fbpx

Αυτός είναι ο 16χρονος (και το τραγούδι) που στέλνει η Ελλάδα στην Eurovision 2023!

Την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου έγινε γνωστό πως ο Victor Vernicos θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovsion.

Ο Victor είναι μόλις 16 χρονών, ενώ αποτελεί και τον νεαρότερο τραγουδιστή που έχει στείλει ποτέ η Ελλάδα στην Eurovision!

Η καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ αξιολόγησε τις προτάσεις όλων των καλλιτεχνών, με πάνω από 106 τραγούδια και ξεχώρισε το “What They Say”, το οποίο θα τραγουδήσει ο νεαρός ερμηνευτής στην σκηνή του Λίβερπουλ!

Άκουσε το πρώτο απόσπασμα από το τραγούδι της Ελλάδας:

Το τραγούδι γράφτηκε από τον ίδιο τον Victor και στα μέσα του Φεβράρη αναμένεται να κυκλοφορήσει ολοκληρωμένο μαζί με το video clip, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι προετοιμασίες για τη σκηνική του παρουσία!

Το τραγούδι αποτελεί μια συναισθηματική μπαλάντα, συνδυάζοντας πολλά είδη μουσικής και όπως δήλωσε ο ίδιος είναι ένας «ύμνος των εσωτερικών σκέψεων του άγχους» και οι στίχοι του μιλάνε για την πρώτη φορά που ένιωσε ο ίδιος έντονο άγχος.

1
Πάμε να μάθουμε ποιος είναι ο Victor Vernicos!

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών, ενώ λίγο αργότερα στα οκτώ του χρόνια ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής και δύο χρόνια μετά (δηλαδή στα 10) ξεκίνησε κιθάρα.

Σε ηλικία 11 χρονών άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα μουσικής τεχνολογίας.

Το 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι, με τίτλο “Fake Club” σε δικούς του στίχους και μουσική, ενώ έκανε και την παραγωγή μόνος του και αυτό τον καιρό κάνει μαθήματα φωνητικής και performance με τη Νίνα Λοτσάρη.

Το τραγούδι “What they say” το έγραψε το 2021, όταν ήταν 14 χρονών (!) και μέχρι στιγμής έχει γράψει μόνο αγγλικά τραγούδια, χωρίς όμως να αποκλείει και το ενδεχόμενο στο μέλλον να γράψει ελληνικούς στίχους.

Ο Victor Vernicos αποτέλεσε πρόταση της Panik Records για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, από την οποία θα κυκλοφορήσει και το τραγούδι μαζί με το video clip!

Πώς σου φαίνεται η επιλογή του 16χρονου Victor;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending