fbpx

Όσα μας είπαν μαθητές Γ’ Λυκείου για τη διαρροή θεμάτων & την αναστάτωση που προκάλεσε!

Έπειτα από τον χαμό που δημιουργήθηκε το πρωί της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου, μετά τη διαρροή των θεμάτων Νέων Ελληνικών από καθηγήτρια, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου αναγκάστηκαν να αρχίσουν ξανά από το μηδέν την εξέταση, με νέο γραπτό, στις 11:30 το πρωί.

Επειδή εμείς το βρήκαμε λίγο περίεργο όλο αυτό και -ίσως- και κάπως άδικο προς τους μαθητές, θελήσαμε να μιλήσουμε με κάποιους τελειόφοιτους για να μας πουν και οι ίδιοι την άποψή τους και πώς βίωσαν την κατάσταση αυτή!

Δες πιο κάτω όσα μας είπαν:

1
Εύα, Επ. Λευκωσίας

kathimerini.com.cy/reporter.com.cy

«Αυτό που έγινε σήμερα ήταν μια μεγάλη αναστάτωση για όλους τους μαθητές, αλλά και καθηγητές, που έτρεχαν πάνω – κάτω να τυπώσουν γραπτά. Πιστεύω πως η πίεση και το άγχος όταν πήραν οι καθηγητές τα γραπτά μας ήταν μεγάλο για όλους μας. Ήμασταν ήδη πιεσμένοι και με αυτό έγινε χειρότερο. Όχι μόνο χάσαμε τη ροή της σκέψης μας, αλλά χάσαμε και πολύτιμο χρόνο, στον οποίο θα μπορούσαμε να διαβάζουμε για τις υπόλοιπές μας εξετάσεις. Κατά την άποψή μου έπρεπε μόλις το μάθαινε το σχολείο να ακυρώσει τη σημερινή εξέταση και να την κάνουμε απλά μια άλλη μέρα.»

2
Ανώνυμος, Επ. Λευκωσίας

«Πιστεύω έπρεπε να αναβάλουν την εξέταση και να γίνει άλλη μέρα γιατί ήδη με το άγχος που είχαμε για την εξέταση μετά τη διακοπή της και τον χαμό που έγινε, το άγχος ενισχύθηκε και δεν μπορούσε να υπάρξει η ίδια συγκέντρωση με πριν. Αποτέλεσμα; Δεν μπορούσαμε να αποδώσουμε στο μέγιστο.»

3
Ανώνυμη, Επ. Αμμοχώστου

«Η σημερινή μέρα ήταν ένα φιάσκο! Το ήξεραν ότι υπήρχε διαρροή θεμάτων και δεν έκαναν τίποτα! Δεν υπήρχε σωστή διαχείριση εξαρχής. Θα έπρεπε να μην αρχίσουμε καν το γραπτό και να ξεκινήσουμε απευθείας της β’ σειράς χωρίς να αλλάξει ούτε η ώρα, αλλά ούτε και η μέρα!»

4
Άντρια & Άντρεα, Επ. Λάρνακας

typos.com.cy

«Σήμερα το πρωί ενώ ετοιμαζόμασταν να πάμε να γράψουμε εξετάσεις εστείλαν μας κάποιοι συμμαθητές μας ένα screenshot στο οποίο μια καθηγήτρια ενημέρωνε τους μαθητές της για τα θέματα των εξετάσεων. Σχεδόν ούλλοι οι μαθητές είχαν το συγκεκριμένο screenshot τζιαι έτσι εξέραν τα θέματα!

Εμείς μόλις πήγαμε σχολείο ενημερώσαμε τους καθηγητές ότι διεύρρευσαν τα θέματα. Κάποιοι καθηγητές τηλεφωνούσαν στο υπουργείο για να τους ενημερώσουν, αλλά εν απαντούσε κανένας. Εμπήκαμε να γράψουμε αφού δεν μας είχαν πει κάτι τζιαι στη μισή ώρα ήρταν τζιαι είπαν μας ότι ακυρώνετε η εξέταση και να περιμένουμε γιατί ήταν να μας φέρουν νέο γραπτό. Μετά από 1 ώρα εφέραν μας το τζιαι είπαν μας να το λύσουμε τζιείνο (η εξεταση κανονικά ήταν στις 10:30 αλλά εμείς ξεκινήσαμε στις 11:30) Παραπάνω που 120 μαθητές παγκύπρια εν εδεχτήκαν να γράψουν το δεύτερο γραπτό και έφυγαν από το σχολείο.

Ήταν μια κατάσταση που φαναιρώνει πλήρη ανευθυνότητα τζιαι εταλαιπώρησε μας πολλά! Πλέον μετά που τούτο ούλλο, κανένας εν είχεν τη διάθεση να γράψει άλλο γραπτό, ενώ είχαμε ήδη ξεκινήσει το προηγούμενο! Εν απαράδεχτο να γίνονται έτσι πράματα, ειδικά σε τρίτη λυκείου που εξαρτάται το μέλλον μας που τις συγκεκριμένες εξετάσεις… Να δούμε αν θα αναλάβει κάποιος ευθύνες για τούντην κατάσταση τζιαι να καταλάβουν επιτέλους ότι οι εξετάσεις τετραμήνων εν πρόκειται να δουλέψουν με το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σύστημα που έχουμε στη χώρα μας.»

5
Κωνσταντίνος, Επ. Αμμοχώστου

«Δεν το διαχειρίστηκαν σωστά, έπρεπε να ακυρώσουν τις εξετάσεις εντελώς και να γίνουν άλλη μέρα, γιατί χάσαμε τη ροή της σκέψης μας.»

Εσένα ποια είναι η άποψή σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending