κάθε πόλη (σύνολο 50 πόλεις) βαθμολογήθηκε σύμφωνα με τις ανάγκες των single εργαζομένων, έχοντας υπόψη τους πιο κάτω παράγοντες: το κόστος ενός ραντεβού, το κόστος ενός ποτού, το ποσοστό ανεργίας, την ταχύτητα του διαδικτύου, τις τιμές των ενοικίων, τον αριθμό των αξιοθέατων & πραγμάτων να κάνεις και τον αριθμό των bars/εστιατορίων.

Δες πώς διαμορφώθηκε η λίστα με τις 20 καλύτερες πόλεις για τους singles:

1
Το Tokyo ως η κορυφαία πόλη στον κόσμο για τους singles!

Freepik.com

Σύμφωνα με την έρευνα, το Tokyo αναδείχτηκε ως η top πόλη για τους singles! Η “busy” πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, όπως αποκαλείται, κατάφερε να κατακτήσει την 1η θέση της λίστας με 5,199 πόντους – έχοντας υπόψη όλους τους πιο πάνω παράγοντες.

Εντυπωσιακή, χαοτική, πεντακάθαρη, και πολύχρωμη από τα πολλά λαμπάκια… Το Tokyo είναι η πόλη που θα κερδίσει σίγουρα το ενδιαφέρον σου!

Ως single, όμως, εκεί δεν θα βαρεθείς ποτέ! Σύμφωνα με την έρευνα, όπως θα δεις και πιο κάτω, το Tokyo έχει τα περισσότερα bars και εστιατόρια για να επισκεφτείς (102,271 σύνολο) και τα περισσότερα αξιοθέατα για να δεις (12,110 σύνολο).

Η top 20αδα, όμως, διαμορφώνεται ως εξής:

comparethemarket.com.au

Όπως παρατηρείς, η Βουδαπέστη – η όμορφη πρωτεύουσα και η πολυπληθέστερη πόλη της Ουγγαρίας – βρίσκεται στην 3η θέση παγκοσμίως με 4,166 πόντους και στην 1η θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως η καλύτερη Ευρωπαϊκή πόλη για να ζουν και να εργάζονται οι νεαροί singles.

Αν αναρωτιέσαι… η πρωτευούσα της Ελλάδας, η Αθήνα βρίσκεται στην 22η θέση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ η δική μας χώρα έμεινε εκτός λίστας!

2
Η Κωνσταντινούπολη ως η φθηνότερη πόλη για ραντεβού!

Freepik.com

Η έρευνα, όμως, δεν σταματά εδώ! Η Compare the Market κατηγοριοποίησε επίσης τις πόλεις σύμφωνα με τους παράγοντες που αναφέραμε προηγουμένως, παρουσιάζοντας έτσι την κορυφαία πόλη σε κάθε κατηγορία.

Στην κατηγορία, λοιπόν, ραντεβού: η Κωνσταντινούπολη αναδείχτηκε ως η φθηνότερη πόλη για να βγεις ραντεβού! Βρέθηκε στην 1η θέση της λίστας, αφού το κόστος ενός ραντεβού αγγίζει το ποσό των $39,34 – $4,13 πιο φτηνό από ένα ραντεβού στο Νέο Δελχί (Ινδία), το οποίο βρίσκεται στη 2η θέση.

comparethemarket.com.au

Αν αναρωτιέσαι, όμως, τι περιλαμβάνει αυτό το ραντεβού σου έχουμε την απάντηση: Συμπεριλαμβάνει 2 εισιτήρια για cinema, 1 μπουκάλι κρασί, μια διαδρομή 5km με taxi, και ένα γεύμα τριών πιάτων για 2 άτομα σε ένα medium-priced εστιατόριο. Τι λες; Είναι καλό το deal; Πόσα άραγε θα έδινες στην Κύπρο για ένα παρόμοιο ραντεβού;

Αξίζει να αναφέρουμε πως το φθηνότερο ποτό θα το βρεις στη Shanghai, στην Κίνα, αφού ένα ποτό κοστίζει μόνο $1,15.

3
Η Σόφια ως η πόλη με το φθηνότερο ενοίκιο!

Freepik.com

Ως single εργαζόμεν@ σίγουρα σε ενδιαφέρει το ενοίκιο! Η Σόφια, μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης, αναδείχτηκε ως η πόλη με το φθηνότερο ενοίκιο.

Με $310 ενοίκιο τον μήνα, η Σόφια (Βουλγαρία) είναι η ιδανικότερη πόλη, ενώ ακολουθεί η Ρίγα (Λετονία) με $360 και η Bangkok (Ταϊλάνδη) με $500. Ας μην θυμηθούμε τις τιμές ενοικίων σε Κύπρο και Ελλάδα 🤯… και ας ετοιμάσουμε βαλίτσες για κάποια άλλη πόλη αν θέλουμε να φύγουμε από το πατρικό μας!

comparethemarket.com.au

Αν το internet είναι βασικό εργαλείο για τη δουλειά σου (αλλά και για το online dating φυσικά), η Κοπεγχάγη (Δανία) είναι η πόλη που θα σου προσφέρει το πιο γρήγορο internet. Ενώ η Bangkok (Ταϊλάνδη) είναι η νούμερο 1 πόλη με το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας (0.99%).

Εσύ είσαι single; Σε ποια πόλη θα μετακόμιζες εδώ και τώρα; 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending