fbpx

Eurovision 2023: Μάθε ποιος είναι ο κούκλος που θα μας εκπροσωπήσει φέτος!

O 67ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Hνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στην αγαπημένη πόλη Liverpool, μιας και ήταν η ‘νικήτρια πόλη’ στη ζωντανή κλήρωση που μεταδόθηκε από το BBC, ανάμεσα σε αυτή και τη Γλασκώβη.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου 2023, και έχουν ξεκινήσει πυρετωδώς οι προετοιμασίες. Η Κύπρος μας έχει καταλήξει στο ποιος θα μας εκπροσωπήσει φέτος, τώρα μένει να ακούσουμε το τραγούδι!

Μάθε περισσότερα πιο κάτω:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ΡΙΚ_CyBC (@rik_cybc)

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) ανακοίνωσε μέσα από τα social media, ότι στον φετινό διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision θα μας εκπροσωπήσει ο Andrew Lambrou.

Όπως δηλώνει και ο ίδιος ο Andrew είναι μεγάλος Eurovision fan, και δεν είναι άγνωστος με τον θεσμό της Eurovision, αφού πέρσυ το τραγούδι του Electrify, ήταν υποψήφιο, για να εκπροσωπήσει την Αυστραλία στον διαγωνισμό.

Ωστόσο, νικητήριο τραγούδι στο ‘Eurovision – Australia Decides’ ήταν το “Not the Same” του Sheldon Riley, το οποίο πήγε στην Eurovision 2022 στο Τορίνο, παίρνοντας την 15η θέση στον τελικό.

Ο Andrew είναι 24 ετών και έχει ελληνοκυπριακή καταγωγή, αν και μεγάλωσε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrew Lambrou (@andrew_lambrou)

Κέρδισε τον πρώτο του διαγωνισμό τραγουδιού σε ηλικία 6 ετών τραγουδώντας το Do-Re-Mi από την «Μελωδία της Ευτυχίας». Ενώ η πρώτη φορά που έστρεψε πάνω του την προσοχή ήταν το 2013, με μια διασκευή του στο τραγούδι των Evanescence που ανέβασε στο YouTube!

Σε ποιον ημιτελικό θα δούμε την Κύπρο;

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση κατανομής των χωρών που θα λάβουν μέρος στον 67ο Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στους δύο ημιτελικούς, ανάμεσά τους η Ελλάδα και η Κύπρος.

Στην τελετή πραγματοποιήθηκε και η επίσημη αποκάλυψη για το λογότυπο, αλλά και το slogan της Eurovision 2023 – “United By Music”.

eurovisionfun.com

Μετά την κλήρωση ξέρουμε πως η Κύπρος με τον Andrew Lambrou θα διαγωνιστεί στον Β’ ημιτελικό και συγκεκριμένα στο πρώτο μισό του ημιτελικού. Όπως και η Ελλάδα (που εκπροσωπείται φέτος από τον 16χρονο Victor Vernicos).

Η ακριβής σειρά εμφάνισης θα καθοριστεί από τους παραγωγούς του διαγωνισμού μέσα στους επόμενους μήνες.

Αναμένουμε να ακούσουμε με ποιο τραγούδι θα μας εκπροσωπήσει ο Andrew Lambrou!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending